-
Ja sam svojoj kceri dala cicu iskljucivo za dojenje. Nije da gospodicna nije zeljela pricati sa godpodjom cikom, maziti se s njom isl, ali-nisam dala! Mislim da granice trebaju postajati i da trebaju biti jasne. Cak i kuja odbija stence od cice kad oni prestanu dojiti i pocnu se izivljavati sa cicama. To rade i svo ostali sisavci. Treba reci jasno-ne. Mislim da je bitno da sto ranije nauce da tudje tijela ne sluze njima za zabavu i da trebaju postivati tudje-ne!
-
Ja malcu ne dam sisat kad se osjetim ko njegova igračka, jednostavno ne dam. Ponudim čitanje slikovnice ili već nešto. Mislim da je dojenje nešto što treba biti obostrano ugodno. Nikako ne mislim da je dobro osjećat se ko žrtva djetetovih prohtjeva, sigurna sam da je od toga veća šteta nego od jasnog i iskrenog ne.
-
Kod nas se smirilo, nakon što sam par puta zaista viknula i naljutila se.
-
Evo i mene u klub - imam curku od 3 god i 7 mj. koja je dojila do 21 mj. i još uvijek gura ruke u cicnjak, ALI - ona mene grebe i štipa! Oderala mi kožu i otrgla jednu bradavicu-madež što li.
Njen brat sad cica već 15 mj. ali on ne dira cice, nego me nateže za uho dok cica.
Upomooooć!
-
reci im da to ne smiju raditi i gotovo
-
ooo, mislim da sam to rekla i ponovila i opet ponovila jedno 3 do 5 miliona puta. izvadi ruku van, pa ju opet tutne. kak bi rekla... nesvjesno, kao da to mora raditi... ništa ne pomaže. ako obučem dolčevitu, nateže me za ovratnik, objesi se na njega i visi. :unsure::facepalm:
-
primi mu ruku i drži je dalje od svog tijela, i budi odlučna, ne onak kenjkavo moooooliiim te maaaaakni ruuukicu LOL
nego: "smeta me da me diraš za cicu/ uho, boli me i želim da prestaneš s tim". i fizički ga nekako spriječi, ili odmakni njegovu ruku i zadrži je koju sekundu od sebe, ili stavi svoju ruku između njegove i cice. i tako koliko god puta treba.
ali moraš biti čvrsta, ne moljakati i cvilkati