Blago vama, nama još nisu ni sustav napunili jer se netko od pametnih susjeda u zadnji čas sjetio čeprkati po radijatorima :xCitiraj:
andrea prvotno napisa
Printable View
Blago vama, nama još nisu ni sustav napunili jer se netko od pametnih susjeda u zadnji čas sjetio čeprkati po radijatorima :xCitiraj:
andrea prvotno napisa
mi upalili centralno prosli tjedan. ne namjeravam cekat da se razbolim - ovo nije zahlađenje koje se može kompenzirat majicom preko i debljim čarapama. nama se stan jako brzo ohladi, u prizemlju kod sveki sve obrnuto! kod nas vruće - njoj fino. kod nas hladno - njoj fino. !!
MD se svaku večer pokušava izvuć od extra dekice (još nismo stavili jorgan) ali ove godine nema kompromisa! uvijek požalim, a on je totalno... toplogrozan :) i na kraju ja pod dekicama a on se otkrije skroz i kuha se :shock:
je, dalmatinci imaju taj neki suludi štih. "ne triba grijat, pa kod nas je toplo!" ..pa da, je toplo, ali ipak nije TOLIKO toplo! ja sam dalmatinka ali slavonske krvi :) i preporodila sam se kad sam dosla u zg na centralno :) NIKAD VISE HLADNA WC DASKA!! :DCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
ukljucili grijanje.
Dok smo se grijali na drva, cuvala nas je baka i grijala nam WC dasku fenom prije upotrebe. :lol:
Mm doma svako malo pali klimu, a ja gasim i grintam kak je prevruće.
Na poslu još ne griju, a ja grintam kad će, jer mi je zima. :mrgreen:
mi navečer upalimo malo klimu.
centralno još nismo palili.
od jutros se grije naša zgrada
apropo principa. ja do pocetka lisopada ne oblacim carape i hodam u sandalama i slicno. oduvjek. nesto iz principa (duze mi ljeto traje), nesto iz ljenosti, jer moram povaditi/pospremiti zimsko-ljetne stavri.
ali sam se proslu subotu ujutro u 8, u svojoj uobicajnoj setnji do placa, smrrrrrzla do kostiju ...
i evo me sa carapama, cipelama i grijanjem. :mrgreen:
od prekjučer grijemo od 6 do 8 ujutro i od 19 - 20 navečer.
kao i NanoiBeba, imam principe "e neš ti mene više"!
Sjećam se života u mamutici i držanja dekice preko ramena.
Kad smo gradili kuću, rekla sam da hoću toliko radijatora da i po najvećoj zimi možemo hodati u gaćama.
Tako i bi!
Spavaonice i kuhinju ne grijemo.
Kod nas, na našem brdašcetu u Sa, jutros mraz. Grijemo još od utorka, po malo, da mlakne. Mi smo se u ratu nasmrzavali pa su nam principi "ako si grijanjem nezavisan, uključuj kad god je hladno!"
Citiraj:
marta prvotno napisa
je, i ja :D
mi krenuli s hladjenjem :lol:
Grijemo predvečer, klimom, radijatori su još uvijek hladni, ali zato kad počnu grijati hodamo u gaćama :roll: i otvaramo prozore koliko bude toplo.
potpis. inače, prije kad sam znala dolaziti u posjete svojima u zg, uvijek sam se ljutila jer taman u ovo vrijeme (tj. radilo se prije o 10. mj) rijetko tko bi uključio grijanje. posebice kad se radi o starijim osobama. mrzim to, kad moram s dekicom sjediti pred tv-om il pretrčavati hladan hodnik da bih dosla do jos hladnijeg kupatila. zato se kod nas grije. u biti, ja odvrnem kad mi je hladno, pa smanjim kad mi je vruće. a i kalorifer u kupatilu je obavezan.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nemamo nikakvih principa :P kad nam je hladno palimo klimu, taman bio 7. mjesec.
Meni je bas lijepo hodat u kratkim rukavima po doma,a vani 10*
Kod nas još nije počelo grijanje (ne znam je li do toplane ili netko od susjeda sad obavlja radove :evil: :? ). Smrzavamo se i stalno bježimo van ili se utrpavamo mami i mojim frendicama koje imaju etažno grijanje. Nemamo klimu, pa si ne možemo malo ugrijati stančić. J kupam svaka tri dana , a glavicu mu nisam oprala već cijeli tjedan.
ja sam s mora, gdje smo se grijali na drva, i to samo dnevni, a WC na drugom kraju hodnika, a kupatilo se grije tako da malo otvoris vrata...brrrr...i sad sam presretna sto imam centralno etazno i mogu ga paliti kad god hocu i koliko hocu :mrgreen: .
Za sad ga upalim ujutro, i navecer pred kupanje.
Imamo svoje centralno. Palim i gasim zadnjih dana po potrebi. Nemam nikakvih principa :mrgreen:
kako nemaš princip?!
pa princip ti je da ne čekaš npr. 1.10. pa da upališ grijanje, nego se griješ kad ti je hladno.
