moja cura rado prespava kod bake a baka je rado razmazi ta dva dana pa onda ja to moran ispravljat kad dodje kuci :/
mladji je samo jednom prespavao kad smo isli na neki pir.
Printable View
moja cura rado prespava kod bake a baka je rado razmazi ta dva dana pa onda ja to moran ispravljat kad dodje kuci :/
mladji je samo jednom prespavao kad smo isli na neki pir.
frogica, ja ne kužim što je točno na stvari. Ne želiš da mali spava kod bake ili želiš, ali bi opet htjela biti sa njim, ali imaš ovu malenu od 4 mjeseca ili je problem u TM koji provodi vikende na selu gdje se te bi ne da ići. Što je točno, u čemu je točno problem?
ni ja ne kužim u čemu je problem kod frogice, a naše iskustvo je slijedeće: juraj je prvi put prespavao kod bake s negdje 18 mjeseci, ima perioda kad ga uvate crvi u guzici čim se bliži vikend - mora spavati negdje drugdje (ili kod moje mame ili kod jednog prijatelja), samo ne doma. s negdje 4-5 godina to je baš bilo izraženo - znao je ne spavati doma vikendom po par mjeseci. sjećam se da bih se zaželjela onako obiteljskog subotnjeg jutra. a onda mu dosadilo i prorijedio je ta vikend spavanja. i sad je opet spavanje kod bake uzbuđenje - kod moje mame je i moja sestra koju obožava tako da je uvijek prisutno oduševljenje.
mara još bez mene nije noć prespavala, a i baka ju neće dok cica :mrgreen:
kad smo kod nje, a juraj npr. ostaje, svaki put ozbiljno izjavi da bi ostala i ona spavati, ali nakon objašnjenja da to znači da nema ni mene ni cice, se brzo predomisli :mrgreen: ili se ja predomislim pa ostanemo svi. :mrgreen:
inače, meni su prekrasne uspomene iz djetinjstva vezane za spavanje kod bake - nemam pojma zašto je to djeci tako super, obje bake su živjele nedaleko i često su bile kod nas, ali spavanje kod baka - uuu, pravi izlet. a ništa posebno nismo radili.
Evo i mene, stare forumašice - ne po broju postova, po broju godina (39) :)
Terrica je kod bake na "cjelodnevnom aranžmanu" samo kad smo i njen tata i ja bolesni. Tako je upravo bilo cijeli prošli tjedan - mi gripa.
Doma spava samnom, a kod beke s bakom u krevetu.
Inače, budući sam na produljenom porodiljnom, nas dvije smo skupa već skoro 2 i pol godine, od jutra do mraka. Doslovno. Tata ode ujutro i stiže navečer.
Baka (moja mama) dolazi svaki drugi, treći dan - kako kada.Pomogne ili oko nje - presvlačenje, klopa i sl.- ili oko vječnih tema :) - opere suđe, donese nekaj skuhano.
Ali, ja vam cure, bez Terrice idem jedino doktoru, zubaru ili ako treba obaviti neku papirologiju.
Jesam otišla off topic, ha :oops: ?
Stalno sam s njom. A kod bake ostaje od prvog puta bez problema! Čak mi je to malo čudno! Nikad, ali baš nikad nije plakala:"Mama,tata!"
Nadam se da je to sve OK. Da nije da nekaj "guta"? To me malo "pere".
Kaj vi mislite? :)
Znali su ponekad prespavati kod bake, (dok smo si bile dobre :mrgreen: ) i to zato što je ona inzistirala, ja sam uvijek imala neki loš osječaj dok su bili tamo, valjda sam posesivna.
Nikako nebi dopustila da su tamo svaki vikend. Vikendi su mi najljepši, kad se svi ujutro skupimo u našem krevetu i lunjamo po stanu dugo u piđamama, pa onda zajednički izlasci, izleti...
