:lol: :lol: rikavam
a bogme bi mi i prvi odgovarao :lol:
Printable View
:lol: :lol: rikavam
a bogme bi mi i prvi odgovarao :lol:
Linda, pa čestitam!!!
Tvoji postovi su me uvijek tješili kad sam se pitala kako ću s dvoje... Sad ćeš me moći savjetovati kako će biti s troje!!!
On topic: ja sam isto imala strašne navale gladi, ono, ako odmah nešto ne strpam u usta, umrijet ću bez sumnje. I jela sam kao sumanuta, na poslu najviše, svi su se dolazili k meni nahraniti jer su znali za moje zalihe u ladicama. I uopće nisam puno dobila (dobro, nekih 14 kg, al ne mislim da je to strašno).
Joj, ja sam ti isto bila takva - smirilo se pod kraj trudnoće, ali opet nastavilo neka 2 mjeseca kasnije :/
Rezultat: u minusu sam 5 kg otkako sam zatrudnjela s prvim! Zadnji put sam imala ovoliko prije 18 godina za maturu 8)
Ovaj vikend mi je najmanje desetero ljudi reklo da sam jaaako velika, da se ne sjećaju da sam takva bila u prve dvije trudnoće, a jedan striček me u najboljoj namjeri pitao jesam li 6. mjeseci trudna. :(
Iako sam itekako svjesna toga, često i sama naglašavam, a i volim se zezati na taj račun, moram priznati da mi nije bilo svejedno i da sam imala potrebu opravdati se. Odlučila sam se zato od danas kontrolirati. Stvarno sam pretjerivala i mislim da mogu bez toliko hrane. I bez slatkiša. I tako puno kruha.
Pijuckam vodicu i ide mi. Za sad.
Evo i ja sam u fazi odvikavanja. Kad ogladnim (a nije vreme za redovne obroke) ja maznem neku laganu voćku. Ovih dana su to mandarine. Videćemo kako će ići. Od pretposlednjeg pregleda (11+6) do prošlonedeljnog (16+3) sam dobila 2,5 kg :shock: pa se moram malo kontrolisati, iako mi moja doc ništa nije rekla na to. Rekla mi je samo da izbacim majoneze, kečape i druge masne namaze, pohovano, gazirano... Što ja inače nikad i ne jedem
Lindić, eto vama brace :mrgreen:
Mene je naša pedica u 6. mjesecu trudnoće pitala jesam li pred porod :lol:
Uf što bi volila da se mogu kontrolirati...al glad me opere i postanem neuračunljiva :shock: Ko Jackille i Hyde...
Sad npr. mm mi napravio OGROMNU zdjelu kokica, kao ono da imamo za cijeli dan....ja sam pola potamanila u 10 minuta i na kraju sam ga panično zvala da mi otme zdjelu, a iz usta doslovce ispadaju kokice koliko sam ih nabila...on se prepao kad me vidio :oops:
Sva sreća to je prvi baš Junk food koji sam jela u trudnoći, inaće pokušavam glad začepit vočem, jogurtom, šalicom juhe...
U prošloj sam trudnoči panično jela Curly smoki....i zaklela se sebi da u ovoj neču primirsat tom vražjem jelu...kad ovaj vikend došli nama frendovi i donjeli CURLY :shock: jedva sam se suzdržala...
upravo kuham gulaš i njoke sa salatom od cikle... i sve to ne bi bilo čudno da ja nisam NA POSLU, i da mi ovo nije već 3. obrok...
dakle dva doručka obavezno, jedan odmah ujutro jedan oko 10. onda oko podne nešto prizalogajim pa kod kuće ručam ili kao danas dva puta ručam. al zato kao i Linda, kad dođem doma apetit nekako splasne... večera mi nije po volji pa jedem samo ako baš osjetim kiselinu.
u prvoj sam dobila 15kg, iz bonice izašla već s 10 manje tako da se uopće ne sekiram za kilažu, koliko bude bude, bitno da mi nismo gladni!
već me šef špota a sam više u kuhinji nego u uredu :oops:
ja sam u 8 mj trudnoće imala napadaje za slatkim...mislim ono fakat napadaje. Bez imalo kontrole slistila 3KOLAČA u slastičarnici, i još bila gladna :oops:
Sad su mi se u 35tj pojavile mučnine :? :?
otkud sad to??!
ajd bar nešto obzitom da sam u 35 tj na 14 kg+
..stalno bi nešto jela,slatko pogotovo.kada počmem neznam stati.čak mi se čini da sam dobila i dosta kila.u 5 mjeseci-9 kila.
