Super, hvala pale.
Ja ću roditi za 6 mjeseci pa se lagano pripremam :D
Printable View
Super, hvala pale.
Ja ću roditi za 6 mjeseci pa se lagano pripremam :D
I ja sam u trudnoći "snimala" di što ima za kupiti. Sad sam već nakupovala i zaštitnih veličine L ;) ( a još nam i S mogu) tako da mi više ništa ne treba. Osim što sad bolujem od ovisnosti o pelenama i sigurno ću kupiti još neku bez obzira što ih imam dovoljno.
to su ovi papirici
ti papirići su super, a cijena nije nešto previsoka
ja sam svaki prepolovila pa sam imala 400 kn
kad su kakani - u wc, a kad su samo piškani - u smeće
ja isto imam te biolinere ali sam tek naknadno skužila da nisu od 100% prirodnog materijala ! Nije mi jasno koja svrha svih tih pelena ako ono što ide direktno na guzu nije 100% prirodno. Ima li tko savijet gdje nabaviti bolje linere?
Ja koristim iz DM-a Suhe krpice za pranje, 30 komada-10 kuna. Ambalaža je svijetlo plava plastična vrećica. Ne piše sastav ali ja sam zvala i rekli su mi da je 100% celuloza. One popišane operem u mašini s pelenama a pokakane bacim. Super smo zadovoljni.
Ako je već pelena platnena, nema smisla stavljat sintetički papirić. ;-)
Ne kužim kako te dm-ove papiriće uspijete oprati?
Istina, mi danas prvi dan koristimo pp i meni su pukli i malo se razmočili.
Jel ih perete odvojeno u nekoj vrečici ili ih pustite da se slobodno kotrljaju po mašini?
Perem zajedno sa pelenama u mašini na 60 stupnjeva, sa DM-ovim detergentom (mislim da se zove Sensitive ili nešto slično) i uključim dodatno ispiranje. Slobodno se kotrljaju po mašini i ne raspadnu se.
Ja sam na početku pokušala prati popišane miolinere i To-to krpice zajedno s pelenama, ali su mi se polijepile na čičkove od pelena i poderale. Probala sam slijedeći put u vrećici za rublje iz dm-a, ali mi se vrećica ocufala - opet od čička, pa sam odustala i sad koristim stalno nove. Nabavila sam neke od Popolinija i mislim da bi se ti lineri u pranju skroz raspali, čine mi se dosta osjetljivi.
Redprincess, pa da li muski cicak od pelene preklopis prije stavljanja u masinu? Ja to obavezno radim, samo ga presavinem par cenata tj zaljepim ga za unutrasnji zenski koji sluzi bas zato da cicak ne bi derao po masini.
Mi smo koristili bambinomio a sad smo dobili neke slovenske i puno su mi bolji.
S2000, probala sam ih preklapati, ali uzela sam second hand pelene i na nekima (nekih možda 6-7 kom) je taj mali dio čička koji služi preklapanju vrlo malen i istrošen pa ne drži. Prva vlasnica ih je uvijek sušila u sušilici, jel' moguće da su od toga čički oslabili??? (bile su korištene 6 mjeseci). Probala sam ih i zalijepiti normalno - ali naopako i onda naravno drži bolje ali nisam uhvatila naviku da to svaki put radim... Baš ću probati ponovo, budući da Mellyca kaže da izdrže pranje - možda nešto i uštedim na papirićima :)
Mozda bi ti neka sivalica mogla mogla na tih par komada usiti nove cicke? Ne vjerujem da bi to puno kostalo. Nama bambino miolinersi izdrze do 2 pranja ( dosta su tanki pa se onda vec raspadnu), a ovo novi slovenski vec 5.pranje i dobri su.
Zasada ne bih mijenjala čičak jer ipak još uvijek dovoljno dobro drže pelenu na bebi, ali s vremenom ću vjerojatno morati. Nadam se da ću u međuvremenu nabaviti mašinu za šivanje pa ću to moći učiniti i sama :)! Kako se zovu ti slovenski tako izdržljivi? Kako ih nabavljaš?
to su ti isti koje ja imam! :) samo su moji iz austrije došli, ali to je to.
upravo stavila pelene u mašinu i par papirića, pa da vidimo...
Evo samo da se javim da su papirići više nego uspješno izdržali pranje! Prala sam ih u vrećici za rublje. Ne uspijem ih sačuvati puno jer se frajerica barem mrvicu pokaki prilikom skoro svakog podoja, ali oko 2 dnevno spasimo.
super!
jos je bebica malena pa cesto kaka :) tako je i moj bio, a sad kaka 1-2 puta ito uglavnom izjutra, tako da mu poslijepodne i navecer ni ne stavljam papirice...
Pa i moja u zadnje vrijeme najviše obavlja ujutro, ali onda tokom dana obično pri kraju podoja malo po malo. Ma uskoro će se to stabilizirati, pa ću i ja nadam se znati kad mi treba papirić a kada ne...
podižem.
gdje bih mogla kupiti papiriće za pp (one u kolutu)?
za dm papiriće znam.
bucka, pretekuće ti je to još za papiriće
a mi do sad uredno stavljali:oops::oops:
i fakat je tekuće i skoro uvijek probilo
ma možete vi stavljat, al meni se čini da nema od toga vajde kod tako tekuće kakice.
Jel ima igdje u Hr kupiti popolini papirice ili odnekud naruciti s neta?
A jel može meni netko objasniti što su ti papirići i zašto ih se koristi i jel bolje s njima ili bez njih? Mi smo prije cca mjesec i pol prešli na pp i ne koristimo ih i sad se pitam čemu to uopće?
ni ja ih ne koristim, nisam ni s prošlim djetetom
a svrha im je inače:
a) da se lakše pokupi i baci kakica
b) da se manje zaprljaju pelene
Pa da, recimo moj mali ujutro kad se probudi piski u pelenu u kojoj je spavao. Onda mu obucem drugu i stavim papiric jer po obicaju onda kaki. Onda fino taj papiric smotam s kakicom i bacim u wc skoljku. Ostatak dana ih uglavnom vise ne koristim. Iako bi prezivjela i bez papirica, nekad bas olaksaju, ali tek kasnije kad kakica postane kompaktna. Prvih 6 mj ne sluze vele :)
Moram priznati da sam ja bacala kakicu u wc, a onda kad nisam mogla odvojiti od papirića, i papirić i kakicu u posebnu vrećicu.
Naime, ja jesam prala samo popišane. I nikako mi nije logično da mi se wc/cijevi neće zaštopati od nečega što će uredno preživjeti i do dva-tri pranja na 60 stupnjeva. Po principu, ako se od toliko pranja ne raspadne, sigurno se neće ni u kanalizacijskim cijevima.
ja opet podizem... gdje ima kupiti te papirice? jeli ih stvarno ima u DM?.. ja bi one jednokratne...
ja ti uzimam one papire za pranje u DM su 9.90 30 kom, a u Mulleru 7.90. dosta su čvrsti i podnose vlagu
Nije baš za platnene, ali sam pregledala forum dosta mama to koristi. Baš se zovu jednokratni papirići za pranje, u vrećici su pakirani
super!!! je li mogu u WC skoljku?
Jok
a joj.. :-/
ja trenutno koristim Bummis Biodegradable papirice od 100% viscose koje se bas bacaju u WC (kupljeno vanka).... jeli ima tako nesto ovdje kupiti?
Meni je ovo najpraktičnije jer mi se ne da uz sve obaveze još i to ići kupovati do ljekarne. Ovako usput uzmem kad kupujem druge stvari, plus su prema mom istraživanju cjenovno najpristupačniji
Meni su ove favorit
pleniceracman.si/ponudba/pralne_plenice/dodatki/20/plenicne_predloge_na_roli/