Nema tko što graknuti, nejasno sam napisala - mislila sam na čuvanje preko vikenda, vikend volim provesti sa djetetom (nekad i kod bake u gostima ali zajedno), ne volim da se razdvajamo jer mislim da se kroz tjedan premalo vidimo (fali mi). Moja mama Leu čuva svaki dan 4-5 sati, tako da se dovoljno druže.Citiraj:
Mondu prvotno napisa
Iva otprilike jednom mjesečno prespava kod bake. I to zato jer su i mama i tata radili popodne pa ju je čuvala baka i ostala bi do sutradan jer smo mi oboje opet radili ujutro. Nekako mi je to bilo bolje nego je dizati u 5 ujutro zimi. Onda baka još pozove drugu unučicu od 6 godina i imaju pravi mali tulum ;) Sigurna sma da joj je dobro jer se ne buni ostati, kad dođem po nju pozdravi me i nastavi se igrati jer baka ima 30- tak crtića i sobu krcatu igračkama. Ma prava superbaka, i da sveki mi je :mrgreen: ( na početku smo se borile jer nije slušala moje upute ali kako se ja nisam dala sad je sve ok, popustila je :heart: )
Kod vas kojima klinci nemaju zaseban krevet, a spavaju (tu i tamo) kod baki i djedova, gdje spavaju?
Jana nažalost nema kod njih svoj krevet (jer do sada je prespavala svega 2 puta, što je meni i previše, da sad ne idem u detalje objašnjavat zašto), pa spava s njima u krevetu. Ovo govorim iz srca, ne namećem nikome, ali meni je to pomalo nastrano. Da se radi o neznamkome, mojim starcima, najboljoj prijateljici, ma nije važno, nije mi prirodno da s nekime drugime spava. Jako, jako sam nesretna kad je kod njih, jedno rješenje je kupiti joj krevet (za što nemamo love), napraviti joj krevet (ali onda bi to bio izgovor MM-evima da još češće prespava kod njih, osim što ni to nije jeftina opcija), ili da uopće tamo ne spava (što za sobom vuče veliku svađu s MM-em).
Ja sam već napisala, moji svi spavaju s bakom u krevetu, did spava na kauču. I to mi je super. Ali više nego nezamislivo mi je da spavaju sa svekrvom u krevetu i mislim, dapače sigurna sam da se tako nešto neće nikad dogoditi. Tamo još nikad nisu prespavali i ako bi se i dogodilo, spavali bi u odvojenom krevetu jer razmišljam kao i ti Jelka. Ali kad je moja mama u pitanju onda ne.
Ni meni nije bilo drago da spavaju sa bakom u krevetu, ali sam mislila da pretjerujem pa ništa nisam rekla.Oni tamo mogu spavati u drugoj sobi, ali ne žele.
I ja sam ko mala spavala ponekad kod bake i sa njom u krevetu i bilo mi je super. Ali, eto, smeta mi da spavaju sa svekrvom. :/
Ima svoj krevetić ( naša baka je full opremljena :lol: ) ali zna spavati i snjomu krevetu kad je dida na otoku. Znači njih dvi same u krevetu, starija unučica želi sma u svojoj sobi kao velika :roll: , ali jei ona isto kad je bila manja spavala sa bakom kad bi bile same. Meni to ne smeta, pa to joj je baka, ja bi voljela da sam imala takav odnos sa svojim bakama :(
moja spava s bakom u krevetu, ali ta baka je moja mama :) , pa je to možda razlog što mi to ne stvara nikakvu nelagodu 8)
osim ako vam svekrve nisu jako zločeste, onda prvo što mi pada na pamet je slijedeće:Citiraj:
Trina prvotno napisa
a jadna li sam ja kao buduća sveki i punica :mrgreen:
Moj spava s bakom u krevetu i ta baka nije moja mama. :)
Ali je njemu jednako baka kao i moja mama.
zara spava s obje bake.
to sto je meni jedna baka svekrva, a druga mama, potpuno je svejedno za zarin odnos s njima, one su joj obje podjednako bake.
meni je nezamislivo da kod njih spava u odvojenom krevetu, jer doma spavamo svi skupa, bilo bi joj neprirodno imati svoj krevet.