Kako to mislis? Jel to ima kakve veze sa spolom?Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
I ja sam ogroomna,imam sad vec toliko ko prvi put pred porod(krenula s istom kilazom)
Mnogi se cude kad cuju koliko sam "tek" trudna,vecinom misle da sam oko termina.
... joj teme...
ja sam danas cijeli dan gladna, krule mi crijeva, koma... pojela sam valjda pola bijelog kruha onako u hodu.
I moram priznati da nisam nimalo happy zbog toga. Ovolika sam s N. bila skoro pred porod.
Tko je rekao da se u 2 trudnoći dobije manje kila nego u prvoj?? :x
:lol: i ne bilo ti muka nakon tri kolača....Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
prvo cestitke :D
ja sam se u trudnoci debljala kilo tjedno
a bila sam uvjerena da nista ne jedem jer sam bila stalno gladna
budila sam se u noci od gladi i slala mma u pekare kad bi potamanila sve zalihe doma
glad mi je bila nepodnosljiva, grcila sam se od boli. a jela sam u razmacima od pola sata/sat i to povece kolicine hrane. zdrave, nezdrave, daj sta das. cak sam hranu koju inace ni nacrtanu ne volim vidit jela. cevape, punjene paprike, kremsnite, sad kad se sjetim zlo mi je.
u 5. mj trudnoce su svi mislili da sam pred terminom :lol:
i ne, to nema veze ni sa spolom ni sa tim koja je trudnoca po redu.
btw, pokusala sam se ja i kontrolirat. izdrzala sam 4 sata :lol:
ti bi u potpisu trebala imati grickalica a na cuckalica :lol:
Da muka??! :mrgreen: ..mogla sam ih pojest još 5Citiraj:
božana prvotno napisa
Jedan dan si nisam bila lijena skuhati cijelu zdjeletinu grisa na mlijeku, a već danima sanjam fri-fri iz dućana (nadam se da znate šta je to...mali čokoladni kolačići ...čista BOMBA!) :lol:
he he kad smo kod grisa... kad me uhvate napadaji slatkog (a nema krafni u blizini) isto mi nije problem skuhati veću količinu grisa i sve zasladiti kraš expresom..
Apathetic jel si morala spomenuti fri fri???!!!! odma sam zvala mm da usput kad ide kući pogleda dal imaju fri fri u dućanu... :love:
I tako... doka vas čitam... potamanila pola čokolade za kuvanje od 100 gr. Čak sam i tastaturu zbrljala čokoladom :x
vanesax ha ha nemogu ja od tebe... ja toliko čokolade za kuhanje pojedem pod normalno (i bez trudnoće) jer mi je to čokolada br.1. (ali samo od dorine-fina guza) evo sad je 6.51 pa ako ti se štuca u snu to ja i moja dorina mislimo na tebe... :D
Meni jučer koja frendica dava savjet: Ne bi se trebala udebljati bar do 6 mjeseca trudnoće, pripazi malo. :evil:
Pop*zdila sam kad sam to čula. Mene ovo moje dvoje več toliko cima da ja svako par sati moram nešto žvakat. Grize me savjest jer doručkujem oko 8 a onda oko 10.30 pojedem sengu :oops: pa ručam oko 3 pa light večerica oko 7, pa jogurt oko 9....JOJ i ako stignem u međuvremenu, grickam....GRIZEM :lol:
A moja doki govori, jedi dijete kad si gladna, pa dvoje ih je!
