ma nije tako strasno.Citiraj:
ivy prvotno napisa
Printable View
ma nije tako strasno.Citiraj:
ivy prvotno napisa
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
mislim da sam otkrila takvo mjesto, javim poslije ovogodišnjeg ljetovanja.
ali, :oops: , ako stvarno bude takvo... neću staviti link iz vrlo sebičnih razloga.
kuća ima samo dva apartmana i ne bih voljela izvisiti ubuduće.
jel misliš na kompleks onih 5 hotela?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
mi bili prošle godine, samo jedan dan u izvidnici,
baš nam se dopalo,
ima jako jako puno sadržaja za klince svake dobi,
hladovina pa skoro do mora (šuma) , mogu se uzeti ležaljke i suncobrani,
kupati se može u bazenu tik do hotela (morska voda) ili pak u tridesetak metara udaljenom moru,
ima super uređene šetnice koje su većinom u hladovini,
može se kupiti svježeg voća,
restorani od jutra do večeri (ne hotelski, već u naselju...)
ima dosta kafića uz koje se naleze dječja igrališta (tak da se klinci, ako su dosta veliki da se mogu sami igrati, mogu tamo zabavljati...) a roditelji popit kavicu,
voda nije preduboka, što je super za djecu, plićak je dosta daleko u more...
hm, i neznam šta još.
možda se ćega sjetim...
i premale sobe
to nam je bila jedina zamjerka
zapravo, i buka: hotelska glazba svaku noć do ponoći
Solaris je meni totalno prenaseljen. Kad smo mi bili mali stvarno je bio raj za klince, ali sad mi je bas malo bljakavo. :/
misliš na premale sobe u Solarisu?!Citiraj:
apricot prvotno napisa
mi namjeravamo uzet apartman, imaju dvije vrste....
Što se mojih iskustava tiče, stvari stoje ovako:
Solaris - definitivno previše ljudi, na plaži se morate boriti za metar prostora.
Rab (Lopar) - prekrasno. Ljetovala sam tri godine u kampu (San Marino mislim) kod frendice i super je. U sklopu kampa ima svega (disco za teen klince, restorani, pješćana plaža...) Tako je barem bilo prije cca 4god. Jedina zamjerka je što nije Dalmacija :mrgreen:
Brela - lijepo, u 9mj. Imamo viksu blizu i rijetko (čitaj nikad) smo tamo usred sezone. Milijon ljudi, parkinga nigdje.
Zaton (kraj Šibenika) - prekrasno, no nema dobre plaže.
Tisno - ljetovala par godina, kuma mi je od tamo. Isto zgodno, no preprepreviše ljudi. Plaža na Jazinama je meni OK.
I to je to. Inače sam s obale pa nisam obišla puno ljetovališta, no ove god. je situacija takva da želimo apartman.
mi bili u Crikvenici hotel Zagreb udaljen 10 m od glavne plaze i hotel bio pun obitelji s klincima :D pa nam nije bilo dosadno
ja sam iz Moscenicke Drage i plaze su super za klince a more je stvarno jako cisto. Problem je jedino guzva vikendom, jer dolazi jako puno ljudi iz rijeke i okolice na kupanje. U M.Dragi su dvije velike plaze (tzv. prva i sv.ivan), ima jedna mala ispod vile "osojnak", ali je malo nezgodno doc s kolicima do dole, tj. treba uglavnom preko stijena i jedna je malo prije sv. ivana, ali meni, nije bas po gustu kad sam s klincima. istina, ima jos dvije male prekrasne plazice sa puno hladovine, ali to su nudisticke plaze.
zadnje dvije godine zivim u Brelima i isto tako ima krasnih plaza, ali isto tako mislim da je velika vecina njih malo nezgodna za malu djecu jer su jednostavno van ruke. super mi je plaza ispod hotela "marina" i "maestral" ali kakvi su hoteli i da li su baby friendly ne bi znala.
Nas nisu toliko smetale male sobe. Čak je stao i putni krevetić :mrgreen:Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Istina, u Solarisu je bila poprilična gužva, a bili smo na početku sezone (u lipnju). Kad bismo nekamo otišli autom, bila je čista lutrija gdje ćemo se parkirati u povratku. Srećom, to nas nije obeshrabrilo, pa smo, osim na plažu, uredno svaki dan odlazili: u šetnju Šibenikom (tvrđave!), na Krku, vozili se brodom na Zlarin, itd, itd. Mogućnosti izleta su zbilja brojne.
Da je A. bio malo stariji, vjerojatno bismo posjetili i dječji festival, ovako, za taj doživljaj je bio malo premali. Bit će još prilike.
