Mi imamo bambus u boravku mrvicu je potamnio u 8 god ali je ok. Lako za odrzavanje
A sto se tice ostecenja sitna su i ne vide se jako. Tko god nam novi dodje u kucu dive se kako je lijepo. Ja zadovoljna.
Printable View
Mi imamo bambus u boravku mrvicu je potamnio u 8 god ali je ok. Lako za odrzavanje
A sto se tice ostecenja sitna su i ne vide se jako. Tko god nam novi dodje u kucu dive se kako je lijepo. Ja zadovoljna.
Hrast, četkani i uljeni? Iskustva? Koliko je otporan na ogrebotine, cime se cisti itd.
Hvala
Na uljenom ostaju flekovi...imali su prijatelji i na kraju su ga lakirali...lakirani grubo cesljani hrast je odlican za odrzavanje i super izgleda
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Molim Vas info kako se kreću cijene parketa neka srednja klasa, isto tako i koliko uzimaju majstori po m2? Imam neke ponude nemam pojma po čemu da se ravnam. Hvala!
Nemam novije informacije, jer smo zadnje renoviranje radili 2016. godine, ali cijena m2 parketa uopće mi nije bila mjerodavna. Mjerodavan mi je bio cijeli posao (stari stanovi, radilo se o opsežnim rekonstrukcijama poda).
Zašto se uopće javljam - kad smo radili tu zadnju rekonstrukciju, majstor je predložio bambus umjesto hrasta koji sam ja htjela. Oduševila sam se, jer bambus nije trebalo lakirati, nego je došao već prethodno obrađen. Parket je savršen. Nikad više se neću vratiti na drvo.
U drugom stanu imam bukvu od 2012. To je bila greška, a bila sam škrta uzeti hrast. Daklem, nakon manje od 10 godina, mogu ponovno dati brusiti i lakirati, ali ne namjeravam. Naime, bukva (srednja klasa) je mekana i jako osjetljiva na habanje, pa ima hrpu tragova od stolaca i kreveta. Užas. Tu grešku ne namjeravam ponoviti. Bukva izgleda očajno, a bambus koji nije puno noviji izgleda savršeno. Viša cijena kompenzirana je činjenicom da ga nećemo morati mijenjati puno dulje. S bukvom smo se baš zaribali...ufff...osim toga, trebalo ga je lakirati, pa je danima stan bio izvan funkcije. Živio bambus! Kad odlučim mijenjati parket, uzet ću bambus i za ovaj stan.
Danas ima jako veliki izbor tih gotovih troslojnih lakiranih parketa koji se slažu samo na klik, nije više samo bambus u igri. Takvi parketi imaju jako čvrsti lak jer su lakirani u idealnim tvorničkim uvjetima, ali im spojevi mogu biti osjetljivi na vodu, npr. nisu za one koji često peru pod s jako mokrim krpama.
A što se bukve tiče, možda je problem samo u laku. Eko i mat lakovi se više upiju u drvo i ne stvore tako čvrstu barijeru habanju kao oni stari smrdljivi lakovi.
Nama su za postavljanje gotovog parketa uzeli 120 kn/m2. Prvo su došli pogledati, dakle očito cijena ovisi o kvadraturi i izgledu tih prostorija - ja sam imala 65m2 u 4 tlocrtno jednostavne prostorije.
Uzeli smo bambus jer je bio najbolji omjer cijene i izgleda (kakva je kvaliteta, vrijeme ce pokazati), 200kn/m2 u Bauhausu.
Da smo imali više para, uzeli bi maslinu (800) ili brezu (teško je naći). Tumaranjem po centrima stekla sam dojam da je neka srednja cijena parketa oko 300-450kn/m2.