...mene je ovo držalo puna tri sata, a kad mi je "pao šećer", skoro sam pala i ja: zvijezdice pred očima, tresu mi se ruke, mučno mi je - pravi dilirij....Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Također mi je ovo treća trudnoća, a tako mi je bilo i u prethodne dvije, s tim da je takvo stanje trajalo oko dva tri mjeseca...
pa naravno..bez čokolade gore ili kakao-a gore je bezveze...Citiraj:
Lucas prvotno napisa
fri-fri---mmmm...njam
samo to pojedeš??! :lol: ..pa to je ništa!!Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
jel netko ima noćne napadaje za slatkim?!..mislim ja nisam lijena u 3 ujutro smazati čokolade :(
Apathetic - imam pepermint bombone (one punjene čokoladom) kraj kreveta... :lol: :lol: a u ladici neke voćne - za svaki slučaj...
hahaha...sorry al kod mene pali jedno kinder lada sa žlicom u 3 ujutro :lol:
meni se od svega slatkog najviše jede žumanjak umućen sa šečerom. Tako da imam pun frižider bjelanjaka s kojim ne znam šta bi napravila :/
Dundo pucam od smijeha...meni mama stalno trubi da si izbatim jaje sa cukarom....a ja je otpilim svaki put
Evo ja danas odlučila umjesto podnevne senge iscjediti mrkvu jabuku i naranču u sokovnik, pojela šaku pistacija, i sad UMIREM OD GLADI...uh...ali ne dam se...uzeli smo file lososa pa ču to ić grilirat...i provat ignorirat neumoljivu želju za sendivičinom :mljac:
Joj kad se sjetim jučer, freški topli kruh, maslo, ljubičasti luk, paški sir, mrkva i krastavci...sve to nabijeno u jedan extra mega veliki slasni divni sendvić...nakon toga sam se tješila da je to zapravo zdrava klopa :oops:
DUNDO malo OT ali ako imaš puno bjelanjaka - napravi one puslice od bjelanjaka i to je jaaaako fino, još ak ih spojiš s nutelommmmmmm...
neznam recept ali bjelanjci se stuku u čvrsti snijeg sa štaup šećerom i onda rade male puslice i suše u roli.. vjerovatno ima negdje recept na netu..
;)Citiraj:
Lucas prvotno napisa
Ili carigradsku pitu.... mmmmmmmmmljac
Ili moka kocke ili...
ako ne znaš šta ćeš, javi se na pp da ti dam 10 recepata za slasne delicije :mrgreen:
vanesax samo šalji recepte ja volim fine slatke stvari :mljac:
Curke moje, imam zapanjujuće vijesti- više nisam stalno gladna!!! :D
Izgleda da se poklopilo nekoliko ključnih faktora i na moje veliko veselje, dogodilo se čudo.
Što je, dakle, kumovalo mom povratku među normalne:
1. Prošli vikend kad sam stvarno dotakla dno, kad mi je bar desetero ljudi reklo da s curama nisam bila tolika, a nekoliko njih me pitalo jesam li u petom ili šestom mjesecu. Obožavam trudnice, uvijek sam se u trudnoći osjećala lijepo, nikad nisam mislila da ijedna trudnica uopće može biti debela, ali ja sam se u zadnje vrijeme stvarno loše nosila sa svojim izgledom i od tog vikenda ogadile su mi se sve sarme, ćevapi, odojci i masni krumpiri koje sam zadnjih dana trpala u sebe. Već sam u ponedjeljak donijela odluku da stajem na loptu.
2. Onda je došao utorak i shrvala me viroza- temperatura, užasna grlobolja, tri dana sam ležala kao mrtvac, jela skoro ništa... izgleda da mi se i uslijed toga malo stisnuo želudac, na moju veliku radost.
3. Evo me u 13. tjednu, osjećam se kao nova osoba, nema više onih napadaja mučnina, vrtoglavica... lijepo izdržim do pauze, pojedem malo svježeg sira, jogurtić, u međuvremenu koja mandarina, puno vode.