A osoblje hotela (hotel "Niko") bilo je super-ljubazno i jako su susretljivi prema djeci.
i naši će klinci spavati u putnm kindaćima,
zato ćemo i uzet apartman da imamo više mjesta,
eventualno dvije sobe da budu, jer oni ionako ne spavaju s nama u sobi...
mi smo prošle godine bili u sezoni,
nism boravili u solarisu, išli smo jedan dan tamo na izlet i u izvidnicu za ovu godinu,
mjesta za parking je bilo dovoljno čak i za nas koji nismo bili gosti hotela,
neznam zašto al najviše me se dojmio onaj kafić u bazenu...mmmmmmmm
(to se odnosi na sadržaj za tate i mame.... :* )
Je li bio tko u Petrcanima, u hotelu Pinija? Meni se cini dosta zgodno za klince...
bez ljutnje, ali ja sam ovakvima htjela brisače trgati :-/Citiraj:
daisy may prvotno napisa
užasan je problem bio s parkingom, nekad je muž po najvećoj vrućini stajao u autu i vrebao kad će se osloboditi koje mjesto.
ja, zapravo, ne znam što je child-friendly destinacija.
meni je to ono gdje i ja mogu malo predahnuti, gdje sam sigurna da svaki korak djeteta bez roditelja nije poguban.
i zato mi je najbolji odmor bio, kako i tanja_b kaže - na mljetu (i još sam joj ja to mjesto preporučila :D )
to je bilo prvi put da sam mogla ležati u ležaljci, čitati i ne misliti hoće li se što dogoditi.
zapravo, tih sedam dana tamo... nismo mislili ni na što :heart:
napominjem da je tamo totalna informativna blokada: nema TV, nema novina... nema ništa.
nema dućana.
i zato i jest tako lijepo.
Citiraj:
apricot prvotno napisa
sve ok, ali nas je portir pustio na parkiralište hotela, a to sigurno nebi napravio da nije bilo mjesta.....
mi smo mu napomenuli da nismo gosti hotela, već idemo samo pogledati...
:love:
little duck, mi smo bili s malim ( 3 godine tada ) u Petrčanima u hotelu Pinija!
eto do sad najbolje ljetovanje s djetetom, predivno i topla preporuka :heart:
Pratim ovu i sve slične teme i nikako da netko spomene Pašman :?
Pa kako to? Ja bila samo na jedno popodne prošle godine, i baš mi se činilo zgodno, plaža idealna za djecu (pijesak u moru, daleko daleko je plitko), jest otok ali 10 min trajektom, pa se pitam ima li taj otok nekih negativnih strana koje su mi promakle?
Molim iskustva jer razmišljam i ja o ljetovanju tamo :)
ja sam ove godine baš razmišljala o Silbi :)Citiraj:
piplica prvotno napisa
jel imaš kakav apratman za preporučiti :)
Pogledaj malo na www.silba.org
ja sam ove godine baš razmišljala o Silbi :)Citiraj:
piplica prvotno napisa
jel imaš kakav apratman za preporučiti :)
Ma meni su tvoje preporuke zakon, a ova je bila najbolja od svih :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nakon Mljeta više nemam nikakve potrebe istraživati druga ljetovališta po Jadranu.
Bili lani u Tkonu. Meni i maloj savršeno, MD tak-tak. Do plaže 2 minute, pijesak, hladovina, nema gužve (kraj srpnja i početak kolovoza), more čisto. Bili par puta i u Pašmanu, ali mi je Tkon ipak draži.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Pašman je zakon. Trajektom za tren do Biograda a baš je lijepo i onako ležerno. Meni je nekako najdraži Kraj (od tamo mi je bila prijateljica pa smo stalno visile dolje) ali svako mjesto je predivno i ima ono nešto svoje. Ali za druge plaže ne znam ali ova u Kraju je vjerojatno ta koju opisuješ, pijesak i plitko more sto godina naprijed. Mi odemo tamo brodom jer su djeca oduševljena tom plažom pa pretpostavljam da, što se djece tiče, ne možeš pogriješiti
apri se specijalizirala za preporuke - nama je njeno skijalište idealno ;)Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
tanja b, molim te opiši malo to s mljetom. ja sam tamo bila ko klinka i privlači me već godinama ali mm nije baš avanturist (čitaj, najradije bi da je more ispod našeg zg balkona), a i meni se čini nekako daleko autom, a za avio pogotovo nemamo para ove godine. druga stvar koja me zanima su sadržaji, odnosno što tamo rade djeca koja nisu opsjednuta plaža-kupanje đirom. iako ne isključujem da ove godine možda bude drukčije.
tako gdje smo tanja i ja bile - ništa.Citiraj:
morska prvotno napisa
i baš zato i jest lijepo. :heart:
Pa moj npr. nije opsjednut plaža-kupanjem, a nismo ni mi.Citiraj:
morska prvotno napisa
Kad nismo bili na plaži, ili smo uživali na velikoj terasi s pogledom na more (Andrej je slagao mini-lego vozila i bio bi kadar to raditi po cijeli dan), ili bismo se odvezli autom malo dalje od mjesta i krenuli u šetnju.
Našli smo stazu koja vodi do najljepšeg vidikovca na svijetu, brali kupine (i davili se u njima, koliko ih je), hodali do Odisejeve spilje (poseban doživljaj, ako ste hodači).
