p.s. neka vas moji sati u drugom postu ne zbunjuju, jer ponekad se probudi ranije ponekad kasnije u principu spava ne manje od 11 sati dnevno.
Printable View
p.s. neka vas moji sati u drugom postu ne zbunjuju, jer ponekad se probudi ranije ponekad kasnije u principu spava ne manje od 11 sati dnevno.
ja sve manje vjerujem u pricu da su djeca manipulanti. ne spava joj se i gotovo. zasto bi joj se spavalo?
razgovaraj prvo s tetama, a onda sa str. timom (pedagog?), imas pravo traziti organizaciju rada kakva odgovoara tvojem djetetu - pa makar ono imalo samo 5 god.
Hvala flower na razumijevanju, nekako sam sva pod stresom od tog glupog spavanja. Zamaram se, brinem se a žao mi dijeteta moga. Dok sada ovo pišem , na poslu sam a ono je u vrtiću i razmišljam kako će biti u 12.30 kada ga stave pajkiti, nemogu se ni skoncentrirati naposao a da ne kažem da sam tako loše spavala i smišljala što i kako napraviti. Jutros jesam malo mirnija jer kod mene je dan bolji od večeri :) ali pokušati ću opet vidjeti kada dođem u vrtić popodne , što će mi se reći . Iskreno, neda mi se više slušati tete. Dođe mi samo da poljubim samo svoje dijete jer radim i mora ga ostaviti negdje na čuvanje i brigu i da ga zagrlim svim srcem kada dođem po njega a da njih više ništa nepitam niti da slušam. Ali opet nemogu , tako, moram im ponovno objasniti i moliti ih, što mi je najgore. Ako neide, morat ću do pedagoga ili ravnateljice. Pusa
i mi smo počeli sa spavanjem u vrtiću, karlo je krenio 1.9. u jaslice a tek sam ga u utorak ostavila spavati. Inače sad je sve super, više ne plače kad ga ostavim, igra se, jede..sve 5. A onda je došlo spavanje, prvi dan je spavao pola sata, drugi dan 20 min a danas ništa.
Teta ga cijelo vrijeme ljulja al njemu se jednostavno ne spava, diže se jutri u 7 i spava mu se tek oko 14-14.30h, al ono šta mene muči je to šta teta kaže da se na njemu vidi da je tužan i da tu tugu skuplja u sebi, rekla mu je da nesmije plakati jer će probuditi drugu djecu, al kad ja dođem po njega on počne plakat i onda mu je ona ispred mene rekla da nesmije plakati :/ .
Ja sam ga tada zagrlila i rekla mu kad izađemo da može plakati ako želi, al nije. I jedini je u grupi koji ne spava :)
Hoće li ta tuga brzo proći?? :(
Nisam sve čitala sve komentare.
Ne bih se složila sa psihologicom koja ti je rekla da samo "nastavite s prijelazom" u drugi vrtić.
Dijete je došlo u novu sredinu i ne bih ni u ludilu preporučila da ga se odmah drugi dan ostavi na spavanju. Po meni je to prebrzo i ishitreno. Dijete mora upoznati prostor, djecu tete i steći nekakvu sigurnost i povjerenje i tek onda ostaje na spavanju.
Kad nama prelaze djeca iz drugog vrtiće imali 2 ili 6 godina svi prolaze postepenu adaptaciju barem 5 dana u najboljim slučajevima. drugi dan ostaviti dijete na spavanju u novom prostoru s novim ljudima je po mom skromnom mišljenju prebrzo i šokovito za dijete.Tako da je njegova reakcija normalna.S obzirom da nije ni u potpunosti bilo adaptiran na prvi vrtić , a tamo je proveo duže vrijeme nego tu.
Upravo sam vidjela da sam prijavila prvo spavanje 22.10.
Od tada do danas neki put bi spavao, neki ne, tete su uzele zdravo za gotovo da me zovnu kad ne ide, i sve poslije 13, 13.30 mi je bilo prihvatljivo ( nezaposlena sam sa ogromnom željom da nađem posao).