Sve u svemu, izgleda da je faza prežderavanja iza mene. Ne ponovila se.
Pusa svim gladušicama! :*
bravo Linda!
iako ne mogu vjerovati onakvim komentarima okoline o tvom izgledu :shock:
samo ti draga uživaj u trudnoći i znaj da su sve trudnice lijepe bez obzira dobile 5 ili 55 kg!
:love:
Ma, ljudi ko ljudi... :roll: ovo mi je treća trudnoća, pa sam navikla već, ali kad sam stvarno realno pogledala kako stoje stvari, a tu je i opasnost po zdravlje i mene i bebe, plus svi ti komentari (koji, koliko god bili blesavi, nisu bili da me namjerno ponize, u to jednostavno ne želim vjerovati)... stvarno je došlo vrijeme da stanem na loptu.Citiraj:
Lucas prvotno napisa
Inače, vidjela sam jučer svog leptirića, pravo malo savršeno ljudsko biće, sa svim prstićima, savršenom glavicom, nožicama... mahalo je ručicama, stavljalo ih u usta :heart: nevjerojatno... još ne znamo spol, a to mi je nakon što sam ga/ je jučer vidjela, tako malo važno. :heart:
Linda za prestajanje s odojkom, sramom i čevapima Svaka Čast! Sigurna sam da beba u tome ne uživa...ali ajde nemoj bit prestroga prema sebi, jogurt i mandarina za marendu :shock: ali i ja se jučer udavila u biokativu od naranče...uf što je dobar :P
Ja bila u na pregledu jučer bebni su ogromni i živahni, i doki govori: samo ti lijepo jedi miruj i brini se za bebe, a za kile brini kad rodiš...i sad mi paše tako razmišljat, bar me ne grize savjest previše :oops:
hm... evo čekam da i mene prođe ta faza, a dok čekam maznuh dvije kifle i paštetu.
Linda pa koliko si se to kg udebljala da je bilo tako alarmantno? ja 3!
Ma, nije samo jogurt i mandarina :lol: čitaj- zrnati sir kukuruznim kruhom, pa mandarina, pa za pola sata još jedna, pa kasnije jogurt (s maaalo kruha, tek toliko), pa jabuka, pa još jedna madarina... nije da baš gladujem, ali izbor namirnica mi više nije pašteta i zdneka sir, nego puno laganije varijante.
Božana, bogme po doktorovoj vagi sam u plusu 6kg, po svojoj 5, za samo tri mjeseca. A i startala sam s tri kile više nego u prve dvije trudnoće :/
:lol: ajde dobro, to mi je več nekako prihvatljivije (malo sam bila ljubomorna kako uspiješ samo na jogurtu i mandarini ;) )
Eh ti si +6 do sad a ja +9, jučer me vagala!!!!! Ali govori ona meni, dvije bebe, viška od prije, pola kila robe :lol: pukla sam od smijeha, a vaga umalo pukla podamnom...ne smijem mm spomenut koliko sam natukla, on cijelo vrijeme govori kako se baš nisam udebljala nego samo stomak (A-ha moš mislit, do kraja ču bit kit)
linda ne spominji mi viškove od prošle trudnoće, to se više ne računa. Ne može 4 kg biti višak 4 godine, to se već zove nova kilaža, inače bi te brojke koliko smo se udebljale mogli poduplati!
... sad si me inspirirala mandarinama, a večeras sam se naoštrila za vruće kestenje!
Ali ja sam taj "višak" natukla preko ljeta, nakon što sam se na montinjaku prilično stesala, a i nakon drugog poroda sam baš lijepo i bez puno muke došla na staro, a onda posao, sjedenje, gableci... Zato se u neku ruku i ne bojim skidanja kila nakon poroda, oba puta je to dosta lako išlo. Samo da ne pretjeram s ukupnom brojkom, jer sam inače sitnije građe, pa mi se svaki gram vidi.
Ja trenutno tamanim mandarine (između ostalog), mogla bi ih pojesti tonu pa se ipak malo suzdržavam!