čak i kad spava kod prijatelja, malo joj je čudno što nisu i mame od prijatelja s njima u krevetu. :lol:
btw, svekar i svekrva su njoj i margiti u viksi na moru napravili zasebnu djecju sobu i kupili im krevet na kat. jednog dana ce se taj krevet valjda i koristiti za spavanje, sad se samo igra na njemu, a po noci hoce biti s bakom u krevetu.
moja je spavala 2 puta. uspavljivali su je vise puta.Citiraj:
larmama prvotno napisa
spavala je i sa bakom i sa didom. jednom i sa mojom sekom. sasvim normalno b mi bilo da spava i sa muzevim roditeljma. jedna kao nelagoda bi mi bila (ako bi bila) samo zato sto to nisu moji, ali to je samo i iskljucivo moj problem i nema veze sa svemirom :mrgreen:
ovo je baš zanimljivo.
ja ne mogu zamisliti da ću imati drugačiji odnos s djecom od juraja i s djecom od mare, samo zato što će jedna biti od sina, a druga od kćerke.
a vjerojatno će to tako biti :(
Ma vjerujem da ne mora. Možda ti snaha bude dobro k'o ja. :mrgreen:
dobro=dobra
ili sin i ti budete drukcij od ostalh aktera..... :)Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Malisa je prespavao kod bake (sveki) dva puta. Jednom kad smo isli na neki pir i jednom kad sam bila u bolnici. Kod mojih nije jer mama radi noc. Inace, kao i Mima, cuvaju ga (naizmjence moji i muzevi) svaki dan po 8-9 sati i izvan toga im ga izbjegavam dati i na pola sata ako bas ne moram. Ne zbog njih, oni su svi super, vec zbog nas i malo vremena koje provodimo s vlastitim djetetom.
Sto se spavanja tice, kod sveki spava u svom krevetu (ona ga uspavljuje) a kod mojih s mamom. Bila mi je neka neugoda u pocetku ostavljati da spava sa sveki, ali nikad nista nisam rekla ni poduzela jer sam bila svjesna da je to moj osobni problem, posesivnosti, cega li vec, i da ce proci, i tako je i bilo. S obzirom da cu i ja biti svekrva, nadam se da ce nevista slicno razmisljati :)
hahahah, kako cure koje su mame sinova maju neki strah od "sve se vraca sve se placa". cijenim to strahopostovanje od sudbine LOL
:*
naš mali prijatelj je prošle godine slavio rođendan na moru, pa smo na kraju ostali prespavati kod njih, a ispalo je kao da su oni prespavali kod nas 8)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
MM, ja , moja curka i njen/naš mali prijatelj u ooogromnom krevetu,a njegovi mama i tata u drugoj sobi :mrgreen:
zanima me jel vaši muževi (vas kojima spavanje vašeg djeteta sa svekrvom i svekrom izaziva nelagodu) imaju takve osjećaje kad vam dijete spava s mamom i tatom?
ili su osjećaji nelagode povezani samo s ulogom svekrve i svekra?
ja već znam da ću biti odlična punica koja ni u kome neće izazivati osjećaj nelagode kad bum s unicima spavala.
no bit ću vjerojatno grozna svekrva, kakva ih je većina na ovom forumu, i zadnji izbor pri uspavljivanju sinovljeve djece.
a nisam podvojena ličnost, bit ću ista osoba u oba slučaja.
Pitaš znači o punici i puncu? Ne znam kako bih ti odgovorila, jer moji imaju 70g. i Jana nikada nije (a vjerojatno ni neće s obzirom na njihohvo zdravlje) prespavala kod njih.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Apsolutno su MM-evi Jani baka i djed podjednako kao i moji, i to što su oni meni svekar i svekrva njoj apsolutno ništa ne znači, ali ja kao mama si uzimam za pravo da svoje osjećaje (ponekad) unosim u taj odnos unuke i djedova/baki. Nisam zid, imuna na osjećaje, i ne mogu odvojiti jedno od drugoga. Mislim, pa nije da Jani uskraćujem didu i baku.
moja kod bake spava s njom a dide na kaucu.
nije mi jasno zasto vam je nastrano da sa svekrvom spava u krevetu a sa vasom mamom ne?? baka je baka.
Moji spavaju kod mojih s dedom, bakom, s mojim burazom, pa i sa šogi plus labradorica. Gdje im se svidi. Ali kod nas je to nekako oduvijek tako hipijevski- žao mi je što ne znam staviti fotku posljepodnevnog odmora - na jednom kauču moji, starci, mm, ja , do na cici , buraz i ogroman pas :lol:. Često sami zahtjevaju da idu jednim ili drugim bakama i dedama, s tim da kod sveki vlada svudilj neki red i disciplina pa im se malo kraće ostaje ;) Ni ne treba moja propaganda :lol:
Kod mojih se sve vrti oko klinaca kad su kod njih pa je i šogi to prihvatila s veseljem mogu reći. Ponekad ih se ne može dovući natrag, pa moramo mititi da se vrate doma. A ponekad zovu da se dođe po njih odmah - najčešće jer je bilo neslaganja oko crtića ili sl.