Uglavnom bi zaspao na rukama tetama nakon duuugog nošenja šta mi je jedna uvijek kroz šalu prigovarala zbog njenih kostiju. Igra na kartu solidarnosti i suosjećanja jer joj je glavni argument da će probuditi drugu djecu pa da dođem po njega. Mada ja mislim da ako druga djeca spavaju, jedino moj ne spava i nije neki problem igrati se s njim. Umjesto piti kavu sa ostalim kolegicama. Ili da posumnjam u njeno dugogodišnje iskustvo ili da pomislim da sam rodila nevjerojatno dijete jer "ona u svom životu još nije imala takvo koje neće da spava"!!!
Druga teta je bila dobra, mlada, puna ljubavi i ideja. Da je više voli primjetila sam kad ga ujutro ostavljam, njoj bez problema ode, a kod druge neće dok joj ga ne "uvalim".
Danas je došla teta sa bolovanja koja se prvi put pojavila ove godine.
I zvala me već u - 12.20!!!
Došla sam po svoje dijete, popričala s njom. Druga joj je teta rekla da moj ne spava i ako joj bude problem da me zovne. I naravno, uvjerena je da je dojenje problem. Je, on meni zaspe na cici, ali kako tati zaspe, a tata nema cice??!!!
Ne želim ići kod ravnateljice da me poslije ne gledaju krivo, ali dogovorila sam sutra posjet kod psihologa da vidim šta će mi on reći. Jeli moje dijete uistinu vanserijsko???
I samo se jedno pitam, kako bi bilo da radim do 16H???
I danas sam ušla u sobu i vidjela ostalu dječicu kako spavaju ko srdele, a karlov krevet je na drugom kraju sobe!!!
Njega ostave za kraj, ako uspije, uspije.
Ali kako da dijete shvati kolktiv i spavanje kad je u samom startu odvojem???
I još nešto, ne zaboravimo, ja plaćam puni boravak, a na kraju ispadne i manje od pola!!!
Sorry na dužini, al vidno sam isfrustrirana i svaka pametna riječ bi mi dobro došla!
Ja vjerujem da ti je tu cijeli odgovor. Da te ne mogu zvati ne bi te zvale. Da maleni svako malo ne ide doma kad neće zaspati, imao bi više reda u spavanju, rutinu i bio bi "normalan spavač". Sigurna sam da ima djece koja su toliko vanserijska, ali mislim da ih nema baš toliko puno kako se priča. I meni su rekli da tako nešto nikad nisu vidjeli, da to neće ići i slično... pa je bio budan u hodniku par dana s kuharicama i spremačicama (hvala im :heart: ), a danas spava po dva i pol sata, dok se svi igraju oko njega.Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
sad sam mužu prepričala cijelu situaciju od danas i spomenula mu kako me ta nova teta nazvala na tel da mi kaže da su svi zaspali, a karlo pjeva pa da dođem po njega. totalno ga je izbacilo iz takta! jedva sam ga spriječila u namjeri da im sutra održi bukvicu (malčice je impulzivniji :mrgreen: ).
Eto, samo sam htjela naglasiti da mi je dijete pjevalo...sram ga bilo...
Keti je upravo navršila 3 god, i isto nije htjela na početku spavati u vrtiću.
Tete su je pustile da se zabavlja, dok ne smeta ostaloj djeci. Sad nekad spava, nekad ne..
Ima svoj ritam, i ne vidim zašto bi morala provesti u vrtiću par sati u krevetu ako joj to ne odgovara.
Pričala sam jučer sa psihologom, rekla mi je da su moja očekivanja realna, da to plaćam. Isto tako dijete ne mora spavati u jaslicama barem odmarati, znači listati slikovnicu, slušati laganu muziku ili nešto treće od ponude u jaslicama, a da ne uznemirava drugu djecu.
Također mi je rekla da i kući moram prakticirati jaslički ritam i stavljati ga spavati u isto vrijeme i da to pokušam bez sise. hmm. pokušat ću. obući ću dolčevitu da mu bude nepraktično :)
Sve u svemu i ona će svratiti tamo da vidi situaciju, jučer mu je krevet vraćen na mjesto gdje su i druga djeca jer sam napala tetu da dijete ne može shvatiti smisao kolektiva ako je u samom startu odvojen.
Jučer je malo spavao.
Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.
Samo da ne budem "ona koja je išla tužakati". :/