zato se i nećkam i tražim jel netko dobio sličan savjet no ništa :/
ustvari, rekla je hidrogen ili parafinsko ulje :?
mislim da ću i dalje po svom pa ćemo vidjeti na idućem pregledu
Printable View
zato se i nećkam i tražim jel netko dobio sličan savjet no ništa :/
ustvari, rekla je hidrogen ili parafinsko ulje :?
mislim da ću i dalje po svom pa ćemo vidjeti na idućem pregledu
znam da je moja mama svojevremeno kapala hidrogen u uho kad ju je neizdrživo svrbjelo.
onda bi se začulo ššššššššššššššššššššš...
ali, ona je imala puno više godina :/
moja malecka je 3 mj....
Uho-grlo-nos da su povezani ja sam čisti primjer.
Tri specijalista su mi zabranila čačkanje uha štapićima. Znači štapić mi služi da samo malkice pri vrhu obrišem eventualnu šporkicu, ali štapić u uho niti slučajno da ne stavljam.
Pedijatar me više puta upozorio da se maloj bebi uši ne diraju i da se štapić ne gura u uho. Zvukovodi su jako uski i vrlo lako se zaista zaštopaju.
Jeste li ikad promislili zašto bebe često imaju upale uha, a mi odrasli skoro nikad???
nemaš tu što puno misliti: njihovi kanalići su puno kraći od naših i logično je da se lakše upale.
Zato što je u toj dobnoj skupini gotovo uvijek popraćena s infekcijom gornjih dišnih putova (tj.moglo bi se reći da je to komplikacija respiratorne infekcije)i virusi (najčešće oni iz nosa),kompromitiraju funkciju Eustahijeve tube (dio uha ) koja otekne i nema više adekvatnu ulogu u izjednačavanju tlaka.Citiraj:
Pepita prvotno napisa
I meni je pedijatrica preporučila 3% vodikov peroksid, pa tu i tamo očistim Nikoli uši s tim. Probala sam i na sebi. Ne boli, samo šušti.
joj, ja to ne bih koristila ni u ludilu :/
isto tako. Dobro, kćer je prošla 8 godina i sama si očitsti sa štapićem (vidi nas).Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Sinu obrišem nakon kupanja uha ručnikom, a ako baš vidim da mu cerumen "viri" dosta na van (ono, ima mrkve za juhu :P ), onda mu to štapišem pokupim - ali bez guranja štapića u uho, već "povlačenjem" onog što je odmah dostupno.
O Bože, jesam li se izrazila :lol:
Vjerujem da ste me razumijele kaj sam mislila. :)
Zašto?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
da pojasnim, zanima me znaš li nešto što ja ne znam, ili ti je jednostavno strana ideja :)Citiraj:
Joe prvotno napisa
zato sam ja štapiće izbacila iz kuće, uopće ih ne koristimoCitiraj:
sama si očitsti sa štapićem (vidi nas).
zašto ne hidrogen?
ne sviđa mi se kapanje ičega u uši (ili u oči, kad smo već kod toga), osim kad postoji stvarna potreba (npr. antibiotske kapi)
a pogotovo mi se ne sviđa kapanje jedne agresivne kemijske supstance
zanima me mišljenje otorinaca po tom pitanju?
znam da su protiv štapića, za ovo sam slušala pedicu (i probala na sebi).
i mene zanima mišljenje otorinaca o vp.
hidrogen u uši može ali ne bilo koji nego lijepo u apotekicu pa kupiti hidrogen za uho.
osjećaj je malo nelagodan, šušti, škaklja i lagano se grije...ja ne bih baš to bebi stavila u uho...nekak se bojim da bi ju to šokiralo, ali mi za sad nemamo problema.
ti mali žućkasti komadićki smole sami izlaze van, ja ih jednostavno prstom izvadim i to je to. kod kupanja tj pranja kose pazim da ju baš ne zalijevam po uhu, ali joj svojim vlažnim prstima operem uške.
Ja sam s 12-13 god išla na ispiranje uha jer više praktički ništa nisam čila na to uho i dok (otorinac) mi je prepisao kapi za uši (sa hidrogenom) koje su trebale omekšati nakupljeno vosak da bi ga mogao isprati van. Terapiju kapima sam radila oko tjedan dana i nakon toga sam išla na ispiranje koje se radi tako da se u veeeeliku špricu stavi topla voda i šprica se u uho dok ne izađe sve van..... ni kapi ni ispiranje nije bolno....
Bitno je koristiti hidrogen za uho, a ne na svoju ruku sipati makar šta....
evo da se javim kao autorica teme, nakon sistematskog kod pedice. Ja sam, naime, nakon vaših savjeta i još pročitanog skužila da je to njeno češkanje najvjerojatnije od zuba i/ili ušnog voska i tako je i bilo - ima puno voska, a i rastu joj kutnjaci trenutno.
Inače, isto su mi otorinlaringolozi govorili da se uho čisti laktom, kako je netko napisao.
a kapanje ulja sam sama iskusila, jer sam prije ispiranja to morala po savjetu liječnice napraviti, da kod ispiranja taj vosak lakše iziđe van. Eh, sad, da bih baš bebi kapala uho uljem, bez savjeta liječnika - ne bih.
hvala svima na odgovorima :love:
I mi imamo isti problem. Zna si napraviti i krastice koliko se cese. Bas smo bili na cijepljenju pa kaze pedijatrica da moze biti i reflekcija od zuba ali i od usnog voska. Rekla je da nikako ne cistim usi stapicima, ni vanjski dio kako sam do sada radila, vec da samo vaticom upijem ako je uho malo mokro poslije kupanja i to je to.