jooooj tak sam sad vidla kaj sam napisala, sorry :/ :*
Printable View
jooooj tak sam sad vidla kaj sam napisala, sorry :/ :*
:lol:
I moj tlak uglavnom ok, al puls, e tu je već tulum, a još i aritmija... Prešla hrpu pretraga, nosila holter i nikad doznala uzrok.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Jednom mi tlak bio 150/130 pa me moji htjeli voziti na hitnu...
Npr. moja sestra i stara imaju nizak tlak, ali to je njima normalan tlak. Kod tlaka od 120/80 njih dvije su ko krepane kokoši.
Ja imam nizi tlak a jadnom je pao na 70/50, taman sam primila neke ljekove i imala sam uzasne bolove i tlak je vjerovatno od toga pao. Uglavnom, srce mi je tolko udaralo da sam cijelim tijelom pulsirala i onda sam pala u nesvjest.
U dobrim danima mi je 110/80 i uvijek mi kazu da je to odlican tlak.
Za otkucaje nemam pojma...
meni je tlak uvijek 90/60...ponekad dođe na 100/75...otkucaiji uvijek niski 65-75...
doktorica kaže da je bolje imat niski tlak i sporiji rad srca.. :/
što se iskakanja srca van tiče....MM nedavo na hitnoj završio, ima 25 godina...počelo sa laganim lupkanjem ponekad u trajanju par sekundi, javlja mu se par puta godišnje, počelo prije 2 godine..
nedvano ga opet uhvatilo i toliko je jako lupalo da sam mu preko 3 majice samo prislonila ruku i imala osjećaj da će iskočit van (puls otprilike izmjerila jer ne mogu tako brzo brojat)..
otišli na hitnu EKG normalan, tlak 140/80, otkucaji malo povišeni (al i on ima sindrom bijele kute pa čim se doktor približi on osjeti da mu brže kuca :))....
dijagnoza je sinusna tahikardija...kaže dok normalna pojava kod mladih ljudi pogotovo ako su pod stresom (a tko danas nije?)...i da je to znak zdravog srca...njega ništa ne boli samo je grozan osjećaj, pa se još i uplaši..
pokazali mu trik..kad to krene da duboko udahne, ramena pomakne naprijed kao da ih hoće spojit i tako zadrži malo...(to mu smanjilo puls za 10 otkucaja kad je tamo probao)
još su mu rekli da je bitno da srce prije tog lupanja i tokom lupanja i poslje lupanja radi ujednačeno.....