zašto platiš u DZ?
CRP se kod akutnih upala dobije na up u DZ
samo se onda ne može dobiti i SE
liječnik mora birati što će tražiti
Printable View
zašto? zato jer mnogi labosi u DZ popodne ne rade CRP
i zato jer pedijatar ponudi, a ti kao roditelj koji želi pomoći djetetu hoćeš sve i odmah
zato jer nekako procijeniš da tih 100kn nije ništa u usporedbi s maltretiranjem bolesnog djeteta navlačeći ga od ordinacije do labosa i onda opet natrag pedijatru
Nije problem aparatića kod pedijatra, da pače..ovdje govorimo o problematici naplaćene usluge za koju nije izdan račun!
CRP se vadi iz prsta- ali nikad ni kod pedijatra, ni u bolnici ni u npr.Steli nije vađen iz vene..osim ako naravno vadiš kompletnu KKS iz vene onda će iz toga očitati i CRP.....u Steli i na Zaraznoj mom djetetu vade i KKS iz prstića....
ako se vadi iz vene, vade se 2 epruvete - 1 za KKS, druga za CRP
ako se vadi iz prsta, cijedi se krv u kapilaru i u microtainer
i dalje tvrdim da je manja trauma vađenje krvi iz vene za dijete. roditeljima je podnošljivije natiskavanje i cijeđenje prstića za nekoliko kapi krvi
ne znam kako je drugdje
naš lab CRP ne radi popodne
CRP možeš dobiti samo do 9 sati ujutro
tako da ne kužim plaćanje CRP u DZ ako je dijete akutno bolesno
ili ga možeš dobiti do 9h na uputnicu bez plaćanja
a kasnije ne ide ni na uputnicu ni na plaćanje
AV, zašto se CRP radi samo do 9h? :znatiželjna:
A nakon 9 se ekipa u labu lijepo dosađuje do 3. Bez brige tamo uvijek nekog ima.
Meni je često doktorica davala uputnicu za hitan lab pa bi se ta ekipa pokrenula i nakon 9. I sve zgotove dok pljesneš rukama.
jer (u našem DZ) ne spada u hitni nalaz
do 9h je vađenje krvi kada se može dobiti sve na popisu pretraga, i jetrene, i masnoće, elektroliti......
poslije se mogu dobiti samo hitni nalazi
a to je, kod nas, SE, KKS i urin
nažalost mom djetetu je draže natiskivanje prstića (što je meni samo bolno i gledati-ali eto ona ne da iz vene, a meni je bitno da se obavi)
naš pedijatar nije u DZ, on radi i privatno i preko socijalnog, nalazi se u našem kvartu...on CRP radi u svako doba dana....gotov je u 1 min.
e sad curke mene zanima po čemu je različit taj test u labosu i kod pedijatra i primjetila sam da se drugačije gleda i na one vrijednosti npr. CRP je 12 to je kao već neka upala..a u labosu je drukčije...? Hvala
a70v, pa kako to misliš ne ide na plaćanje? Naša pedijatrica ima aparatić za CRP, u svojoj ambulanti i to ona tj. sestra tamo napravi, na licu mjesta, kao dodatnu uslugu uz plaćanje. Dakle, ne šalje u laboratorij. Meni je to isto super usluga, košta čini mi se 50 kuna (ili 60?) - samo, što jest, jest, račun nismo nikad dobili.
sad će ispasti da ja imam nešto protiv Davora
nemam (bar ne ništa efikasno8-)))
ekipa u labu poslije 9 sati ne češe jaja
već obrađuje uzorke koje su izvadili do 9 sati
i poslije 9 rade hitne nalaze
kod nas one koje sam nabrojala
drugdje možda rade i druge stvari hitno, ne znam
ako ona ima taj aparatić, ona ga je sama kupila
znači za svoj novac
i to se ne može dobiti na uputnicu
to je neka nadstandardna usluga koju ona napalaćuje (u pitanje računa se ne bi uplitala)
ja sam odgovarala sirius koja je rekla da CRP ide samo u bolnici na crvenu uputnicu i da je ona u lab dz plaćala CRP jer ne ide na uputnicu
(tebi se više i ne usudim odgovarati da te ne naljutim8-))
potpisujem X super usluga ali mi nikad račun nismo dobili plaćamo 70 kn i ako sestra uvijek kaže, ma ako nemate drugi će te put...jako su ljubazni i kak ju sad tlačiti, a u stvari mi od tog računa nemamo ništa, već Država, šta da ja obavljam poslove Državne inspekcije i zamjerim se pedijatru ili je to ipak dužnost svih nas građana- i ako nama ni u džep ni iz džepa-nisam više pametna??!!
zato što naša dr. nagovori laborantice u labosu da nam naprave ako je nalaz KKS-a, leukocita i klinički pregled nije dovoljno jasan, a obzirom da je dijete u specifičnoj skupini (a dok je bila manja često je imala netipičnu kliničku sliku kod upala u kojima je bila upletena bakterija).
Nadrapati od HZZO-a?
ne direktno
od komore, hzzo-a, ravnateljstva (ako su u dz) ili svojih plaća ako su u zakupu
Prijavila sam dr. Povjerenstvu za zastitu pacijenata, sto dalje, da li zvati i bijeli telefon, ministarstvo, hzzo ili?
Mozda inspektorat?
Ne trebas nista . Povjerenstvo ce ti javiti koje korake ce poduzeti i na koje adrese su poslali prituzbu.
Hvala sirius, baš sam nestrpljiva ;-)
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...8&postcount=62 ovdje je jedna žena dobila povrat novaca od države za naplačen UZV