kako se onda financiraju??
Printable View
kako se onda financiraju??
krivo. ne može dobiti sve što poželi i to jako dobro zna. dobije nešto samo ako stvarno procjenimo da je interes dovoljno velik da potraje duže od dva dana. i to vrijedi za sve.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
moji se boje pauka. na mamu su
nabavite si ovo za posjete gdje se domacini ne sjete ugasit tv :P
http://www.hocuto.hr/page_product.asp?id=256
ako se radi o nacionalnim tv kućama, oni dobivaju nekakva sredstva od države kroz koja se djelomično financiraju.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
ali iz toga ne mou plaćati licence i prava na prikazivanje, tak da mi baš nije bistro kako je to zamišljeno.
nema veze, kod nas to ionako neće zaživit još 30 godina.
a onda će mi bit svejedno.
Zabranila je na državnoj TV, ne na komercijalnim. Komercijalne će normalno imati reklame i dalje, a državna TV će se financirati tako da će komercijalne televizije imati obvezu dio svojih prihoda od marketinga uplaćivati državnoj. Jako dobra ideja, ali ne vidim je transplantiranu kod nas any time soon.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Prvo, ispričavam se za one tri iste poruke gore. Nemam pojma kako sam to izvela...
Ja neću o agresivnim scenama na TV, vraćam se na agresivne reklame.Citiraj:
brane prvotno napisa
Poludim što u vrijeme prikazivanja crtića na TVu: prije početka, u prekidima crtića, između dva crtića, nakon što završe...u svakom tom intermecu stave cca 5-10 reklama za djecu. Stupidnih reklama za stupidne igračke koje sve skupa zajedno zatupljuju našu dječicu i grade u njima temelje budućih velikih potrošača.grrrrrrrr :x
Još je gore na DVDovima. ne mogu početi gledati crtić dok ne pregledaju sve raklame prije Peppe Pig ili Fifi ili Traktora Toma (naravno, ne možeš ih preskočiti, ona tipka >>I naravno ne funkcionira, i to su sredili!) uf...
i eto nas opet na početku....
a ima li tvoje dijete ijednu iračku s tih reklama doma?
reklame nisu za djecu nego za roditelje
kao slučajno mame i tate nalete na nešto za svoja mala sunca... još da se sjete di su to vidli... pa da, u crtiću koji to malo zlato tako vooooli....
eto, meni više od rklama na živce ide milijardu atrikala sa slikom neko junaka koji me bombardiraju sa polica - krevetnine, čaše, tanjuri, roba, cipele, gaće,bomboni, olovke.... a na svemu jurić ili traktori razni ili sva sila životinjskog svijeta....
daj djeteu crtani, slikovnicu i bojanku. i amen. iz gaća siurno neće ništa naučit.
malo mi šteka tipkovnica, sorry
Ima FIFI slikovnicu. Dobio za rođendan. Dobio i traktor, ne baš TOMa, ali traktor je.
Kad hodamo Konzumom npr, s polica ga gleda Peppa Pig ili onaj plišan traktor Tom ili Rev ili koji već lik iz crtića..."mama gle, Peppa! mama, kupi!" Za sad još uvijek pali da mama nema novaca. Eh, ali kako dugo? Bombardirani sa svih strana! A većina djece će te igračke ipak naposljetku imati...
a ne vidim da baš ikog ovdje to muči... još kad uzmemo u obzir da ih je 80 % kineska proizvodnja upitne kvalitete
Jedino ćemu smo vjerni na čašaća, vilicma,a i sl. je Jurić
To imamo i posteljinu i gaće i majcu...
Ok, rasprava se malo ohladila, pa da pitam sve vas a i moderatorice: kako vi reagirate na Kraševu reklamu gdje se za neke životne situacije nude određene bonbonijere, a na kraju potpuni slatkiš: rodilji u posjet dolazi muž i na poklon donosi ništa drugo nego GRIOTE! Haalooo?! Pun pogodak! Ajd sad vi meni objasnite kako je moguće da je umotvorac tako pametno smislio da bi se rodilji trebao dati bonbon sa alkoholom i da to prolazi bez reakcija?
O koliko toga prođe bez reakcije :roll:
Glavno da je lani u roku 24 sata maknuta crvena zvijezda sa aviona u Coca-cola reklami :x
Ma mislila sam ja da malo osoblje i članovi Rode reagiraju, ali ajd, ovo je prigodna reklama, pa možda neće potrajati....a i gdje bi stigli kad bi skočili na svaku reklamu! Iako, da sam ja rodilja, radije bi Bajaderu neg kruha!
ja sam ludila na reklamu za one hrenovke, gdje dotrče gladna dječica s igre u dvorištu i bacaju se na tanjur pun hrenovki, a sve pod geslom pucaju od zdravlja :shock: iz čega naravno izlazi da je iznimno zdravo hraniti djecu hrenovkama.Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Poželjela sam osnovati udrugu koja se bavi tužbama autora i naručitelja takvih reklama koje obmanjuju ljude za svoj profit. Ali sumnjam da bi to ikad prošlo. Ta udruga bi se financirala postotkom od kazne koju bi nesavjesni proizvođač morao platiti. A ostatak bi mogao ići u zdravstvo. Ah, pusti snovi.
e čovječe koju sam ja reklamu vidjela na toggolinu ili nekom već satelitskom programu koji vrti crtiće.nepojmljivo! djeca dolaze na ručak u vrtić i servira im se zobena kaša ili varivo,ne sjećam se.i onda se onako sa mračnim kadrovima i psiho-nosferatu muzikom implicira kako je to gnjusno i odvratno,a djeca su u kliničkoj depresiji i štatijaznam.i onda dolaze (ne sjećam se više) hrenovke/danoneki/pudinzi-neka teška kemija uglavnom i djeca kao vrište,sretna su,tete su sretne što djeca "ručaju"...
:? :? nepojmljivo. mi inače gledamo krteka na dvd,nije agresivan i ok je.jedino u jednoj epizodi kad mama zec rodi zečeke daje im adaptirano. :x
ja hrabro napisala mail Kraševom marketingu da ih lijepo molim da ili promijene ili prestanu emitirati tu reklamu, ali me nitko ne doživljava ni za suhu šljivu. valjda im takvi mailovi automatski odlaze u junkove. :x
Možda da pošalješ fax?Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Ima jedna tu koja veli, sve slati faxom :mrgreen:
Tako moraju dobiti.
Tralala, da se pohvalim (indirektno): u Ekranu, prilogu iz Večernjaka od petka 02.01.09., na str.5, dio Tops&Flops, piše:
"Reklama za slatkiše
Kada idete u pohode ženi koja je tek rodila i doji dijete, brižno birate dar. I nikada vam na pamet ne padne rodilji darovati alkohol. Nažalost, nismo svi pažljivi, a bogme ni pametni. Kao recimo jedna domaća tvrtka za slatkiše u čijoj reklami muž ženi, koja je tek rodila i drži bebu u naručju, donosi u bolnicu čokoladne bombone punjene - alkoholom."
What a satisfaction!!! :D
Tek sad vidim ovaj post.. sto si mislila pod ovim "da malo osoblje i clanovi Rode reagiraju"? :?Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
U toj Krašovoj reklami meni više smeta duda, Griotu bi možda i pojela (samo jednu) :mrgreen:
Obratiti im se pismenim putem, jer vjerujem da pismo od Udruge ima veći učinak nego moj mail kojeg sam im poslala. I to objaviti na stranicama Udruge kao kad ste objavili vijest da ste pisali gđi Petir ili kad ste ministrima poslali šibe, tako da smo svi upoznati s tom akcijom.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Uh.. pa di bi mi stigli da reagiramo na sve te stvari. Fali nam volontera za nase uobicajene akcije i reakcije, a ne da se prihvacamo i ovakvih jos. Ne mora Roda pisati, puno bi bilo bolje da je vise osoba reagiralo ovako kako si ti - to se mora promjeniti u glavama ljudi. Onda Roda "nece ni trebati" :saint:
Ma i to što kažeš, treba skupiti hrabrosti i reagirati samoinicijativno, možda samo jedan glas napravi promjenu.
Vidis da ti jesi :)
:mrgreen:
TOTALNA POBJEDAAAAA!!!
Dobila sam mail danas:
Poštovana gospođo Loucki,
Hvala na sugestiji. Slažemo se s Vašom primjedbom i prekinuli smo emitiranje navedene reklame.
Srdačan pozdrav,
mr. sc. Mario Fraculj, dipl. oec.
Direktor Službe tržišnog razvoja
Prijavljujem se za volontera!!
To za mobitele ili Griote?
bravo bilbo :klap: :klap:
XCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
ja stvarno toliko rijetko gledam tv da više niti jednu reklamu ne znam, ali zato vam mogu ispjevati pjesmicu Fifi i cvjetnog društva i Tonka Bonka. Ali za divno čudo tu sam reklamu sa boksanjem djedice vidjela i fakat je grozna, a još je gora ona u kojoj jede svoju cipelu. I zato se i ja pridružujem ovome :klap: za bilbo.
Bilbo, cestitam! Oduševila si me, potaknula, ohrabrila, jer uvijek kad i sama nešto takvo promjetim, mislim da sam bespomoćna.....
ALI NISMOOOOOOO
:D