Taman vas ja došla izvjestiti što mi je dr.R. rekao kad ono Rikikiki me pretekla :)
Printable View
Taman vas ja došla izvjestiti što mi je dr.R. rekao kad ono Rikikiki me pretekla :)
:love:Citiraj:
wewa prvotno napisa
A kako sa smrkanjem (Suprefactom), zna li netko?Citiraj:
rikikiki prvotno napisa
Suprefact se smrce 3 puta dnevno, otprilike svakih 8 sati ;)Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
cilest mi nikako nisu legle,mučnine ,promjene raspoloženja nekako mslim da mi ni vene na nogama nisu naj bolje reagirale ,možda pretjerujem ali nekaj se događalo :roll: ,Citiraj:
wewa prvotno napisa
evo danas druga injekcija ,ne peče me ,automatski na mjestu uboda pocrveni ,nastane oblačak i svrbi,ali prođe kroz sat vremena,nekih nuspojava za sad nemam,javim ako će ih biti
idealno je svakih 8 sati mada sam ja znala malo i fulati pa isto nije bilo problema :oops:Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
[quote="wewa"]Javi kako podnosis decapeptyl, jako me zanima...
draga wewa, ja sam bila na decapeptylu i gonalima i sinoć primila štopericu. Ako će ti što pomoći, evo mog iskustva:
- decapeptyl sam primala svaku večer u pola osam u lijevu ruku, iako ide potkožno peče i nakon toga boli to mjesto, tako da ga jako polako istiskavaš. Od nuspojava samo pospanost.
Gonale sam primala uvijek pola sata poslije, znači u 8 navečer i to u desnu ruku. U odnosu na Decapeptyl ovo je mila majka - ništ ne boli, jedino sam imala jednu malu modricu.
Nuspojave - 0 bodova.
Pusa i drži se :love:
ja počinjem sa decapeptiylom 05.02 pa sam pitala dr.kad ću ga davati, a on mi je rekao predvećer, i rekao je da ga koristim 14 dana pa da dođem na kontrolu pa će mi objasnit daljnji postupak s gonalima.
nisam nikada do sad davala sebi sama inekcije pa me malo i strah, al valjda ću se snaći nekako već. jedino me frka hiperstimulacije, ali valjda će dr. dozirati gonale malo manje nego prošli put, tj. rekao mi je da će uz pomoć decapeptyla odrediti koliko trebam gonala.u prvom postupku nisam koristila decapeptil, tj.bila sam u kratkom protokolu.
:love: :* svima
danas sam kupila decapeptyl, sad me nešto zbunjuje, pa molim one koje su ga koristile već da mi pomognu.
moj dr. mi je rekao da ga počmem koristiti 23 dan ciklusa, jel to ok?i
rekao je da ga koristim 14 dana pa da dođem kod njega na kontrolu.
pa me zanima bi li trebala uz decapeptyl normalno dobiti menstruaciju?
i dr. mi je rekao da ih kupim 28 inekcija , jednom na dan da dam po jednu. do konzultacija ću ih potrošit 14, jel se onda nastavlja uzimanje decapeptyla+gonal, jel to može ić u konbinaciji
i jel se decapeptyl daje u stomak ili?
molim vas pomagajte. nazvat ću ja dr. al on priča samo engleski, razumimo se mi donekle , ali bi htjela čuti vaše mišljenje. pomagajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :love: :oops:
23. dc je ok. Uz decapeptyl bi normalno trebala dobiti m, ja jesam. Nastavljala sam ga i dalje uz gonale/menopure, samo mi je dr bio smanjivao dozu.Citiraj:
Ordep prvotno napisa
Da, moze u trbuh, pod kozu idu! Sretno!
hvala vali, malo sam nesigurna , nisam do sad koristila decapeptyle , a dr je iz graza pa nam je komunikacija malo otežana, uvijek pomislim da sam ga nešto krivo razumila. :love:
I ja sam imala 28 Decapeptyla, s Gonalima sam započela nakon 15 dana samo Decapeptyla i zajedno sam se pikala s jednima i drugima sve do pred punkciju. Menstruacija mi je bila došla normalno. Sretno :love:
prijavljujem da sam jucer ujutro krenula s decapeptylom, potpuno mi je isti osjecaj kad se pikam kao sto je bio s gonalom u proslom postupku.
medjutim, pojavio mi se spotting i to poprilican u nedjelju s izrazito jakim grcevima pa sam se malo isprepadala. nastavljam s kontracepcijom jos 10 dana, pa se nadam da ce menga sacekati do tada...
inace, od ovih silnih hormona emocije su mi totalno lude, neuracunljiva sam :roll:
Ja sam 4 dana na Suprefactu i već sam procurila kaže dr. da je to zato što sam bila ranije na kontracepcijii, da nije čudno tako rano procuriti. Nemam nikakve simptome od Suprefacta.
Od sutra sam na 2xgonali+1xmenopur i naravno i dalje suprefact, valjda ću dobro reagirati to mi je nova kombinacija, mislim to sve skupa smiksati rekao dr. da mogu s istom otopinom tako da se bockam jednom ujutro-suprefact i jednom popodne.
mene još nešto zanima. zači charli ti si uzimala decapeptyl 15 dana pa onda zajedno s gonalom, mene zanima koliko je to još bilo , ako znaš odprilike, znači koliko si dana zajedno davala gonal +decapeptyl :? :?
otprilike od trećeg dana do dana stoperice (ovisi o rastu folikula odprilike 8-9dana) .
kazem iz svog iskustva otkad se uzima stimulacija
elena mislim da posebna otopina ide za gonala a posebno za menopur nikako u jednoj injekciji(ako sam tako razumjela).tako je bar na VV ,mislim da je ružica kombinirala pa najbolje nju pitajCitiraj:
elena prvotno napisa
sad ja imam problem, i ja sam tako mislila . decapeptyl ću uzimat do menge pa će mi treći dan uključiti i gonale +decapeptyle do štoperice, ali sam zbunjena dr. mi je rekao da decapeptyle koristim 14 dana pa da dođem kod njega, dao mi je da ih poćmem koristiti 23 dan, znaći da ću koristiti ih 6 dana i dobiti mengu, a kad sam naručena kod njega :evil: će već i završiti tj. bit će mi 8 dan ciklusa, zar je onda moguće da mi uvede gonale?ako računamo da je ovulacija oko 14 dana, to bi značilo da bi gonale koristila oko 6 dana maximalno, pa bi išla štoperica? ništa ja ne razumim ako mi ko može pomoći bila bih zahvalna, ne bih htjela da zbog tog šta nisam skužila nešto naj bolje da cijeli postupak propadne?nazvat ću ja njega ali me zanima i vaše mišljenje
Ordep mislim da u ciklusima sa supresijom nije toliko bitan dan ciklusa kad se počinje sa stimulacijom; npr. ako počneš na 8dc nećeš siguno koristiti Gonal samo do 12. dana nego koliko dr. procijeni da treba. Nadam se da ne griješim ali tako nešto je meni dr. objašnjavao o tim "umjetnim" ciklusima. Ali najbolje i najsigurnije ti je da nazoveš dr. i pitaš sve što ti nije jasno ili što nisi sigurna!
Ja sam Supresiju uzimala od 17dc, a od 5dc idućeg ciklusa 13 dana sam dobivala i supresiju i stimulaciju. Ukupno 13 dana stimulacije i 29 dana supresije, ako sam dobro zbrojila.
Potpisujem, i ja sam u Mariboru kasnije počinjala sa stimulacijom,nego na VV-u, ali mislim da je moj 1. UZV bio tipa 4. dc, a na VV-u je najkasnije 3 dc - nazovi sestru i provjeri.Citiraj:
Charlie prvotno napisa
drage moje curice , došla ja napokon do objašnjenja cijele situacije.decapeptilom se počinje od 21 do 24 dana, a nama je dr. rekao da počmemo 23 dana ciklusa, na lijeku piše da se počinje 21 dan pa smo mislili da je dr nešto pobucao :oops: a na kraju se ispostavilo da smo se ipak dobro razumili
Ej curice,prvi puta sam na Mariborskom dugom protkolu,nisam uzimala antibebi,već decapeptil od 21.d.c. i od 3.d.c. bi trebala ić na prvi uzv i počet sa gonalima,ali brine me to što još uvijek nisam dobila M,danas mi je 30.d.c.(inače su mi ciklusi svakih 25 dana),bole me jajnici,križa,cice, napuhana kao da ću svaki čas dobit, a ono ništa,već sam se počela brinut da mi M neće ni doć.Decapeptile uzimam 10 dana i još ništa..Inače imam uredne cikluse i M mi nikada nije kasnila pa me sada ovo malo brine :? :?
tia_16, u identičnoj situaciji sam bila prošli ciklus....stigla M 30. dan, naravno da sam to jutro radila test :P
dr. rekao da je kasnila najvjerojatnije zbog supresije...dakle, ne brini 8)
podizem jer se uskoro pocinjem bockati, pa ako su buduce bockalice pune pitanja ko ja da im se nadje :lol:
a moj protokol je od 14 dana sam na decapeptylima i došla mi je vještica i čula sam se s dr. i rekao je da dođem 8. dan ciklusa i tek tada krećem sa gonalima. Kad čitam vidim da nitko nije bio na decapeptylima tako rano kao ja............
Ja koristim sprej tri puta dnevno, a gonale između 17 i 18 sati po dvije ampule. U protokolu mi piše da sprej koristim do samog kraja tj. primanja ovidrela, e sad nakon UZV mi i dalje određeno po 2 ampule gonala, a ja naravno zaboravila pitati dal sprej koristim i dalje tri puta dnevno kako mi je određeno u protokolu ili se tijekom postupka po potrebi i smanjuje doza spreja tijekom dana ? I da s obzirom na pomicanje sata da li se mi držimo starog vremena ili najnormalnije sve prilagodimo novom vremenu :?
ja cu biti od 21. dana na decapeptylima
ma nastavi u isto vrijeme kao dosad to nije neko odstupanje a samo je jednom i nesmanjuje se količina spreja do štoperice ide 3X dnevnoCitiraj:
mimi333 prvotno napisa
i mene ovo sve zbunjuje, moram priznat. pocela sam sa decapeptylima u cetvrtak i sve sto mi je dr rekao o mom ivf-u je da cu od 7-14 dana nakon prve inekcije prokrvariti i da dodjem na kontrolu prvi petak po krvarenju. ni rici vise. reka je nesto kao o tom po tom.... ma bas me nervira sto nije objasnio. i to dva puta :evil:
Pinky ma nemoj se nervirati samo polagano. Znaš draga možeš očekivati (bar je meni tako bilo ) da će ti možda menga od decaptaptyla malčice kasniti (meni punih 6 dana i umjesto 21 decaptaptyl završila na 28). Ali samo lagano Šparac je tu i ne brini se.Citiraj:
Pinky prvotno napisa
Želim ti punoooooooooooooooooo sreće i dva mala :saint: :saint: .
Završila na ukupno 28 decaptaptyla. To sam mislila reći.
Izišla sam iz IVF forme i svih mogućih znanja i informacija koje sam imala; preduga pauza od dvije godine :( a sad me za Prag sprema posve drugačija mpo lječnica od svih do sada, koja pristupa tako detaljno i kompleksno svemu da i mene zbunjuje....
No budući da se praktično s poslom preračunavam sa slobodnim danima i danima koje bi eventualno trebala biti u Pragu, zanima me u dugim ciklusima (bez anti bebi pilula) koji dan ciklusa ste kretale sa supresijom (injekcijama suprefacta ili decaptaptyla)?
21., 23. ... dan ciklusa, onda se dobije menstruacija... pa onda 2-3 dan nastavi se s supresijom + stimulacija??? tako nekako?
Draga Talia, žao mi je što ti nije odgovoreno, ali mislim da se takvi protokoli više ne vrte kod nas zbog ovog suludog zakona - takvi su protokoli oni za normalne stimulacije, ne za ovo da se smiju oplodit samo 3 stanice.
Za slučaj da se već nisi drugim kanalima snašla, možda da pitaš na topicu potpomognuta na Sv. Duhu, oni su nekad vrtili takve protokole u stilu decapeptyli tipa 21 dc, onda stimulacija itd.
Sretno :heart: !
talia, ajde upitaj na topicu slovenija, znam da ima cura sa takvim protokolom
talia7 sa supresijom se pocinje obicno 21. ili 22. dc (prema dr. Resu moze i koji dan kasnije, cak i neposredno prije dana ocekivane M). Kad nastupi menstruacija sa supresijom se nista ne prekida, a sa stimulacijom se pocinje 2. ili 3. dc. Od tada znaci idu zajedno i supresija i stimulacija sve do stoperice.
Ja sam kod Reša počela 23. dan sa supresijom, al mi zbog toga kasnila menga i rekao je da to nema veze, pa stimulacija 2. dan i ostalo kako su cuer rekle, sretno :heart:
ja sam sa supresijom (decapeptyl) pocela 21. dan, sa stimulacijom 2. ali nisam imala fazu kontracepcijskih prije supresije
Sa decapeptylima i gonalima pikala sam se ujutro u 9:00h (Maribor).
Sestra Jasna rekla da može i bilo je sve ok
I ja sam u dilemi da li Decašpeptyluzimati ujutro jer sam cula da je zbog razine nekih hormona (valjda LH :? ) bolje ujutro, za razliku od stimulacije koju je najbolje uzimati izmedju 16 i 18 sati (tri MPO-evca mi tako rekla)?
Sto mislite....ima li logike?
tikica ja sam i Decapeptyl i Gonale uzimala u 17 sati. Za Gonale su i meni dr. rekli da je najbolje poslijepodne od 16-19, a za Decapeptyl zaista ne znam ovo za jutarnje uzimanje.
Mene MM zbudio u 7 kad je isao na posao pa sam si dala Dec onak na poluzmirecki :)
Budem si ujutro davala.....nekako mi zvoni da moram ujutro :mrgreen: