Evo da i mi nesto kazemo/argumentiramo...
Prvo mi koristimo pl.pelene i ne znam sta bi to trebalo biti da ih se odreknemo.I dan danas kad dodjete pedijatru sa pelenskim osipom preporuci vam motanje pl.pelenama( al onim tetra jer za moderne ni ne znaju),luftanje guze i eventualno neku kremu.
Na platnene pelene vas nitko ne moze nagovoriti, s njima jednostavno sazivis ili ne.
I mi cesto imamo sumnjicavu okolinu kojoj je to super,ali ne hvala.
Sto se tice viska/manjka vremena, sve nam brzo prolazi, a najbrze nasa djeca odrastu,pa ako nesto vise vremena provedemo presvlaceci ih u pl.pelene(?) znaci da smo i vise vremena proveli s njima, a ne pored njih.
Netko je spomenuo marketinski trik,u slucaju pl.pelena sumnjam.Obicno se time koriste velike kompanije za neke svoje proizvode siroke potrosnje, a kakve financijske koristi od pelene koju mozete cak i sami sasit od rucnika ili plahte!?Ukoliko kupujete gotovu ne bi rekla da je ni tada netko profitirao na vama,pl.pelena vam moze koristiti i za trece dijete.Vise mi lici da je marketinski trik reklama o tom i tom losionu u jednokratnoj peleni koja stiti i njeguje guzu vaseg djeteta cijelu noc.
Zemlja u kojoJ su osmisljene pl.pelene je Amerika,al sumnjam da bi jedna Kanada potrosila uzalud novce za nesto sto ne podrzava ekologiju i rijesava probleme na drzavnoj razini.
Mi jesmo jos u povojima sto se tice ekologije, ali sa razmisljanjima "zasto bi (samo) ja vodio racuna o tome ,ja sam ne mogu nista..." necemo se daleko ni maknuti.
Znate ono: MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO i MJENJAJ SEBE DA BI MJENJAO DRUGE,ali I POSTUJMO RAZLICITOST IZ NJE NAJVISE MOZEMO NAUCITI.
Ne znam sta bi rekla za argument o zdravlju...al zasto toliki moji prijatelji (ja sam godiste 1981.) imaju problema sa zacecem (muski!) :cry: .
Za sve treba malo dobre volje,pa tako i za nasu djecu i za pl.pelene. :heart: