Hvala :) možda onda ipak odemo na Kantridu umjesto Klaićeve....
Printable View
Hvala :) možda onda ipak odemo na Kantridu umjesto Klaićeve....
V. je imala hemangiom naleđima okrugli promjera cca 3 cm. Pojavio se 10 dana nakon rođenja. Pedijatar je rekao ne dirati, ali ja sam trebala 2. mišljenje.
Otišli smo dr. Cigitu u Klaićevu, nakon 15sec pregleda rekao je da ga treba ukloniti laserom i da će biti potrebna bar 3 tretmana i da će vjerojatno ostati
manji ožiljak. Nisam se s time mogla pomiriti pa sam potražila i 3. mišljenje kod prof. Pavičića koji predlaže ne diranje i promatranje, V. je tada imala
6 mjeseci. Uputio me da taj tip hemangioma (blago ispupčen s izraženim žilicama i kapilarama) raste do cca 11mjeseci starosti djeteta, a potom ili
stagnira ili se počinje spontano povlačiti.Uz napomenu uvijek ga možet ukloniti laserom i u dobi od 2-3 godine kada dijete ipak lakše ponosi opću anesteziju.
Naravno prije konačne odluke još smo otišli u Vinogradsku bolnicu gdje je pedijatrica izvršila ultrazvučni pregled mozga i unutarnjih organa
kako bi isključili pojavljivanje hemangioma na njima. Taj nalaz je bi ok, a hemangiom na leđima bio je jedini. Odlučili smo ne dirati ga, trajalo je dugo ali
nakon gotovo 6 godina hemangion se sam od sebe u potpunosti povukao. Naravno bez ikakvih ožiljaka.
kleea to je stvarno super za čuti, hvala na priči.
hvala Kleea, nije mi nimalo olakšalo donošenje odluke ali je dobro znati...
ja imam hemagiom na ruci u precniku oko 4cm ... da vam svima iskreni kazem jako je neprijatno sa time.. ali.. nagovorio sam se da odem na lasersko uklanjanje hemagina.. ali to je cista prevara ti laseri.. dao sam skoro 700e za uklanjanje a nista se nije promenilo posle 6 tretmana sem sto su mi naneli puno opekotina.. nebi preporucio nikome da ide jel nije korisno ni malo.. dati 700e za nista bez veze... samo zdravlje se moze poigorsati. na svakih 6 nedelja terapije po jedna velika opekotina koze , jako lose.. nebi preporucio nikome ali iskreno. jer sam okusao to i nije prijatno.i jos nesto radio sam bez anestezije jako je velik bol skoro za ne izdrzati......u svakom slucaju po mom iskustvu cista 0... nebi nikome preporucio lasere....
Vidim, prošlo je dosta od posljednjeg posta. Možda mi ipak netko može odgovoriti...
Dakle, kod nas je situacija sljedeća - moja curica ima hemangiom na guzi (dobila ga je 10-ak dana nakon rođenja) koji je rapidno rastao. U dva mjeseca dosegao je veličinu od oko 6 cm, ispupčen, ljubičast, pun krvi - koma. Nakon 6 mjeseci terapije Propranololom, rezultat je zbilja fantastičan. Hemangiom je izblijedio, ispuhao se. To je sada nakupina roskaste smežurane kože i mi bismo ga voljeli ukloniti, čisto iz estetskih razloga, a i strah me da ga negdje ne zadere u igri. Budući da u Ri nema lasera, išli bismo u Zg vidjeti može li ga se uopće tretirati laserom ili u obzir dolazi samo klasična operacija ( u tom slučaju ćemo to obaviti u Rijeci).
Možete li mi preporučiti stručnjaka u Klaićevoj i reći koliko se otprilike čeka na prvi pregled? Ima li netko iskustva s uklanjanjem hemangioma kod dr. Zambellija? Radi li on uopće zahvate tako maloj djeci?