i ja sma mislila da je problem u tehnici pa sam pozvala patronaznu da mi jos jednom ekstra dodje ali, i prema opisu i prema svemu sto se moze vidjeti mi smo primjer dobre tehnike.
Nisam kupila jastuk iz rpostg razloga sto imama jeda koji savrseno dogovara pa dojim koristeci njega. Iskreno, nemam pojma kako bih dojila lezeci pa ni ne pokusavam a za drzanje u narucju je vec prevelik - 6 kg.
Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Samo pripazi ubuduce da vam polozaj i tehnika sisanja bude dobra da ne bi ponovo doslo do ostecenja bradavica. Nemoras se brinuti za duzinu podoja, jer nece doci do ostecenja ako je dobar polozaj i tehnika sisanja.
eh, izgleda da imama njeznije bradavice nego sto sam mislila. On inace sam ispusti bradavicu (narocito lijevu gdje uvijek ima manje mlijeka) nakon petnaestak minuta ali jucer sam pricala na telefon i ponovo mu vratila tu istu bradavicu. Danas vec imam problema sa njom i to samo zbog 5 minuta duzeg dojenja.
Citiraj:
- Prilikom prihvacanja dojke, beba se privlaci mami a ne obrnuto
- Prilikom prihvacanja dojke, bebina usta trebaju jaaako biti otvorena, bebina brada ide prva naprijed i kad beba zahvati dojku treba biti zahvaceno vise areole s donjom vilicom nego gornjom - beba treba imati «puna usta dojke »
nakon dojenja brada mu je crvena :) a usta su toliko puna da se pitam kako moze tako zinuti.
Citiraj:
- Ako je beba dobro polozena, brada treba biti utisnuta u dojku, nos moze lagano dodirivati dojku (ako je nos predaleko, vrlo vjerojatno beba nije dobro prihvatila dojku)
nos je uvijek pokriven dojkom jer su mi jos uvijek vece od njegove glave pa ih moram pridrzavati kako bi dijete moglo disati.
Citiraj:
- Tijekom sisanja, bebina usta su lagano « izvrnuta » prema van i opustena
to je upravo tako.
Citiraj:
- Bebin jezik treba biti vidljiv – nije uvijek moguce, ali ako majci nije dojenje ugodno dobro bi bilo da se provjeri polozaj jezika
ne samo vidjljiv nego ga i osjecam kada pritisce.
[quote]- Tjekom refleksa otpustanja mlijeka vidi se polakse sisanje i glasno gutanje – vide se pokreti vilice (u blizini bebinog uha)
Citiraj:
vidi se ali se ne cuje, odnosno kada se cuje obicno slijedi zagrcavanje iako mlijeko ne curi nego kapa.
moguce da je elly u pravu.
ono sto me nervira je sto sva teorija kod mene djeluje samo djelomicno. Mlijeko se povecava ali ne dovoljno da bi nahranilo moju bebu. Kada bi to bila beba koja se zadovolji jednom kolicinom hrane pa hoce nastaviti sisati nakon pola sata mi bi bili savrsen dojeci par. Ovako, on pojede sve sto imam a i dalje gladan pa mora biti na toj dohrani.
To je bebac koji sa dva mjeseca drzi glavicu, sam se orkece na ledja i trbuh i inace je sav energican. Preko dana spava veoma malo i valjda zbog toga treba toliko hrane. Trosi se dijete :)