-
Meni je ovo druga trudnoca,a dan prije ocekivane M znala sam da necu dobit i nakon 3 dana kasnjenja vec isla kod dr.a hahaha a on mi je rekao "pa vjerovatno ste trudna ali dodite ponovo za petnaest dana". Medutim sestra me narucila tek 14.02. Napravila tek onda kuci test i od kad sam ugledala + prve trudnoce kao da nije bilo. Briga,razmisljanje,kako,sta,kao da nista ne znam o tome.
Ali spasio me posao,trebala sam ic u drugi grad radit pa me dr ipak primio 2tjedna ranije da se uvjerim da je ok tj 6+6 i vec se vidjelo srceko lijepo,a sad u 7.tj su mi tu u bolnici to potvrdili,al sam dobila neke tablete za smanjenje kontrakcija i bolova koje sam osjecala i tokom pregleda i nalog za mirovanje. Eto nestrpljivost je ponekad i dobra s razlogom,ako intuiciju slusate,tada najbolje znate dal ima za brigu razloga. Ali ugl treba bit bez straha jer je ugl uvijek sve ok na kraju.
-
Suosjećam s nestrpljenjem... ja za sve brojim dane, ne znam ni sama kako više prolaze... od prvog dana trudnoće dan po dan. I iako uživam u svakoj minuti neopisivo sam nestrpljiva da dođe čekani trenutak. Čini mi se kao vječnost.
-
Meni je treće imam još 20-tak dana do termina i isto sam nestrpljiva kao i prva dva puta,
jedva čekam opet primiti svoju tek rođenu bebicu...