Ja sam zimske praznike provodila kod bake na selu, ne cijele naravno, sjećam se spavanja između njih na bračnom krevetu i pričanja crvenkapice, ivice i marice i to su mi tako lijepe uspomene. voljela bih da i moje dijete tako nešto proživi, s mojima ili mm-ovom mamom, svejedno, baka je baka.
još nismo bili u situaciji da negdje spava, nije došlo na red, neki dan smo mu to spomenuli i rekli što to znači (otići npr. s bakom kod nje,a mi tek sutra dođemo), nije htio. ništa nećemo forsirati. ako bude, bude.
što se tiče početnog posta, jako bi mi teško palo takvo razdvajanje, i od djeteta i od muža, pa gdje je tu obiteljska nedjelja (ili subota), imam osjećaj da su bakini osjećaji i potrebe stavljeni ispred maminih, što i nije prirodno i uobičajeno, bar meni.
Imam petomjesečnu bebu pa spavanje kod baka i dida još ne dolazi u obzir.
Sigurna sam da mi neće u početku biti lako kad za to "dođe vrijeme" ali mislim da je lipo da djeca povremeno prespavaju kod njih.
Možda će isto to nekako biti preko radnog tjedna jer ako budem radila bit će mi nezamislivo vikend provoditi bez djeteta.
Ali mislim da ću ja sa bakama imati problema oko toga kada je došlo to vrijeme.
Počet ću sa mojom mamom da ne bude sveki prva na udaru :mrgreen: .
Vidim kako nevistu stalno pita kad će ga dovesti unuka na spavanje puno prije nego je navršio godinu dana . I mene sve pomalo uz okolišanje ispituje. Po meni je to puno rano.
Ja eto nekako ne bi prije otprilike dvije godine, čak i kasnije. A muko moja ko će joj to objasnit :roll:
A sveki (koja je krasna žena i nisam naoštrena na nju) je kad sam još bila trudna govorila kako će kupiti ona putni krevetić i još neke stvarčice za bebu,
pa je pričala kako će maleni kod njih spavat,pa će doć za vikend pa će oni njega vodit ovdje pa ondje.....ja znam da je to iz velike ljubavi ali meni je to bilo jako teško slušat.
Još nisam ni dobila svoje tako dugo čekano i željeno maleno u ruke a neko mi ga već želi "oduzeti".
Koliko god to glupo zvuči ali baš mi je vezala grop u grlu (i još uvik stoji vezan :mrgreen: ).
Kad sam joj rekla da ne treba za sada ništa kupovat jer maleni neće sigurno prvih 6 mjeseci ostat spavat a i dosta duže ona se zabezeknula.
A kako? a zašto...aaaa???Objasnila sam joj da namjeravam dojiti i dokle god je djete na mojim prsima da je nemoguće da ga ostavljam bilo gdje spavat.
Onda je i ona stala i razmislila pa je skužila da se zaletila iako joj nije baš bilo milo to što sam joj rekla.
Ali i bez obzira na dojenje mislim da malena beba nema šta radit noću odvojena od mame.
I u biti i ona i moja mama su nekako mislile da ću ja već u prvim mjesecima njega dovest da se ja malo naspavam i odmorim.
Razumijem ja bake (imamo i jednog didu ali ga je nespretno uvrstit u tekst ali i njega tu podrazumjevam) i moj L. će podjednako boravit kod obe i spavati kod obe.
Ali to neće biti tako skoro i to sigurno neće biti jedan put tjedno (a vikendom možda samo ponekad a ne kao pravilo).
Meni su baka i deda bili jako važni u životu, deda za druženje, a baka mi je baš majčinska figura (kao druga mama); bili smo jako bliski i puno sam vremena provodila sa njima - ali, ljudi moji, što sam ja mrzila spavati kod njih :shock: Kod njih je navečer uvijek bila tako sumorna atmosfera, alušao se radio ili gledao crno bijeli televizor - meni je kod njih uvijek bilo kao da je rat. Još sam morala spavati sa bakom da se ne otkrivam po noći :roll: horor.
meni je ok da djeca spavaju kod bake i dide kad su dovoljno veliki i svejsni da to mogu sami traziti.
izuzimam iz toga situacije kad bake i djedovi igraju ulogu tete cuvalice, pa makar da starci odu van na cugu.
Pratim vas i pitam se što ću...
Zvjezdica je nedavno počela pitati da spava kod bake (baka ju je obradila dok nismo gledali :mrgreen: ) i pustili smo je par puta, ali sam ja sad na sto čuda kako dalje... Naime, ispostavilo se iz tih par puta da moja sveki ne poštuje naše navike (vegetarijanci smo, ne dajemo klincima puno slatkiša, tv se gleda samo sat vremena) ni činjenicu da smo druge vjere. I klincima stalno pokušava nešto proturiti nama iza leđa, a to mene dovede do :evil: Inače smo u dobrim odnosima, ali preko ovoga nikako ne mogu prijeći. Da stvar bude gora, Zvjezdica je obožava i svaki vikend moljaka da je pustim kod bake, a ja ne znam kako da je odbijem, a još manje kako da je pustim.
Moji su nažalost 200 km daleko, pa kod njih ne može.
ima svoj krevet, uz bračni, u mojoj bivšoj sobi.
Tako i kod mmovih, u njegovoj.
Ipak, kad je sam kod bake, bilo koje, spava s njom u krevetu u toj sobi.
Mislim da nikom nije prelagodno što mu dijete spava sa sveki, al mi je sve ostalo NEPOŠTENO. I da, ko što leo kaže, bojimo se sudbe :mrgreen:
:mrgreen:
meni jedino i najvise smeta- dim.
kod mojih dima nema, a od MMovih izadnjemo tako da nam i gace smrde.
Citiraj:
argenta prvotno napisa
zbog ovakvih stvari moji dečki spavaju kod bake(moje mame)samo kad nemamo drugog izbora.Kod mm-ovih nisu spavali nikad i ako se mene pita, neće tako skoro . super se mi slažemo, ali...
kod nas je vrlo slično (moj tata trenutno ne razgovara samnom jer sam OPET slavila Božić :roll: ), zato se ja trudim da je to iznimka, a nikako redovito. Dakle kad oni traže mogu ostati - ja ih jednom tjedno kad su svi doma dakle ne samo moj stari, ostavim na igranju par sati- istina je da ja tad nešto obavim, ali to nije glavni razlog - oduvijek smo svi vrlo bliski i mislim da je prekidanje kontakta samo njima na štetu. Pojedu jedan ručak kakav ja nikad ne kuham, ali trudim se vidjeti više dobrog u tome. Moj sin je tvrdoglavko i durilica kao moj stari pa nek vidi malo kak to izgleda sastrane :lol:Citiraj:
argenta prvotno napisa
Mi redovno odlazimo kod njih na igranje, i to mi je ok, jer ih mogu držati na oku. Ne uspijem baš puno toga drugoga obaviti, ali mi to nije problem. Ali jest problem što Zvjezdica sad jako jako često traži da ide prespavati, a to mi se čini previše. A ne znam kako da joj odbijem kad sam joj već par puta dopustila (i opekla se). Ili pretjerujem?
Ja sam postavljala slična pitanja ovdje na forumu, ne mogu sad iskopati te teme. Pusti je par puta pa će joj dosaditi - kod mojih to bude neka faza, pa onda opet duuugo ništa - nešto drugo im bude fora , ako si sigurna da se tamo ne zbiva nešto što gdje je njezina sigurnost ili izdravlje u pitanju, naravno. Mene je kupio jedan polušaljivi argument - pa kak ćeš sa klincima tračati svoje ako ne znaju kakvi su :lol: Osim toga možda ja snahi budem glupača, pa bi mi baš bilo jako žao da vidim klince na kapaljku - stari su da se mjenjaju, a takvi,kakvi su su ipak digli nas ovako super zgodne i pametne ;)
ja mislim da ne pretjerujes, nije u redu da ne postuje tvoja pravila.Citiraj:
argenta prvotno napisa
jesi probala razgovarati s njom? mozda da joj kazes da Zvjezdica moze doci prespavati ako ...(dopuni prazninu)?