Gdje je ta trgovina?Citiraj:
Mima prvotno napisa
Printable View
Gdje je ta trgovina?Citiraj:
Mima prvotno napisa
drugi link je krivo stavljen:
Kuhinja 2
cure,jel koja napravila možda bar dio kuhinje? Mi ćemo sutra u potragu za kartonom.
frida sredila hiperlink
http://www.styleroom.se/album/931#image8505
ovo je najednostavnije ja mislim ( prve 3 slike ) i odusevilo me kad sam vidjela da je kuhinjica za djecaka
http://www.styleroom.se/album/2820#image31090
Betty, ovo je presavršeno!
Ajme Betty,preslatke si fotke našla...
Evo vam link na sve djecije sobe sa ovog Foruma , pa pregledajte , ima prelijepih ideja ,a vecina namjestaja je iz Ikee ili su mame same farbale , rezale itd. http://www.styleroom.se/search?search=barnrum
Evo malo svedskog na brzinu da se lakse snadjete
barnrum - djecija soba
pojkrum- soba za djecake
flickrum- soba za djevojcice
Ukucajte u pretraznik ( gore desno pise Sök ) i uzivajte .Meni je ovo omiljeni forum jer prikazuje mastu obicnih ljudi , a ne dizajnera .Nadam se da ce neko naci nesto zanimljivo . :)
Kod Jadranskog mosta, ali to je njima kao kutić za igranje, ne prodaje se ta kuhinja.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Ja sam danas pripremila
- oooogromnu kutiju,
- nešto širokog selotejpa,
- plutene čepove s plastičnim kapicama za gumbe na pećnici ;)
- 2 fora drvena podmetača za ringove,
- crvene i žute plastične kukice,
- sudoperić,
- malu okruglu žutu spužvicu.
- rešetkicu i pipu
trebam skoknuti u Mercator po onu samoljepljivu tapetu u boji da baš ne bude kartonska kuhinja - a za prozorčić na pećnici sam iskopala kutiju s ti prozorom pa bumo iskoristili.
Patrik danas cijelo popodne priča kak bumo radili kuhinjicu :) ali nismo stigli niš više jer smo išli na groblje. A trebajoš i bundevu napraviti.
Baš me zanima kak će mi uspjeti ova kuhinjica - to mi je prvo u životu :)
Da, da skužila sam, možda je odem vidjeti, skupljam ideje za našu.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Divnoooo, baš hvala za link.Citiraj:
Betty prvotno napisa
Čitam ja čitam i smišljam kak da napravim kuhinjicu Nuši za rodjkas koja će "držati" neko vrijeme i bingo :!: Pa imam doma noćne ormariće koji mi besposleno stoje u radioni. Lijepo ću ih pošmirglati, ofarbati možda, izrezati i nalijepiti sve kaj treba i voila! kuhinjica. Pa ak imate nekog starog namještaja tipa visećih kuhinjskih elemenata, malih komoda ili sl. to je to. Malo boje (dosta rada, doduše, ali zabavnog) i malo love, kaj je najbitnije.
ja nemam nikakvog starog namještaja :( pa se prvo bacam u potragu za nečim upotrebljivim jer mi se čini super ideja da bude od nečeg starog a ne novog
i ja se upravo vratila iz shoppinga za kartonsku kuhinjicu. kutije i pribor spremni, jos samo moram nabaviti sudoper.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
sad bi se najrade zatvorila sama u sobu i ne izlazila dok ne bude gotovo ;) ...ali morat cu rasporediti posao kroz vikend.
bas se veselim! :D
tiwi, javljaj kako napredujes!
pri gablecu sam :mrgreen:
dakle, stvarno sam imala turbo supersoničnu volju, veliku kutiju i sve ono kaj sam nabrojala na prošloj stranici.
danas sam pokupila P. u vrtiću i otišli smo do Merkura gdje si je mladi gospon sam odabrao boje samoljepljive tapete za "fronte" ;) i radnu ploču. još smo dodali i jednu krasnu šarenu koja je kasnije spasila jedan dio kuhinje.
najjači mi je bio trenutak sučeljavanja - ono, zasukala ja rukave, odvojila kutiju od palete :roll: i gledam ju... i gleda ona mene i kladim se da mi se cerekala. al skupila sam hrabrosti, malo ju okretala kao u "A je to" i počela.
jedan dio je bio gotov kad je moj sin došao virnuti kaj ja to radim. i onda šok - pa previsoko mu je :shock:
ali spasila sam se hladnom glavom i ogromnim nožem kojim sam odrezala višak od točno 13 cm :lol: njega sam pretvorila u policu.
dalje neću - sve fotkam, po fazama, pa ću kroz koji sat podići slike i staviti vam link da me možete iskritizirati.
by by
imamo kuhinjicu!!! :D
fale jos neki detalji ali njih cu rjesavati naknadno. i ja fotkala po fazama, evo stavit cu slike.
hoces li i ti, tiwi, svoje ili moramo cekati dok ne bude skroz gotova? ;)
evo fotki!
ukupno vrijeme trajanja izrade je 3 sata sa malim pomagacem i malom "pomagacicom". cijena materijala.... prava sitnica :lol: . gust - neprocijenjiv! :mrgreen:
fale nam gumbi na stednjaku, to cemo ovih dana. i popravit neke tehnicke detalje.
http://public.fotki.com/egemama/kuhinjica-od-kartona/
:shock: pre pre divna je
Mrak je kuhinjica!
