kristina,jedi ananas, kažu da to pali. Probaj, ništa ne košta.
Printable View
kristina,jedi ananas, kažu da to pali. Probaj, ništa ne košta.
odlično!!! probat ću, hvala. :*
krisitna - ak imas pilates loptu, mozes skakutati po njoj bar 20 min dnevno (nikakve vjezbice nego bas ono pravo gore-dolje skakutanje). i naravno, bez obzira sto neki kazu da nista ne moze potaknuti porod, puno ljubavi sa TM ne moze skoditi :mrgreen: meni je to dvoje, u kombinaciji sa stepenicama i svakodnevnim dugim setnjama pomoglo.
sretno!
indukciju ti rade jer je takav protokol, a ne jer je to stvarno potrebno. inace, termin traje do puna 42 tjedna pa imas vremena. koliko vidim, tebi ce u petak biti tek 41+2, znaci imas jos 5 dana "ekstra".
porod u principu ne krece dok beba nije spremna, a termin moze biti i krivo izracunat.
ono sto jos kazu u narodu da pomaze--ljuta hrana, seks (sperma sadrzi prostaglandine koji omeksavaju cerviks), ananas, hodanje po stepenicama.. ja sam probala sve, nis mi nije pomoglo (prije 1. poroda). pristala sam na indukciju sa puna 42 tjedna (po njihovom), i jos uvijek zalim. da je moj f. morao doci na svijet takvim porodom. sori, ja sam jako protiv indukcije, pogotovo protiv indukcije iz protokola. ja bi ti uvijek prvo preporucila: daj si vremena. daj bebi vremena da sazrije i da porod krene sam od sebe.
Ma sve ja to znam i radije bih ostala tamo da mi prate stanje bebe nego da mi induciraju porod, zaista sam ovaj put htjela da sve ide prirodno..Citiraj:
mikka prvotno napisa
svjesna sam da je njima tako jednostavnije i lakše jer ne želi snositi odgovornost a ja sam opet takva da se ne usudim ići kontra njihovih protokola, jer bih time išla kontra svih. Ima još jedna stvar, idem preko nekog tko je iznimno cijenjen tamo i znam da ako bih tjerala po svom dovela bih tu osobu u neugodnu situaciju a to ne želim. Eto, nadam se da će sve proći kako treba i znam da će se ponašati onako kako misle da treba, i unatoč svim saznanjima i pričama i iskustvima ne osjećam se kompetentnom da se suprotstavljam odlukama medicinskog osoblja, bez obzira slažem li se s njima ili ne...
i naravno da ću pitati i pokušati moliti da mi se samo prati stanje bebe..ali ako odluče da mora biti indukcija sigurno neću otići iz bolnice
Divim se svima vama koje ste uspjele natjerat vodu na svoj mlin, ja se jednostavno ne usudim. Jedino u čem sam bila ustrajna bila je odluka da u zadnji tren odem u bolnicu...bila sam uvjerena kako neću termin dočekati a vidi me sad!! :shock: I ljuta sam i tužna zbog sveg tog i vjerojatno ono najgore- nedovoljno hrabra :( Nadam se samo da će sve proći kako treba i da sa bebicom bude sve u redu :heart:
cuj, ja mislim da je bolje da u ovakvim trenucima mislis prvo na sebe, a onda na nekog cijenjenog. ne radas svaki dan. nemoj zaboraviti da ponekad jedna intervencija povlaci drugu, a cini mi se da kod tebe nema niti jedan kvalitetan razlog ni za jednu od intervencija.
ja ti ovo pisem iz svoje koze. nakon prvog poroda, obecala sam sama sebi da si tako nesto vise necu dozvoliti. jer da sam imala jos jedan onakav (ili slican) porod.. ne bi dobro prosla.
stvarno, porod nije vrijeme kad treba misliti na druge :mrgreen: . ako ti je frka zbog cijenjene osobe, mozes otici u drugu bolnicu.
