Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)[/QUOTE]
Ima,moje.
Printable View
Kad je nosis, nosi je tako da lezi na trbuhu preko tvoje ruke (nema bebe koju to ne smiri)[/QUOTE]
Ima,moje.
Zna li netko da li je normalno da vjetrovi kod male bebe (2 i po mjeseca) isključivo dojene, jaaaaaako smrde.
Ali baš jako. Dok nisam na svoje oči vidjela da to ona prdi, bila sam uvjerena da je muž ili sin.
Inače zadnje vrijeme nema baš redovito stolicu (prije je bilo svaki dan, sada i po jednom u 3-4 dana) i počela je vriskati i plakati kao da je muče grčevi. Stolica je zlatnožute boje, jede normalno, ja ne jedem mliječne proizvode, mahunarke, kupus i stvari koje nadimaju (lekcija koju sam naučila s prvim djetetom :))
Prvih dva mjeseca nije imala grčeve, ne znam mogu li se grčevi pojaviti tek s 2 mjeseca ili bi trebala otići kod pedijatra. Nisam pojela ništa neuobičajeno, ali ovo nikako da prođe, evo već 10 dana.
Normalno je da dojena djeca nakon 6.tjedna imaju neredovite stolice, neke nemaju i do 10-14 dana i, ako je sve drugo ok, nema razloga za brigu. Inače, svako dijete drugačije (ne) reagira na majčinu prehranu tako da si ne moraš uskraćivati nikakvu hranu dok ne primjetiš da djetetu smeta. Možda joj ništa neće smetati.
Neugodan miris može eventualno biti od neke hrane koju si pojela više nego inače- jaja, sir, čokolada?
Kada se grči? Svaki dan u neko određeno doba ili dan- dva prije nego će se pokakati? Moguće je da joj taj zrak u crijevima smeta pa se buni. Imaš li prejak refkeks otpuštanja mlijeka pa da se previše zraka naguta?
Najstarija je imala grčeve, bili su klasični, počeli sa 2-3 tjedna i trajali sve do 5 mjeseci.
Ovaj put prvih dva mjeseca nije bilo grčeva, eventualno tu i tamo kada bih pojela nešto što joj je zasmetalo bi dva dana imala grčeve, ali treći dan bi bilo sve ok, tako da sam po tome vidjela da joj smetaju mliječni proizvodi, leća i grašak. Taman kad sam zaključila da ovo dijete neće imati grčeve, počelo je ovo. Da li je moguće da grčeve dobije tek sa 2 mjeseca?
Zadnjih dana jedino čega sam više jela bila je lubenica, ne znam može li ona izazvati grčeve ili neugodan miris, računala sam da ne može, ali možda sam u krivu.
Istina da imam prejak refleks otpuštanja mlijeka, to je bio jedan od razloga zašto je najstarija imala grčeve, sa srednjim je išlo lakše jer sam na vrijeme shvatila gdje griješim, a sada sam otpočetka pazila da prvi mlaz isprskam u gazu.
Nisam primijetila da se grči u neko određeno doba, ali vidim da je to grčenje po danu probudi iz sna, a po noći samo stenje u krevetu, ali ipak se ne razbudi potpuno.
Ustvari da joj vjetrovi tako jako ne smrde i da ovo grčenje ne traje već 8 dana ne bih se uopće brinula, ovako nisam sigurna da li to može biti nešto ozbiljnije i trebam li reagirati.
Ja bih na tvom mjestu vjerovala instinktu. Ako se malo pribojavaš, odi pedijatru da budeš mirna.