Citiraj:
egemama prvotno napisa
isla sam vidjeti gdje je zavrsio zeleni lavorcic 8)
super ste to napravili, svaka cast :)
ne smijem to pokazati L. inace cemo i mi morati u akciju 8)
Konačno..
u međuvremenu sam malo odspavala (pol sata) sa starijim sinom :lol:
Evo fotki naše male kuhinjice od kartona
super su kuhinje!
I mi smo sinoć započeli,ali nismo imali gotovu kutiju,već smo sastavili jedu od velikih kartona,ali dalje nismo stigli,pa ćemo nastavit danas.
tiwi, fenomenalno!!! pa vi ste isfurali full modernu varijantu. nasa je mala seljacka kuhinja :mrgreen:
...a slika sa nozem u kutiji :lol:
daj malo bolje poslikaj onu zadnju stijenu, ne kuzim kaj je sve na njoj.
...i sad zna tko mi je kupio zadnji srebrni lavorcic pred nosom ;)
larmama, na posao! 8)
tiwi, koliko je velika vasa kutija?
Prelijepe su kuhinjice :D
Ajme superrrrrrr.
Sada kada vidim kako je to jednostavno i ja se primam posla.
Samo da nađem kutiju.
super su kuhinjice!! :D
Mi na žalost nismo imali tako veliku kutiju,pa samo sinoć dosta vremena izgubili na pravljenje konstrukcije od komada kartona.Ali me više veseli izrada ovih detalja,i jedva čekam da dođem s posla da nastavimo! Pogotovo sad kad sam vidjela vaše kuhinjice.
Cure, stvarno su vam super kuhinje!
:lol: :lol:Citiraj:
egemama prvotno napisa
dimenzije (nakon dva - tri kljaštrenja i obrezivanja :mrgreen: ) dužina 80 cm, visina (i dubina) donjeg elementa 47 cm; visina zidnog elementa 36 cm i dubina 13 cm.
Inače, taj zidni je ispao slučajno, od onog viška nakon noža u kutiji.
Dobila sam naputak da ispod sudopera ugradim frižider, tako da kroz koji dan moram i to napraviti. Ne jer je teško nego zato mora biti samo određeni friđ pa mi treba mir božji i malo odmora prije toga.
Postoji još jedna manja kutija, od koje ću napraviti poličice i onda ju "ugraditi" u zidni element.
govovo! imamo i gumbe od stednjaka, policu u ormaricu a i pecnica je dobila druge dimenzije. napravila sam i neka pojacanja na kutiji da se ne savija i uspjela ucvrstiti pipu da se pomice samo lijevo-desno a ne pada :D
i tako se ja i danas bavim kuhinjicom cijeli dan, srecom da je mala kuharica skuhala "meco" i "kavu" pa necemo ostati gladni :lol:
nasa mala kuhinjica
Wow, prekrasna je! Svaka čast!Citiraj:
egemama prvotno napisa
super su kuhinjice :D
nego, jel vi primate narudzbe ?! :raspa:
I vaša je baš super. Baš sam dobila volju da i mi nešto napravimo. Marko isto voli jako kuhati.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
Umjesto šperploče može i medijapan (MDF). On je jeftiniji a isto ga mogu krojiti. Od MDF-a se inače radi lakirani namještaj (npr fronte kuhinja).Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
može i tanka iverica ali značajno poskupljje ekološku kuhinjicu ;)
A s čime ga mogu bojati, je l znaš možda? Da ga ne dajem na lakiranje, neg možda neki sprej ili nešto?Citiraj:
Karin prvotno napisa
Koliko se sjećam - iveral je najjeftiniji, bijeli pogotovo. I od toga bi se dalo jako lijepo složiti, pogotovo nešto za duže vrijeme.
Medijapan se ne mora lakirati kaj ne?
Iveral se mora kantirati ali nije to probelem ( malo pegle i za čas je gotovo)
Mislim da je lakše s njim rukovati nego sa medijapanom..
E a di ste nabavile kutije?
Ima toga za kupiti ili pokupite u nekom dućanu?