ali ja se nadam da sve to nece biti potrebno, i da ces roditi nocas :mrgreen: :*
ajme i ja... :( to bi bila najidealnija situacijaCitiraj:
mikka prvotno napisa
hvala ti mikka :love:
znam draga kako je :love:
samo nemoj biti tuzna. pricaj s bebom, pozovi ju van. daj si jos malo vremena. uvijek mozes traziti da te samo pregledaju (mozda najbolje uzv) i puste doma. reci da obecajes da ces doci kad trudovi pocnu :mrgreen:
drzi se :*
baš sam tužna i osjećam se kao najveća kukavica :( sutra idem tamo i probat ću ih zamoliti da mi daju još vremena
hvala ti od :heart:
nemas ti sta njih moliti, draga moja. o tvom tijelu odlucujes ti. ja ne znam sta da ti savjetujem, moras sama odluciti. ako hoces roditi prirodno, najbolje je da ides na uzv pregled posteljice i eventualno ctg. tamo bi se trebalo vidjeti jel sve ok, obavlja li posteljica i dalje svoju funkciju. mozes traziti da te puste doma i reci da ces doci kad trudovi pocnu. ako hoces palicu prepustiti njima, onda vidi sta ce ti reci na pregledu i napravi sto mislis da je najbolje. ono sto bi svakako trebala je da im kazes svoje zelje (najbolje napismeno, plan poroda--pa kazes--ako dode do indukcije zelim to i to a ne zelim to i to, npr. ne zelim epiziotomiju) koje ce znati i pratnja, da u bilo kojem slucaju porod prode povoljno za tebe, jer si ti najvaznija.
samo se naj bedirati :love:
hopsam po sobi ko blentara, nadam se da će biti učinka :lol:
predi na seks na lopti :mrgreen:
Draga Kristina, nemoj da ti ovo bude glavni motiv za ici linijom manjeg otpora, zapamti u ovoj prici bitni ste ti i beba, a ne netko tko ti nije nitko i nista osim lijecnik ... ako je lijecnik moze ti savjetovati, moze te podrzati u tvojim odlukama, a ne da ti radis nesto protiv sebe samo zato sto je on lijecnik, zapamti on je tu zbog tebe i tvoje bebe!Citiraj:
kristina_zg prvotno napisa
Govorim ti ovo jer sam ja na dan termina otisla u bolnicu iz slicnog razloga, lomila sam se u sebi sto ako pogrijesim, i sto ce mi reci poslije 'moja veza' preko koje sam dosla do izuzetno cijenjenog lijecnika ... sad ja nesto izvoljevam.
Uglavnom ja sam pristala na hospitalizaciju i trazila iscrpan razgovor o svemu, stalno sam postavljala pitanja 'da li je sa bebom sve ok?', sto ce se dogoditi ako pricekamo jos dan-dva ... obzirom da je odgovor bio u stilu 'pa sto vise cekati vi ste u terminu' ja sam rekla da zelim cekati da pocne samo ako to ne ugrozava bebu i mene, nije im bilo po volji ali cekanje nije nikoga ugrozavalo osim sto sam zauzimala krevet.
I krenulo je samo tu noc ... porod je prosao kako je prosao ... ali hocu ti reci da taj 'cijenjeni' doktor je samo doktor i njegov je posao i duznost da brine da ja i beba dobijemo najbolje i maksimum, bez obzira dosla ja tamo preko veze ili ne.
Ti i beba ste najvaznije u ovoj prici, a ne sto ce selo poslije pricati ;)
ne, nije mi to glavni motiv ali je jedan u nizu..Bilo kako bilo ja se još uvijek nadam da stigne krenuti samo od sebe, pa i u subotu kad bi me trebali zadržati tamo namjeravam tražiti da samo prate stanje bebe..
bit će i današnji dan naporan, vježbat ću do mile volje:) (od keksića već odavno ništa a kamoli sada kad mi je trbuh do zuba, ja bih ali MM je taj koji se unatoč silnim objašnjenjima boji da ne povrijedi bebu ) :x
reci mu nek ti da ili ces poslati njega na indukciju 8)Citiraj:
kristina_zg prvotno napisa
osvetit će se svemir :mrgreen:
hm...valjda se neću ureknut..no... KRENULO JE!!!!! :D :sing: :joggler: :klap:
razmak između prvog i drugog 5 min!! čekam da vidim kad će treći..
