Vidjala sam devojcice od 4-5 godina koje na rodjendane dolaze u mrezastim carapama i bundama od pravog krzna. Bljak!
Tange za devojcice se najnormalnije prodaju, kao i majice sa "poucnim" natpisima kao sto su "sexy ", "hot girl" i ostale....
I moje se devojcice mackaju i kindjure kod kuce. Nokti se za vreme skolske godine ne lakiraju, ali zato za vreme letnjeg raspusta rado igramo igru farbanja noktiju u razne boje sa prugicama, tackicama...
Sminkanje kao opcija za izlazak iz kuce uopste ne postoji, mada starija devojcica zica korektor za podocnjake "kada ustane nenaspavana". Na to obicno dobije komentar neka to vece legne ranije, a korektora se mane jos koju godinicu....
Reklamne poruke sa nasminkanom, utegnutom decom salju nasim devojcicama pogresne poruke kako je najvaznije dobro izgledati da bi uspeo u zivotu.
Mene je svojevremeno gadno iziritirala reklamna poruka za Bratz sport lutke na jednoj decijoj televiziji. Glasila je otprilike ovako (dok u pozadini defiluju doterane "bracike" u sportskoj opremi): "Nije vazno da li pobedjujes , bitno je kako izgledas!". :evil: Brrrr! Zvala sam njihovu marketing sluzbu i reklama je ubrzo nestala sa tv ekrana...