Andrej po pitanju sadržaja nije prezahtjevan, glavno da ima sladoleda putem :mrgreen: (a bilo ga je!), i sve je super.
A što je najvažnije, svi smo bili opušteni i smireni, bez opterećenja da moramo ići ovamo ili onamo, na plažu ili u šetnju išli smo kad nam se išlo, i baš zbog toga smo se tako dobro odmorili.
gdje ste bili smješteni, privatni smještaj, hotel?
mi ove godine (kao i prošle) idemo u jednu prekrasnu kucu na silbi!Citiraj:
larmama prvotno napisa
tamo smo 2. i 3. tjedan u kolovozu! :D
i nama su u igri ta dva tjedna 8)Citiraj:
bucka prvotno napisa
evo i mene na ovu temu jer sam upravo u potrazi za smještajem za prvu polovicu 8. mj.
Inače već godinama ljetujemo u Tučepima i tamo nam je super, našli smo dobar partman odmah na plaži , ima hlada, more i plaža super, svo vrijeme ljetovanja autom se ne mora nikuda ići jer je tamo pregršt sadržaja , a ako poželimo i okolna mjesta imaju štošta za ponuditi.
Ove god bi promijenili ustaljenu rutu i negdje drugdje otišli ali gdje??
Ono što mi je bitno-apartman blizu plaže (zbog mnoštva rekvizita, odlaska min 2 * dnevno plaža-apartman), kuhinjica, kupaona, tv, klima, hlad na plaži, kopno (nebi se baš otisnula na otok iz razloga čekanja i ovisnosti o trajektu).To je u globalu to..ako imate za preporuku neki smještaj slušam pozorno :)
Cure, je li ko posjetio Pakoštane? Kakve su plaže, je li prevelika gužva, tražila bih neki apartman tamo
Sorry, mislila na Primošten a kucala drugo. dakle Primošten, sa klincima, predlozi, preporuke
Jojjjjj, nisam zahvalila na preporukama za Pašman :*
Sad molim, ali HITNO, ako netko ima kakav info o Prižbi na Korčuli, čini mi se lijepo i mirno, ali da me ubijete nisam našla slike niti jedne baby-friendly plaže-dakle, da nije stjenovita i da ima normalan ulaz u more-prilagođen djeci.
Ja i dalje navijam za Pašman, ali MM bi na Korčulu, pa...
Plizzz brzo, ako netko nešto zna, jer moram danas rezervirati jedan jedini slobodni apartman na Pašmanu koji sam našla u terminu koji mi odgovara :)
Anyoneeeeeee????? :trep:
apricot kada čitam tvoje postov eosjećam se kao da sam ih sama pisala, (osim što kod mene ne pale otoci barem dok je beba mala, dakle kopno i blizina velikog grada)jer tepisi, prastare deke, kuhinja iz doba moje bake, ne samo sanitarije u boji nego i pločice smeđih ili zelenih uzoraka koje su bile popularne prije nego sam se rodila, 2 kreveta iskopana iz ko zna koje rupe spojena kao bračni s madracima koji su odavno dali svoje..hm i to još da im platim!!!da ne spominjem kako slike nikada nisu ono što na kraju dobiješ---prošle godine sam posijedila od potrage i odlučila se za hotel (i zato jer mrzim i ne želim kuhati na GO-u :mrgreen: ), pohvale idu Edenu u Rovinju, best ever i rekla sam da više nikada neću tražiti drugi hotel jer taj zbilja izgeldsa za 4 zvjezdoe (naravno tako i košta) ali nije mi se gadilo ništa, hrana je bila odlična i raznovrsna, hotel je u borovoj šumi s ležaljkama tako da dijete može biti cijeli dan u hladovini i igrati se na travi, tu je i bazen pa smo rijetko odlazili na plažu koja je udaljena samo nekoliko koraka, restorančić koji zadovoljava prehrambene potrebe tijekom vremena ručka i tak..ove godine bi isto ali u blizini se gradi novi hotel pa je radi buke preporuka NE DOLAZITI!! i tako sam ja opet na početku...šmrc
Što sam starija, osjetljivija sam na sve ovo. Toliko da sam ljuta sama na sebe :lol: Lani sam uspjela pronaći apartman koji je to ljeto prvi put iznajmljivan i bila sam oduševljena. Nije velik, ali je za nas troje dovoljan. Novi kreveti, madraci, posteljina, namještaj, klima koja se dodatno ne naplaćuje, sigurna terasa za klinku, nema onog groznog mirisa koji se s godinama uvuče u apartman. Kaj da velim, i ove godine idemo tam. :DCitiraj:
marka99 prvotno napisa
Ja sam sebi pronašla more daleko od mora :mrgreen:
Tako da pitanje o Korčuli više nije aktualno :)
na ovo sam upravo naišla;
http://www.monitor.hr/clanci/vespera...jezdice/21475/
Vidi je! I sad nam ne želiš otkriti gdje :PCitiraj:
Svimbalo prvotno napisa