evo i treći na 5 min...jel bih ja trebala u bolnicu ili još mogu čekati??
cuj, to samo ti znas :mrgreen:
ja bi cekala zadnji cas, ili doma, ili negdje oko bolnice.
ajd, sretno :love:
hvala :*
Sretno kristina! :love:
Ako se osjecas dobro, beba mrda ne idi jos nikamo, neka se trudovi uhodaju :heart: slusaj sebe i bebusku i sretno :love:
Sad vidim da pisem sa razmakom od skoro 8 sati od tvog posta ;) mozda si vec i rodila :*
i ja se nadam da je vec prirodno rodila... ako ima koja cura koja je u kontaktu s kristinom neka javi kako je bilo
:heart:
kristina - sretno, nadam se da je to bilo to i da vec u rukama imas svoj mali zamotuljak :love:
Evo upravo tipkam sa svojom curkom u naručju :heart: Oko ponoći sam došla tamo, otvorena 5 prstiju, dok su me spremili za box (u 2 ujutro) već sam bila 7 prstiju otvorena!!! Nagovorio me na par kapi dripa i u 4 sata sam rodila!!! :D Rezali me nisu, pukla sam- šivanje je boljelo jače neg trudovi ali zato se sada odlično osjećam jer me niš ne boli :) Nevjerojatno koliko mi je ovaj porod bio bolji i lakši od prvog, koliko zapravo znači kad sve kreće prirodno, onda kada je beba spremna..(no ja ne mogu reći da sam imala prirodan porođaj, bilo je i prokidanje vodenjaka i drip no bitno mi je da je sve krenulo prirodno) :heart: Hvala vam svima na podršci i savjetima :love:
cestitke!! :heart:
cestitam kristina, drago mi je da se vec doma mazite :heart:
hvala na čestitkama :*
da se i ja pridruzim cestitkama :love: bravo!
aaaaaaaa sad vidim u potpisu...i ti si rodila!! Čestitam od srca!!! :love: Nadam se da je prošlo onako kako si htjela :*Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
L&L, rodila si na moj rockas ;)
uuu, koliko blizanaca... :mrgreen:
pa mikka, s malim zakasnjenjem - SRETAN RODJENDAN!!!
i mislim da si mozes promijeniti potpis - dovoljno vas je :mrgreen:
Meni sutra je 2 tjedna od termina i doktor me šalje u Split na iduciranje. Po ultrazvuku se vidi da je beba 9 dana mlađa, ali moj gin ne želi čekati - kaže da u makarskom rodilištu nema uvjeta za rizik uz čekanje. Ako ne krene nešto noćas eto me sutra na iduciranju. Joj, jako mi se to ne sviđa... :(
Aneta~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
malo vibrica da krene večeras :love:
Što da radim? prvorotkinja, danas sam 40. tjedan + 4 dana, otvorena samo 1 prst i neide dalje Rečeno mi je da čekaju još ta 3 dana jel, pa će me inducirat jer je to to,beba je prenešena A u slučaju da otvaranje i dalje nebude išlo nakon indukcije onda ćemo na carski.
Ja sam u komi :cry: Dosad se uopće bojala nisam, mislila sam da ću istrpit bilo kakve bolove,trudova jel (pošto neznam kak je to) za moju mrvicu ali sada s ovim "komplikacijama" .... dođe mi da se kilnem koliko mi je mučno ....
Jel mi bolje da tražim da onda odmah idem na carski? umjesto da me induciraju pa se mučim satima i onda da me ipak na carski......
:cry: Vaše mišljenje? :/
Osječanka, sama prenešena trudnoća nije indikacija za carski.
Jesu li ti oni spominjali neke komplikacije ili si ti to sama zaključila, ovih 40+3 po amenoreji uopće ne znači da je trudnoća prenešena, možda je beba kasnije začeta, pa pravi termin tek slijedi.
U svakom slučaju opusti se koliko možeš, najvjerojatnije će ipak trudovi krenuti prirodno.
Sretno! :love: