Kvotirala sam dijelove cvijetinog posta koji točno opisuju i moju situaciju (Off- pa sad nek mi netko kaže da sam bezveze rekla da smo slične :mrgreen:, hvala ti cvijetice što dijeliš dio životne priče sa mnom, tako da ne moram pisati, nego samo lijepo potpisati-po uzoru na koga? :mrgreen: :love: ).Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ja se još nisam osamostalila, iako sam u anketi označila prvu kućicu, međutim, fali mi ona "nisam, još sam ovisna o njima, ali u pozitivnom smislu".
Kako si ti tatek prvenstveno zainteresiran na to kako su roditelji doživjeli osamostaljivanje, eto da ti kažem da je to došlo svojim prirodnim tijekom, samorazumljivo, bez naglih poteza, tako da ni ja ne mogu točno reći-preselila sam taj i taj dan. Znam samo da je to bilo početkom 2004. godine. Kako sam već pisala na Mukičinom topicu sa Izazova, oduvijek sam u super odnosima sa svojima, pa se to i nastavilo u obliku svakodnevnih tel. razgovora, pa i više puta dnevno-zovemo jednako često, i oni i ja. Otkad sam otišla, mama se više posvetila poslu i različitim aspektima onoga što radi (profesor jezika), non stop piše neke stručne članke, izmišlja dodatne sadržaje zanimljivije od kurikulumom propisanih udžbenika za svoje učenike i studente, više se druži s prijateljicama... Tata je od onih koji će i smrt dočekati na radnom mjestu, užasava ga pomisao na mirovinu, tim više što je tek prije par godina u poslu u kojem može izraziti svoju kreativnost koju tijekom 40 godina radnog staža nije imao prilike upotrijebiti (bar ne u tolikoj mjeri). On dakle uživa na poslu, a kad mu treba, može uzeti slobodne dane, pa on i mama odu u Istru i uživaju. Unazad nekoliko mjeseci taj im se lijepi stil života silom prilika promijenio, jer je s njima došla živjeti moja nona, nakon nonetove nagle smrti (možda čudno zvuči da netko u 83.oj godini može naglo umrijeti, ali može), međutim sad i dalje pokušavaju provoditi puno vremena u aktivnostima koje ih oboje vesele (izleti, shopping, i ponajviše, boravak s obožavanim im nučićem :heart: ).
ALI-mene i dalje viđaju gotovo svakodnevno, pa makar na 15ak minuta, jer oni dižu I iz vrtića, pa ga ja kupim kod njih. Dakle, druže se i sa mnom i s njim praktički svaki dan.
A što se tiče financijskog aspekta-tinejdžerka sam bila početkom devedesetih, živjelo se teško, samo sa maminom bijednom prosvjetarskom plaćom niz mjeseci, i samo zbog njihovog upravo mađioničarskog dara za baratanje novcem uspijevali su mi priuštiti uglavnom sve što su imali i moji prijatelji-to međutim nije bilo mnogo, jer nikad nisam bila okružena nego tipičnom hr srednjom klasom, ako je takve uopće bilo devedesetih.
Danas to obilno nadoknađuju, jer žive bolje, pa mama kaže da joj ne uskraćujem veselje da I i meni stalno nešto kupuje, jer da napokon može. Kaže da sam bila skromna (iako se ja takve sebe ne sjećam :mrgreen: ) i da je nikad nisam tražila puno, pa da joj je tim veći gušt sada darivati.
Malo sam odužila, ali svaka tema u kojoj je ON topic hvalospjev mojim roditeljima, ovako na mene utječe
Tebi tatek :*