Tar@, a gdje si ti?Citiraj:
Tar@ prvotno napisa
Printable View
Tar@, a gdje si ti?Citiraj:
Tar@ prvotno napisa
mommy_plesačica, bas mi je zao da vam ova tema dovodi nemir u kucu :(
Ali, ti ocito znas da drzanje na rukama nije od nikakve koristi za bebu. Beba od svega pet kila postane kod sudara teska 100 kg, beba od 10 kg je postane 200 kg teska. Nema sanse da ces je zadrzati u rukama (niti TM) a ona ce tom istom silom od 100 ili 200 kg tresnuti o nesto unutar ili van auta, sa svojom fizickom strukturom djeteta od 5 ili 10 kg.
Ja nisam za to da se svadate ali reci cu ti da je dovoljno da jedan roditelj "puts a foot down" iliti drzi se cvrsto svog stava. Na tebi je da li ces ti dozvoliti da se tvoje zlato vozi na tvojim rukama i mozda zavrsi na sajbi ili cesti ili ce biti cvrsto vezano u sjedalici i zasticeno.
mali update: pokusali smo preko turbo limacha, zastupnika za roemer u hrvatskoj, rijesiti testiranje i eventualni popravak / zamjenu dijelova autosjedalice, ali nije islo... poslala sam mail proizvodjacu i dobila brzi odgovor da im posaljem postom sjedalicu na testiranje, uz ispunjen upitnik koji su prilozili mailu - na njemackom, jasno, kojeg ne znam ni beknuti pa moram za pocetak kontaktirati neke prijatelje koji rasturaju njemacki da mi prevedu
ne znam sto i kako cemo u medjuvremenu, moze li se negdje iznajmiti sjedalica na tjedan - dva dok ne vidimo sto ce biti s nasom?
u osiguranju ce me sigurno otkantati kad im donesem ocigledno citavu sjedalicu al idem mozda bude zabavno, tj idem ako rijesim cuvanje za frana jer necu ga voziti uokolo u toj sjedalici
fran je super, salje vam puse svima :heart: ... igra se i mazi kao da nista nije bilo
drago mi je da je fran super :heart:
vidiš za autosjedalicu, možda ima netko doma da ju ne koristi jer su ju prerasli.
Imala sam ja al ju baš posudila.
Vjerujem da će se netko javiti.
Pitat ću ja frendicu koja je ovih dana išla u kupovinu po drugu sjedalicu da vam posudi na par tjedana.
korason stvarno grozno,sad sam ja prestravljena,
naime u našem autu koje smo vozili nema pojaseva na stražnjem sicu (netko ih skinuo) a suvozačev sic šeta tamo-amo u vožnji pa bi mi bebu samo zavezali (i to lagano :( ) u tzv. seggiolino 0-13kg i stavili da gleda put sica od vozača.
Sad je vozi moj otac jedino u Alfi i mislim je staviti zada da gleda obrnuto i staviti pojas preko stolice.
Beba ima 5ipo mjeseci korigirane dobi i 7,5kg, 65cm a nesmije još sjediti.
Da li mi je dovoljan taj tzv. seggiolino, novi Inglessinin, bio je točno 100€ prije par mjeseci ili moram kupovati drugu autostolicu,veću????
korason, pitala sam frendicu nisu još kupili drugu, možda se netko drugi javi.
hm, korason, a kolko ce kostati da ti posaljes tu sjedalicu njima? Mislim, neznam jel ti se to isplati :/ Ako njihov distributer iliti TL nije spreman o svom trosku, svojim kanalima poslati sjedalicu nazad, mozda trebas traziti od Roemera pismo za osiguravajuce drustvo u kojem pise da se sjedalica treba zamijeniti?
Korason, pa ja sam kreten kakvog nema, sad bi se zadavila...
Skroz sam zaboravila da je nasa mala sjedalica na tavanu, cami cekajuci bez veze i ceka nasu drugu bebu ;)
Ajde hitno se javljaj da obavimo primopredaju :O)
Jel to Inglesinin Huggy? (Ja tuka konacno skuzila da Seggiolini na talijanskom znaci sjedalica, a ne da je marka autosjedalice :mlotek:)Citiraj:
nine prvotno napisa
Ne trebas kupovat novu, ta ti je skroz OK i biti ce skoro 100% dok ne bude beba spremna za slijedecu sjedalicu.
Ali morate je vezati i to cvrsto. Inace je niskoristi a moze cak i nastetiti kod sudara.
U vasem autu, jel mozete razmisliti o opciji ugradivanja pojasa na straznjem sjedistu? Ima par cura na forumu koje su to napravile u svojim autima.
Ja sam u Stenjevcu, no Jarun nije nikakav problem ( MM će voziti ). Javim se na forumu kad dobim u ruke autosjedalicu pa cemo se dogovoriti : jupi!Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Ančica, ja sam iz Pule
Moze Lubica, cujemo se :)
je, Ancica, to si u pravu, postarina bi izasla ko malo manje skupa autosjedalica... ipak sam proslijedila roemerov mail u TL i zatrazila da mi oni to posalju... valjda ce mi odgovoriti sutra da znam na cemu samCitiraj:
Ancica prvotno napisa
u svakom slucaju, zamijenili - ne zamijenili, dogovorili smo se moj muz i ja da slijedeca sjedalica bude isto od roemera - moram samo provjeriti imaju li i sjedalice od 10 kg na vise ili tek od 13 kg
super, kloklo, procitala sam pp, sutra te nazovem! :love:Citiraj:
kloklo prvotno napisa
korason, slijedeca faza sjedalica (nakon sjedalice za novorodence) su sjedalice koje su za djecu od 9 kg ili vise a koja se mogu samostalno ustat. Jel se Fran moze samostalno povuci u stojeci polozaj? Jel ima barem 9 kg? Ako je odgovor na oba pitanja "da", onda mu bez problema mozete nabaviti sjedalicu za prema naprijed. Ako ne, onda vam treba sjedalica za novorodence, do 10 ili jos bolje 13 kg.
E koja si ti sretnica :lol: Bas se sprema pregled u Puli 16.7. :D Vidimo se onda 8)Citiraj:
Tar@ prvotno napisa
evo, tek sad se javljam.
samo da kažem da mi je jako drago što je sve dobro završilo. i bravo korason za vašu svjesnost oko važnosti autosjedalice. vjerojatno će te ljudi gledati ko čudakinju kad im dođeš sa pričom o promjeni autosjedalice, ali ko ih šiša. držim fige, a malom franu 1000x :*
hmmm... Fran je 9,6 kg (u ponedjeljak smo napunili 8 mjeseci pa smo se frisko vagali :) ), a ustajanje iz sjedeceg polozaja u stojeci bas ni ne isprobavamo... :oops: 0-13 kg, za svaki slucaj, nek se micek ipak bozi unatrag dok ne napuni godinu danaCitiraj:
Ancica prvotno napisa
Citiraj:
Ancica prvotno napisa
A Rijeka?
Nazalost ne Rijeka ovo ljeto. Jel se mozes spustiti do Pule?
Citiraj:
Ancica prvotno napisa
U Nl proizvodaci cesto imaju posebnu adresu na koju sa moze slati besplatno. Mislim da vrijedi raspitati se postoji li tako sta.
Mi ovde te adrese zovemo antwoordnummer (antwoord=odgovor; nummer=broj) i nakon rijeci antwoordnummer u adresi stoji neka brojka po kojoj proizvodac valjda moze skuziti u koju grupu posiljki spada ona koju primi.
Draga Kloklo nas je spasila sa svojom autosjedalicom koju ce nam sutra i montirati! Hvala, Kloklo! :heart:
Inace, MM je nosio danas autosjedalicu da ju procjenitelj poslika ali nis od toga, na autu ce biti vjerojatno totalna steta pa nisu slikali auto a autosjedalica im je pogotovo bila nezanimljiva.. Ja sam pokusala objasniti procjenitelju o kakvim ostecenjima je rijec, jer on smatra da nesto sto nema vidljiva vanjska ostecenja jednostavno nije osteceno i tocka, kako autosjedalica tako i moja i MMova kacige za jahanje. Na primjeru kaciga sam mu malo pomalo objasnjavala sto zapravo znaci ta pjena u kacigi i kako se ona aktivira pri udaru i mislim da sam ga prosvijetlila, ali, avaj, na detaljnom slikanju nece biti taj vec neki drugi procjenitrelj, dakle sve ispocetka… Zato te , Ancica, molim ako imas neku strucnu publikaciju koja detaljno objasnjava funkcioniranje autosjedalice da mi je posaljes pa da napisem pismenu izjavu za osiguranje i prilozim joj nesto pametno i smisleno napisano. :*
A u TL-u nikako da dobijem nekog tko zna mogu li mi osigurati transport za autosjedalicu do proizvodjaca i natrag…
:? Lilly, na Roemerovoj stranici stoji da se u slucaju nezgode kontaktira dealer pa vjerojatno nemaju takvu adresu :(
korason, cula sam se s roemerom, saljem ti pp.
Baš mi je drago da je kloklo sredila stvar, nisam ni sumnjala da to ona neće odraditi. :love:
korason šaljem vibre da uspijete sve srediti~~~
Super!Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Gdje će to biti? Hoće li biti negdje objavljeno? Ne želim to propustiti!
16.7. nažalost ne.......hoće li Rijeka biti barem ove godine?Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Da, budemo objavili uskoro :)Citiraj:
Tar@ prvotno napisa
Nisam sigurna. Mozda na jesen. U vasim krajevima za sada imamo samo jednu educiranu savjetnicu, BusyBee, i to u Puli.Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Da, dobili smo maxi cosi citi ( 0-13 kg), 2 godine stara autosjedalica. Danas smo ju MM i ja isli namjestiti, ali meni se to tako sve čini labavo. Još pored svega mi se čini da nam sigurnosni pojas nije dovoljno dugačak. Surfajuci po internetu o pravilnom namjestavanju autosjedalcia naišla sam na zgodan video. Evo vam link http://www.chop.edu/consumer/jsp/div...c.jsp?id=77971Citiraj:
Ancica prvotno napisa
pa na njemu kliknite "watch a video". Ipak, voljela bih da mi netko tko ima iskustva provjeri jel to sve klapa kako treba.
Ancica, Kloklo...anybody :roll: ?
Lubica, link je odlican :) Jedino kaj treba paziti je da su standardi (americki i europski) razliciti pa su neke stvari drugacije.
Al super mi je recimo da sada, umjesto objasnjavanja kako nesto podmetnuti ispod sjedalice za novorodence da se postigne dobar nagib. mogu ih poslati na taj link.
Ako odes do TL-a, mozes ih zamoliti da ti daju kopiju uputa. Njih obavezno trebate procitati prije nego idete namjestat sjedalicu. Ili se javi niki pa se nekak dogovorite da kopiras od nje (nazalost za sada imamo samo papirnate kopije uputa, a koje smo dobili zahvaljujuci TL-u i njegovim djelatnicima).
Pregled ce biti za dva ili tri tjedna, ako mozete do tada pricekati (i.e. beba ne dode prije) mozete onda provjeriti kako ispravno montirati.
Odličan ja link, super, baš ti hvala na njemu :D
Odličan link 8)
Ovdje u Dbk sam možda vidjela samo par bebica u sjedalici okrenutoj suprotno smijeru vožnje :cry:
A mene gledaju kao luđakinju kad inzistiram da se kupi autosjedalica!Moje dijete će iz rodilišta u sjedalicu! Kaže sveki neki dan - ...ali to je mala bebica,ti je trebaš držati, treba kupiti jastuk...Jastuk u 7. mjesecu???? Držati dijete na rukama???? Pa jedva držim sebe, vežem se i pritegnem pojas i još znate da kod nas nema ravne ceste, sve su zavoji, moram se držati za onaj rukohvat iznad glave da ne bi ispala sa sica, a brzina auta 60km/h. I zato, autosjedalice su zakon!
Puse malom hrabrom Franu :smajlić šalje ooooogromnu pusu u obraz i nosić i čelo...: i odlučnim roditeljima!
Naš je sinak iz rodilišta izišao u autosjedalici, i sasvim se fino proveo u njoj.Nadojila sam ga oko pola dva, prije nego što smo krenuli kući (cca sat i pol od Zagreba). U dva je muž došao po mene, poslikali smo se s njim i krenuli prvo na Općinu izvaditi rodni list i domovnicu, u autu je zaćorio i tako smo ga unijeli u zgradu i obavili svu papirologiju. Sljedeća stanica je bio Turbo limać gdje smo izišli kupiti starijoj djeci igračke, a njemu prvog medu. Muž ga je nosao u sjedalici koju su nam na blagajni skoro naplatili, onda je blagajnica skopčala da se u njoj vozi živa beba pa ju je izišla i pogledati (i dalje je spavao). Obzirom da je bio tako dobar, nagovorila sam muža da kratko stane i u Merkuru da mi kupi komplet reflektorica za kuhinju koje su mi se odavno sviđale, a tko zna kad ćemo opet u Zagreb...
Nije se budio cijelim putem natrag, zaplakao je na naplatnim kućicama u našem gradu, kao da je znao da stiže doma. Bilo je pola šest.
Od prvog dana je u sjedalici i nikada nije pravio nikakve probleme, ako mu je vrijeme za dojenje, stane se, presvuče, nadoji i sl. i onda idemo dalje. Sada već ima veliku sjedalicu i vozi se u njoj kao kralj, i ne smetaju mu jako stegnuti remenčići...
Sanjice, radis od djeteta neizljecivog shopingoholicara, tek se rodio, a vec je pol dana proveo po ducanima :lol:
sanjica, genijalna mi je tvoja priča, vjerojatno ćemi i mi slično, ako ne s drugim, onda sigurno s trećim djetetom ;)
sanjica, nasi klinci ce jednog dana prepricavati jedan drugom kak su tulumarili u autosjedalicama :lol:
Ancica, poslikala sam ostecenja na bocnoj stranici i poslala ti slike na mail... tocno se vidi gdje je materijal bio prenapregnut , oko utora za pojas sa strane do vrata...
Dobila, vidjela, odgovorila ti :)
Sanjica, super ste :)
pitanje:
upravo su nam skršili auto pred zgradom (auto je bio parkiran, a na cesti sudar i zabili su se u naš auto), pogođen je straga, ne znamo za sada ništa drugo...
kaj je sa sjedalicom koja je bila u autu?? dati na testiranje? kupiti novu?
koliko je jaki sudar bio? Jel znas s koliko km/h su isli oni koji su puknuli vas auto?
60 km/h
nije nam se zabila direktno u gepek, nego je prošla okomito na nas, odnosno ona je svojom lijevom bočnom stranom prošla uz naš gepek, ne znam jel kužiš? onako, kao slovo T, mi smo sparkirani kao okomita crtica, a ona je pored nas prošla kao vodoravna crtica (ajme objašnjenja)