:P
pa nisu baš ekološki osviješteni odgovori .. netipično za forumsku populaciju
nisu
ali ne možeš baš uvijek biti "atento"
:PCitiraj:
apricot prvotno napisa
Sta lozis.. vidis da neki jesu ekoloski osvjesteni i da nece upaliti grijanje samo zato sto je zahladiloCitiraj:
Mima prvotno napisa
Možeš ako si prije bio "Span"Citiraj:
apricot prvotno napisa
(koja preloša IT fora :shock: )
nije, nije loša
ja sam se baš dobro nasmijala
:*
ja ko ivarica po dalmatinski 8)
sobe ne grijemo ni zimi. ako je malo zagrijanije marko ne spava i zacepi mu se nos. kod nas nikad nije preko 21 stupanj.
Mi smo ekološki osviještena zgrada - do 23.9. traju nekakve pripreme - pražnjenje, punjenje sistema, pa ništa od grijanja.
nama još nije hladno pa nemamo potrebu za grijanjem
to su prednosti malog potkrovnog stana, o manama neću 8)
da, tebe ćemo čekati na temi: palite li klimu
u svibnju!
nisam ekoloski osvijestena po pitanju grijanja :smrz:
dovoljno sam noci u roditeljskom domu provela s dvije pidjame, carapama, kapom i salom pod par deka, i dalje se smrzavala. zimi otici po noci u wc... :brrr: naime, imali smo samo strujne radijatore i pec na plin koja je grijala samo do metra udaljenosti, rasklimane prozore i vrata ispod kojih je vukao propuh, a stedljivi deda gasi radijatore cim se soba malo zagrije. jos sam spavala u sobi s vanjskim zidom na sjeveru, direktno na udaru vjetra, pa propuh ispod vrata... fala lijepa, ne bih vise. ljepse spavam kad je temperatura u stanu veca od 16 stupnjeva :roll:
problem je sto smo sad u stanu koji se grije na toplanu, a toplana grije samo danju, i jos nije ni pocela grijati (mislim, vec x dana je temperatura ujutro manja ne od 13 nego od 10 stupnjeva :roll: ). srecom imamo klimu koju palimo nemilice. sorry ekologija, meni je hladno.
Prvi dan kad je zahladilo smo navečer grijali i po noći isključili i onda je malisa usred noci prijavio da je njemu "juce" (tj. hladno mu je) pa sam otapkala do termostata i ukljucila grijanje... Meni je svejedno koji je mjesec, ak je hladno... Sad grijemo od cca 8 pa do jutra...
jel ekološkije grijat ili pola zime pit antibiotike jer me jesensko zahlađenje dobro načelo? :)Citiraj:
Felix prvotno napisa
vako.Citiraj:
jadro prvotno napisa
smrzavali smo se dovoljno, sad se oću grijat :mrgreen:
Ja sam pravi smrzlo, pa sam pocela grijati jos u nedjelju sa prvom hladnocom. MM se skida u kratke rukave ali nista ne govori :mrgreen:
Mi imamo centralno na lož ulje i još se smrzavamo.Malo nam novčanik tanak a cijena lož ulja je božeoslobodi.Sve se mislimo kako ćemo sklepati kakav dimnjak u kući da se grijemo na drva.Imamo klimu pa malo ugrijemo s njom.Ali od nje me boli glava za poluditi
Mi živimo u kući i imamo centralno na plin.
Grijemo se, termostat je na 21-22 kad temperatura padne grijanje se pali - i bome pali se 3-4 puta dnevno. A imamo izolaciju i PVC prozore. Ziiiiiiima je vani, brrr (ok, danas je lijepo)
Pridružujem se grijalicama, mi smo počeli od vikenda ali u Sa je temperatura naglo pala na nekih 5 stepeni u jutarnjim satima a danju je znalo biti oko 8, ama da se zalediš, iz kratkih rukava u kaput.
I mi imamo svoje "centralno", palimo ga ujutro i popodne čim stignemo kući, pa dok ne krenemo u krevet.
Da napomenem da kuća u kojoj živimo uopšte nema termoizolaciju, brrrr, pitam se šta će biti ako i ove zime bude ko prije par godina -24 :P
mi još ne grijemo, meni toplinu održava salo i trčanje za klincima, klinci i tak konstantno u pokretu, a muž trlja ruke jer špara :mrgreen:. Šalu na stranu, živimo u staroj zgradi di su zidovi debeli tak da se još nisu uspjeli ohladit, a i volim više da je hladno nego toplo ( po noći nam je prozor još uvijek otvoren :mrgreen: ).
Ugrijani, dogrijani :D
vlastito etažno grijanje, platiš koliko potrošiš, a meni nikad nije krivo platiti grijanje.... radije cipele manje, ali toplo doma.... :love:
i ja takoCitiraj:
krumpiric prvotno napisa
pa kad bi zapuhala podvelebitska bura brrrr
pa se ujutro ustati u hladno, samo se splahneš ispod ruke, kakvo tuširanje
hvala lijepa, ne bi više
jedino što sam ja sad na toplani
i uživam
počeli su jučer ujutro
hvala im
a do tad sam hajcala klimu
cijelo ljeto je nisam 1x upalila radi hlađenja
ali je u ova 3 dana nadoknadila grijanjem
grijemo po potrebi. kad je jako hladno prvo zatvaramo prozore, onda oblačimo čarape, onda majice s dugim rukavima. ako je nos i dalje hladan palim grijanje :mrgreen: