Zam da u nekim autima nije moguće ali kod nas u prošlom autu smo M. montirali AS u sredini tako da bi u toku vožnje gledala naprijed i tada joj nije bilo muka.
Printable View
Zam da u nekim autima nije moguće ali kod nas u prošlom autu smo M. montirali AS u sredini tako da bi u toku vožnje gledala naprijed i tada joj nije bilo muka.
meni je kao maloj mama davala nekakve tabletice protiv mučnine, ne znam točno kako su se zvale, znam da su na njima bila nacrtana različita prijevozna sredstva, ali je nebitno jer nisu baš pomogle.Citiraj:
lasica prvotno napisa
da i meni je taj sastav zabrinjavajući zbog ovog:
Nitroglycerin 6X :shock: a kaj se nitroglycerin ne daje srčanim bolesnicima?
ovo uopće nije loša ideja. Znam po sebi: ako se vozim iza u autu = smrt, osim ako sjednem na sredinu i gledam striktno kroz šoferšajbu, a ne sa strane.Citiraj:
triplemama prvotno napisa
Inače i meni vrtuljak = smrt. Nikad mi lunapark nije bio zabavan, pa čak niti oni autići kaj ljudi jako vole voziti u lunaparku - i tad mi se riga.
elin, homeopatski pripravci su tako razrijeđeni da te zapadne najviše po koja molekula "aktivne tvari" po dozi
uglavnom, neškodljivi su (ako nije nešto sfušano), a za djelotvornost ne bih znala, možda se javi netko stručniji :/
Moja starija je poćela povraćati sa osam mjeseci a prestala negdje sa 7-8 godina. Od treće sam joj počela davati Dramina tablete prije putovanja ,a prestala kad me ona molila sa objašnjenjem da joj tablete samo spriječe povraćanje a da joj je i dalje muka. na dalja putovanja smo nastojali kretati noću kada je spavala, a danju kraće relacije(od7-8 km na dalje) smo odrađivali sa stajanjima po potrebi.
Molim sve moguće savjete!
Dijete, jedne godine starosti, upravo je krenulo u jaslice, u gradu, udaljene 15 km vožnje zavojitom cestom. Povraća svaki dan. Doktorica je isključila upotrebu lijekova, ne spava u vožnji, ne jede neko vrijeme prije vožnje, otvoren prozor i prozračivanje auta ne pomažu, pauze u vožnji ne pomažu, mijenjanje položaja sjedalice (iza vozača, iza suvozača, manjeg ili većeg nagiba) ne pomaže. U sjedalici za bebe, okrenutoj suprotno smjeru vožnje, rijetko je povraćala, ali ju je prerasla.
Nemamo mogućnost čuvanja djeteta u naselju jer je maleno sa svega par stanovnika, za preseljenje u grad nemamo financijskih mogućnosti i vezani smo školom, napuštanje posla je posljednja mogućnost... Postoje manje udaljene jaslice, ali ne zadovoljavamo uvjete (druga jls) i nikakvi pregovori ne pomažu.
Molim preporuke bilo za neku posebnu autosjedalicu, bilo za način vožnje, bilo što...
skroz usporiti voznju?
da li i inace povraca kad se vozite zavojitim cestama?
Moja "beba" s početka teme sad ima 7 godina i još uvijek povraća u vožnji. Dakle, odgovor je - ne, ne može se naviknuti na vožnju.:roll:
Par godina koristimo akupresurne narukvice koje Peterlin spominje, ne smije biti ni gladan, ni sit,... Ponekad funkcionira, a ponekad do mjesta udaljenog 10 kn, stajemo 2 puta za luftanje.
U kuferu automobila obično imamo romobil, ako možemo biramo ceste s hladovinom, kroz šumu,... (toga kod nas ima dosta), pa stanemo, pa se malo vozi s romobilom,...
Uglavnom ponekad je stvarno iscrpljujuće.
ajme anemona to još traje...drž te se nema druge!
A jeste probali neku nepedagošku metodu tipa da gleda crtić na tabletu, pa možda "zaboravi" ili manje osjeti mučninu kad je koncentriran na nešto drugo. ili možda neki homeopat da olakša djetetu?
Odmah sam pomislila kako će jednog dana ići s ekipom na maturalac ili bilo gdje na neki izlet, to stvarno može i jest ometajući faktor u mnogim životnim situacijama.
Ja recimo u zadnje vrijeme ne smijem u autu previše čitati ako su zavoji na cesti npr. put na more, a prije sam mogla kako hoćeš. U busu i tramvaju mogu čitat.
Ove godine se spuštali skroz do Mljeta, bome nisam ništa čitala,dok su klinci dobro da se ne mora stajat zbog mene :-)
Lili75, ne smije gledati ništa, jer pogled mora biti usmjeren ravno naprijed.
Mislim da sam ja povraćala do jedno 15. god. u vožnji. I onda je prestalo, ali mi se i sada povraća ako vilenjak prečesto traži da se okrenem i nešto mu dodam pa ne gledam naprijed. Ima nade za sve, jer ako ravno gledam mogu satima preživjeti u autu.
Sjećam se da mi je pomagala (za stariju djecu) mineralna voda. Možda đumbir, čaj. Uglavnom, suosjećam.
Palčice i ja preživim. Preživjela sam i 36 sati vožnje u autobusu, ali kao i mojem djetetu, ponekad mi je zlo do prvog mjesta. Rješenje je da vozim, ako ja vozim, sve je ok. A ne mogu djetetu dati da vozi.:mrgreen: