patkice, da li te je ginić poslao da izvadiš crp?
Printable View
patkice, da li te je ginić poslao da izvadiš crp?
Puros, kakva je to pretraga crp?
patkice, dobrodosla i dugo nam ostala! :mrgreen: :D
CRP ili C-reaktivni protein ukazuje na neki upalni proces koji je u tijeku, a dobiva se analizom krvi. Tebi je ionako urinokultura pokazala upalu i to 10 na 5, tako da ti je vjerovatno i CRP povišen.
Hvala Felix na dobodošlici. :D
Obzirom da je počelo i kod mene razdoblje reprodukcije vjerujem da ću duuuuuuuuugo ostati!!
Arijana, hvala na objašnjenju, radila sam krvne pretrage pa ću provjeriti CRP!!
Inače, danas sam bila kod drugog doktora koji mi je preporučio Ceporex iako na taj antibiotik nije uopće rađen test u mojem antibiogramu. Izgleda da ću morat pit na slijepo... Bar navodno ne šteti trudnicama! Uffff...
arijana, pretekla si me, hvala. naime, po tome koliki je crp može se zaključiti o kolikom upalnom procesu se radi. kod trudnica se tolerira do 10, max.12. ja sam imala 10 na 4 i crp mi je bio ok.
patkice, ceporex je već pilo masu trudnica i sve prošlo ok, bar ove koje a znam. svakako se može koristiti u trudnoći. kad ja nisam nikako uspjevala pobiti bakterije antibioticima npr.novocefom njega mi je dr svako malo prepisivao iz razloga da bakterije ne napreduju. puno pusa.
Ali puros, CRP inače kod zdrave osobe ne postoji, osim kod trudnica u drugoj polovici trudnoće, tako da bi ga i imala bez obzira na upalu.
Zamrzit ćeš me ;) , ali nije patkica pitala za Ceporeks nego za Ciprin, a to su dva različita antibiotika, jedan je ciprofloksacin, a drugi je cefaleksin.
Ajme koja sam ja brzopleta budala, sorry puros nisam uopće vidjela Patkicin post :roll: ;)
ja sam se od srece zaboravila pohvaliti, ali moji ponovljeni nalazi (urinokulure) i cervikalni brisevi su uredni, nikakvih bakterija nema :D
Sandraf, bas si me obradovala ;)
Cure, nemojte misliti da vas plašim ali doktori kažu da je najvjerojatnije neka od bakterija koje sam imala u trudoći (escherihija i enterococus) uzrokovala sepsu mojoj bebi.
Nisu sigurni jer u nalazima nisu uspjeli izolirati ništa tako da je moguće da je beba pokupila nešto i u porodu u bolnici.
Sve u svemu, nadam se da ćete se do poroda očistiti od raznorazne gamadi koje nas spopadaju.
draga, crp sma ja radila kad sam bila najzdravija. normalne granice su od 0-5. u trudnoći se tolerira do 10 ili 12, kako tko. crp se radi mimo krvne slike i za njega posebno moraš imati uputnicu. ja sam kad sam bila zdrava imala crp 3,5 i to je bilo ok. a u trudnoći mi je bio jednom i 36. ne razumijem draga što znači da crp kod zdrave osobe ne postoji kad je kod zdravih osoba on u ref.vrijednostima od 0' do 5. možda sam te krivo razumjela.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
vlatka, enterococus je puno bezopasniji od esherihije coli pa je vjerojatnije da je ona uzročnik. i ja sam imala enterokok i još puno toga, ali bembo se rodio ok, ali ja sam rodila na carski.
super sandraf. to je zaista bajna vijest. :D
Puros, u zdrave osobe nije prisutan u krvi, on je dio imuniteta koji se aktivira u slučaju napada bakterija ili virusa, a također služi i za razlikovanje virusne od bakterijske bolesti. Ako je nizak a to ti je od 1-5, vrlo je vjerovatno da se radi o nekom virusu. Tj. ti si možda pokupila neki virus koji je tvoje tjelo "sredilo" bez pojave simptoma, a crp se aktivirao kao dio obrambenog sustava pa se može uzeti kao referentna vrijednost.Citiraj:
puros prvotno napisa
Po porodu mi je CRP bio 86, a bebi 19.
CRP se također koristi nakon utvrđene upale i započete terapije da bi se ustanovilo da li ista djeluje jer CRP puno brže opada nego sedimentacija pa se može brže i reagirat.
Evo ja podižem. Trudna sam 5 tjedama i mislim da imam beštiju. Nalazi mi još nisu gotovi, ali imala sam ju prije godinu i pol i skoro završila sa upalom bubrega. Sada imam iste simptome, ali još ne znam sigurno. Uzela sam tablete od brusnice i čaj, samo da se ne razvije. Prvi put sam ju riješila od prve sa amoxilom, ali bolilo me strašno i bilo mi je jako loše. Sada me strah zbog bebe.
Saška, nemoraš se bojat za bebu, bitno je da se navrijeme uhvati, potamani, i kontrolira urin.
Ja sam prije trudnoće zaradila upalu bubrega zbog E.coli, a u trudnoći nisam imala nikakvih simptoma, oba puta je otkrili na rutinskim pretragama.
ima li iskustva sa proteus mirabilis u urinu? imam manje od 10 na četvrtu pa zasad ne liječim ali kaj ak naraste? inače imam i problem sa gastritisom, 33 sam tjedan, kak ću podnijeti antibiotike?
Držim ti fige
Gogita, ja sam imala prvo e. coli, a poslije i proteus i rekli su (dr. Latin i doktor na SD) da je obavezno piti antibiotike, iako se teško riješiti infekcije dok trudnoća traje, ali kao ovako je držiš pod kontrolom :/
bok sandra....
kao prvo da ti kazem i mi uskoro trebamo postati mladi roditelji..24.11
ja sam imala e.coli i to jos gori nalaz od tvoga (10 na 5)..popila sam 3 ture antibiotika ali uzalud...sve dok nisam cula za ovaj recept...pisi....
1kg cesnjaka ocisti i izmiksaj te pomjesaj sa 1 litrom crnog vina..to zajedno kuhaj dok se nesmanji na polovicu..procijedi te svako jutro pij po dvije velike zlice nataste.gadnog je okusa ali vjeruj mi isplati se meni je e. coli zauvijek otisla...ako ti pomogne a vjerujem da hoce javi se...
P.S-pisala sam ovu poruku da je mogu svi citati ali je nesto nije htjelo poslati ....
puno srece tebi i bebici zele josipa,josip i mali nerodeni zorko..
ja sam u 36 tjednu i pošto sam nedavno OPET imala napad bubrega napravili smo bakt nalaz i pokazuje E.colli naravno 10(4).Dr.mi je prepisala neki antibiotik CEDAX koji se pije 5 dana pa 3 dana pauza pa opet na nalaz! Amoxil mi sada ne pomaže.nadam se da će otići...
između ostalog CRP mi je 40 !?! a smije biti 0.1-5.0 (pošto me opet napao moj bubreg!).da li netko već pio CEDAX i kako je prošlo? Dr. kažu da ništa ne smeta taj antibiotik bebi.pozdrav
i ja sam je imala ali je otisla pomocu prirodnog lijeka...nista tablete
bok curke, danas sam podigla nalaz urinokulture i izolirana je e. coli. kod ginića sam naručena tek u ponedjeljak a znatiželjna sam i htjela bi da mi neko objasni šta ovo znači:
broj bakterija: 5 x 10/ml uzorka.
btw. u 9. tjednu sam i strah me da li ova beštija može utjecati na plod i da li može izazvati spontani, jer sam već imala jedan spontani i vanmaterničnu i htjela bi ukloniti svaku prijetnju svojoj bebici
help!
hvala
Taj broj znači da ih u 1ml ima 100000 ili više što je indikacija za antibiotik, koji ćeš popit i ponovno kontrolirat urinokulturu. Ako nalaz opet bude loš, ide druga tura antibiotika po antibiogramu.
Pij što više tekučine za vrijeme terapije, a i kasnije, i papaj puno jogurta da ne dobiješ gljivice od antibiotika.
E. coli u urinu je opasna jedino ako se ignorira pa uzrokuje upalu bubrega, a pošto si je ti otkrila i liječit ćeš je onda stvarno nema razloga za brigu.
hvala na jako brzom odgovoru
evo i ja muku mučim s tom escherihiom i nikako da je se riješim ,popila sam dvije ture antibiotoka,prvo sam imala stafilokok 10 na 3 i dr mi dao amoxil međutim na kontrolnom nalazu ubila stafilokok a dobila escherihiu koja je 100 puta opasnija tek kasnije sam skužila da stafilokok nije ni trebalo liječiti jer mi je drugi dr rekao da je to jedna od najbezopasnijih bakterija i da nezna što je bilo mom ginekologu koji mi sada esherihiju ne želi liječiti a stafilokok je odmah poželio ubiti i tako mi zapaprio
ja totalno zbunjena,sada imam koncentraciju 10 na 3 i nikako da ode ,a antibiotike se ne usudim više piti
luda sam više od nje
jel vam esherihija izolirana u urinokulturi ili u brisu cervixa?
nađena je u urinu
Citiraj:
sandraf prvotno napisa
bok cure,
dok nisam naisla na ovaj post nisam znala da nas ima tako puno s tim dvijema napsatima. ja sam to otkrila u 13 tjednu jer mi je izazvalo hematom koji je malo prokrvario. hvala Bogu nije nastetilo bebici. obje bakterije su bile 10/5, nadjene u urinu. dobila sam terapiju od ginekologice. 10 dana sam pila Novocef, vaginalete Utrogestan 2x na dan, brusnicu 3x dnevno i 2l tekucine. tih 10 dana sam i mirovala. nakon toga hematom je nestao kao i esherichia coli a enterococus je izoliran. nakon toga mi je ginekologica propisala geonistin vaginalete svaki dan 1x i mast (mislim da se zove) Nistatin 2x na dan, naravno nastavak pijenja puno tekucine i brusnice. sad sam u 16 tjednu i danas sam odnjela urin na pretrage i u petak cu znati da li sam ubila i enterococus. nadam se da ce sve biti u redu.
btw, puno se ovdje raspravljalo o stetnosti ljeka na bebu. nisam strusnjak ali znam da moja ginekologica je i vjerujem joj u potpunosti. cak mi nekad zvuci i pretjerano koliko zeli da sve bude super sa trudnocom :lol: pa se ja pitam da li su neke stvari stvarno potrebne. valjda 25 godina iskustva sa rizicnim trudnocama ima utjecaja na nju jer zna u sto se sve moze izroditi pa nikad dovoljno opreza ;) .
malo sam oduljila ali meni je pomoglo citati vasa iskustva i znati da nisam sama pa se nadam da ce i moj post nekome pomoci.
pozdrav svim buducim i sadasnjim mamama :heart:
Meni je sada 37.tjedan i frendica mi je rekla da si kupim Acidosalus forte terapijski probiotik (nešto kao acidofil ali puno bolje protiv bakterija i virusa). Ima više vrsta Acidosalusa pa si odaberete koji vam odgovara. Inače to je prirodna zaštita i za očuvanje sluznica i kože. Pomaže kod bakterijskih gljivičnih infekcija, virusa i sl. :E.coli, Chlamydia, Candida, HPV, HIV... Pakiranje je od 1L , i pije se 2 dcL ujutro na tašte. košta oko 85 kn. Adresa je: "Marina Lad",Drežnička 34, Trešnjevka, Zagreb. ima i na netu stranica...
:heart: