Re: Ja sam totalni antiplastičar. Mi koristimo staklo i inok
Citiraj:
cupo_cupo prvotno napisa
Mirtica, vidim da si spomenula bisfenol a...
a mene je upravo to jučer izludilo pa sam se bacila na istraživanje...
Naime, naletjela sam na ovaj članak
http://www.net.hr/shopping/page/2009/02/11/0348006.html
i sad ispada da su sve bočice (i ostali proizvodi) od polikarbonatne plastike otrovni...
malo sam googlala i našla jako puno članaka o štetnosti te kemikalije za bjecu...
znate nešto više o tome (Mirtica, kažeš da ti je plastika struka).
:?
Bisfenol a u tijelu djeluje kao spolni hormon (sintetski spolni hormon)...
E sad, kažu da su u nekim plastikama izbacili bpa, a šta su stavili umjesto toga???? (Ne radim u struci, pa ne znam ;) )
Inače, ftalati (mislim da se piše phtalath.... više nisam sigurna), i melamin također služe kao plastifikatori (očvršćivači).... da to izbace, moraju staviti nešto druge.... kužite što hoću reći.... pitam se što i kad ćemo čitati o štetnosti tog?!?!?!
Zato mi koristimo staklene bočice (nevjerovatno čvrste) i inox...
Preporuka za one koji ne žele/mogu ukinuti plastiku za djecu:
Obavezno ohladiti hranu u keramici, inoxu ili sl, pa tek onda prebaciti u plastiku.... tako ćete značajno smanjiti otpuštanje štetnih tvari...
I nikako ne mikrovalna i perilica suđa.... samo na ruke....
Re: Ja sam totalni antiplastičar. Mi koristimo staklo i inok
Citiraj:
cupo_cupo prvotno napisa
Mirtica, vidim da si spomenula bisfenol a...
a mene je upravo to jučer izludilo pa sam se bacila na istraživanje...
Naime, naletjela sam na ovaj članak
http://www.net.hr/shopping/page/2009/02/11/0348006.html
i sad ispada da su sve bočice (i ostali proizvodi) od polikarbonatne plastike otrovni...
malo sam googlala i našla jako puno članaka o štetnosti te kemikalije za bjecu...
znate nešto više o tome (Mirtica, kažeš da ti je plastika struka).
:?
puno se zadnjih godina priča o štetnosti bisfenola A. upiši gore u pretražnik i naći ćeš dosta topica na tu temu... Najbolje je ne koristiti bočice :mrgreen: a a ko se baš mora neka budu staklene ili od plastike bez bisfenola a (to bi bile ili one neprozirne od debele plastike ili one jako skupe koje ne znam kako se zovu...potraži po forumu...)