Htela sam da otvorim sličnu temu!!!! Naime, Nađi je uglavnom sve dozvoljeno (ima 17 meseci). Ono što ne sme da dira sklonjeno je, a ono što ne sme da radi (npr da nas udara, grebe, grize - ponekad) ipak radi mada joj stalno objašnjavamo da ne treba i bla bla bla....
E sad stvar je u tome što joj ja nekad kažem NE, ali pošto je ona upoooooorrrrrrrna a ja popustljiva to na kraju ipak ispadne DA. Npr. hoće da crta flomasterima i ja kažem ne jer piše po nogama i rukama a treba da idemo kod doktora i ne mogu da je kupam. Ali ona toliko zapne da je na kraju pustim i posle je brišem :roll:
U stvari mene zanima kako to vaše NE izgleda u praksi? Kod nas je nekad ovako: ja spremam ručak, ona se mota oko mene, može da otvara kuhinjske elemente i vadi lonce, može da crta na malom stolu u trpezariji ili da se igra u sobi, nudim joj da učestvuje koliko može. Ali ona hoće da otvara fioku sa escajgom, i ja svaki put kažem ne i pomerim je ali čim se odmaknem ona je opet tu. Ne mogu fizički da je sklonim jer onda moram i ja sa njom u drugu sobu, a nema ko da mi spremi ručak. I šta sad? Ja sam sto puta rekla ne, pomakla je, ponudila joj nešto drugo da radi, a ona je 101 put pokušala da otvori. I šta je sad to na kraju? Ko je "pobedio"? :mrgreen: