4 zlice secera idu u tijesto! Ako nekome nije jasno! :P
Printable View
4 zlice secera idu u tijesto! Ako nekome nije jasno! :P
Ja sam jučer radila tortu i čini mi se da će biti super; nismo ju još probali, ali imam mali problemčić. Sinoć sam ju stavila u frižider i danas ujutro ju pogledam a na glazuri se pojavio putar u trakicama. Kaj da radim? Da prelijem još malo rastopljene čokolade preko? A tortu nosim kao poklon.
Popodne krećem u akciju povodom 1. rođendana 8) . Držite mi fige. Nemam rezervnu varijantu :mrgreen: .
imaš, imaš...
Ledova čokoladna.
uvijek upali!
Blazenka,
radila sam je po ovom receptu sto je mislava napisala- a i tvoj je skoro isti, i torta je supsupsuper!
Ali sam glazuru radila klasicnu, cokolada i margarin, a sad mi je privlacna ova tvoja sa slatkim vrhnjem, kako je radis, koji omjer?
hitno!!!!!!!! :oops:
usfalilo maslaca za glazuru. umjesto 100gr masla na 150gr čokolade ostalo samo 50gr masla. Je li to dovoljno ili da dodam još neke masnoće (ulje?)
Ja bih zamenila potrebnu kolicinu maslaca sa odgovarajucom kol. margarina, ili ulja. I sretan vam rodjendan! Kako cete ukrasiti tortu? Okacite nam slicice da i mi uzivamo. Naravno i da vidimo kako je princeza narasla.
je li sve pod kontrolom?
jesi stavila ulje?
stavila sam malo ulja i malo miljeka.
ne znam kako mi je uspjelo malo ukoso prerezati tortu, što ne bi bio problem da sam polovice poklopila kako su i stajale prije :lol: , ali ne ja baš okrenula za 180. no dobro, malo se naherilo 8) .
koji natpisi, koje fotke :shock: ? torta će biti za konzumaciju zatvorenih očiju.
i još dopunsko pitanje za budućnost: htjela sam okrenuti tortu naopačke (da donja polovica postane gornja jer je naravno ravnija, ali je nisam mogla odlijepiti od podloge kalupa. Kako vam to uspije?
ja sam zadnji put pekla u silikonskom kalupu, vadi se bez problema.
ako nemaš takav, obložiš kalup papirom za pečenje prije ulijevanja biskvitne smjese.
Ja pečem tortu u najobičnijem obliku, samo ga namažem putrom i pobrašnim, ali ju nikad ne okrećem. Glazuru od čokolade ne radim ovako kako tu piše nego stavljam tri žlice vode, tri žlice šećera, deset deka čokolade - otopim na laganoj vatri, maknem i umiješam 5 deka putra.
sinoc sam pravila sacher po ovom receptu i ispala mi je super samo sto sam mozda sam ja nesto pogrjesila jer prvi kat torte valjda od tezine postao je malo tvrdi dok je drugi bio pjenast i fin.mozda je bila malo preteska!?Moj kalup je onaj 24cm/ mozda da pokusam sa sirim kalupom?
Tek sam sad vidjela da me se trazi - ti bokca, ja to radim odokativno - na 10-tak dkg cokolade ulijevam slatko vrhnje (recimo pola casice), onako dok nije niti pregusto niti prerijetko (to ces dobiti metodom pokusaj promasaj) i na laganoj vatri pustim da se cokolada otopi. I to je to.
Radim tortu u subotu pa cu tocno pogledati koliko vrhnja potrosim.
Ja sam radila po mislavinom receptu. Torta je fantastična. Stvarno!!! Svi koji su je probali su rekli da je savršena. A nije bila uopće suha, jer sam i gornju polovicu biskvita namočila s mlijekom s obje strane i to dosta i stavila sam puno pekmeza (domaći od marelice) ali stvarno puno i na donji i na gornji biskvit i oko cijele torte. Uglavnom torta za svaku preporuku. Savršena.
Jer čokoladnu glazuru stavljate na još toplu tortu il čekate da se skroz ohladi?
Nemoj na toplu nego na ohlađenu, meni se pojavio putar na vrhu jer ju nisam ohladila do kraja. i da nemoj ju stavljati u frižider par sati.
Ja kore ne mocim i torta mi svejedno nije suha.
Glazuru obavezno na rashladjenu tortu i par sati mi je vani (iako ja radim glazuru sa slatkim vrhnjem i nikad mi se ne pojavi masnoca gore, cak i kad je odmah stavljam u frizider).
Probano danas i preporučujem svima, prefina je torta.