dille :shock:Citiraj:
dille prvotno napisa
pa koliko ih onda trebam napraviti za jedno 40 ljudi?
Printable View
dille :shock:Citiraj:
dille prvotno napisa
pa koliko ih onda trebam napraviti za jedno 40 ljudi?
Za svakog po jednu.:namig:
No, moji su ti visokokapacitetni. Ali su sljedecih tjedan dana na kruhu i vodi.
ajme, treba mi odma recept za jos jednu tortu.
ustvari samo za ono sto se namaze izmedju, jer biskvit kupujem.
:lol: Mislis kremu?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
slaviš nešto a ja ne znam?
imaš dvije torte!!!!
Najjednostavnije ti je kupiti parfe kremu u prahu i konzervu ananasa, pa oblatnu navlaziti sokom i po njoj naliti pola kreme, na to staviti komadice ananasa, pa ostatak kreme. Gornja oblatna ti ni ne treba. I da, oko oblatne poslazi piskote (okomito uz rub kalupa) i sve pusti da se ohladi i stvrde. Super fino, a gotovo za deset minuta (samo priprema, bez hladjenja).
ako hoćeš nešto ful jednostavno onda kupi i gotove kreme za tortu.
na bisquit staviš na jedan red banane pa fil, na drugi red višnje iz kompota pa fil i odozgo šlag ili slatko vrhnje.
svaku oru namoči sokom od kompota i mljack.
po mojoj procjeni treba ti 10-15 minuta za takvo filanje.
odozgo baci još koju višnju.
od krema nikad ne koristim one u kutiji, ne znam zasto, ali muka mi bude od njih.
smislim ih sama ali se bojim da sam s dvije tri iste dosadila iboguinarodu
skuhaš puding od vanilije, dodaš šugar u prahu, dvije žlice običnog kravljeg sira i želatinu (po receptu za želatine). sve smiksaš i nafilaš.
ako hoćeš i u ovoj varijanti voće breskve su super.
fil: domaći puding od banana
mlijeko oko pola litre, dvije-tri žlice brašna ili gustina, dvije izgnječkane banane, znači ostavi koji komadić, nemoj ju ribati.
malo kuhaš i eto.
I stavi koji vanilisecer ili maaaalo ruma.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
klasični: mućena jaja na pari - moj omiljeni
kuhaš jaja na pari dok ti se ne pridrijema, dodaš čokoladu za kuhanje.
kad se ohladi dodaš margarin.
mljack
ma da.vanil šećer ja trpam u sve gore navedeno. to mi je ono po difoltu.
jel ovo sad dosta il da idem po kuharicu?
bez jaja jer ja to trebam napraviti ujutro vanzora pa onda na koljenima balansirati vozeci ih u autu na tacni sat vremena.
(nemam pojma kako cu uspjeti sa dvije :( )
znaci cvrsta krema.
stavi ih na pod ne na koljena (što dalje od usta-znamo svi kako ti je u vožnji) :P
Vidi na prethodnoj stranici moj recept za brzi kolac sa sirom i visnjama, u kremu mozes ubaciti bilo koje voce, i zacas je gotovo.
Majo, stavila sam petit beurre kekse.
i divim vam se svima koji pijesak tortu uspijevate ekspresno potamaniti : - ). mislim, stvarno je super, ali zasitna...!
Evo ja napravila pijesak, i moram priznati da i nije nesto (znam, ovo nije 'politicki korektno' i sad cete me svi ubiti ;) ). Ako nekog zanima fotka, mozemo ju poslikati i poslati.
Mala reklamacija na Pijesak :P
Jesam li ja dobro shvatila da od ovog trovrsnog "pijeska" što ide u puding od svega ide po 30 dkg? Da nije ipak malo manje? Evo ja jutros napravila, ali sam se bome namučila da umiješam i 20 dkg u svaki puding...dalje nisam mogla miješati, pogotovo ovi keksi koji su u pudingu od čokolade...sve se skupilo, zgusnulo, smanjilo, stanjilo, jedva sam uspjela namazati taj sloj. Da ipak nije po 30 gr?
Inače, okus je super! :smajlić kojem kalorije vrište iz svih otvora:
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite... :)
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...
ni meni nije nesto.
ok, ja sam mijesala ofrlje, ali ne mozes kod ovog recepta puno zeznuti s okusom.
čokolad, ide 30 dag. Malo se teže zamijesi, i razvalja u kalup, al to je to.
Meni torta nije loša, al ubitebože zasitna.
Evo kreme koju sam ja radila za Martinu tortu:
2 pudinga od vanilije skuhala u 1/2 l mljeka (šećera po želji),
kad se ohladilo, dadala 1 mali svježi sir (25 dag),
smiksala i u to umiješala 1/2 l šlaga (2 šlag pjene stučene po uputi na vrećici, a može i ona "Hopla").
slagala red biskvita- krema, voće iz kompota (ananas, jagode, breskve), krema, biskvit---- pa tako još jednom.
Samo da prijavim katastrofican ishod sinocnjeg pravljenja Pijesak torte. Prosli put sam koristila turski puding i ispalo je super.
Jucer sam kupila holandski i isla ga kuhati, a da prije nisam procitala upute... (mislim stvarno, citati upute za pravljenje pudinga, pa kome bi to palo na pamet! Pa kuhala sam ga milijun puta do sada!) I tako... kuham ja, kuham, kuham, kuham, kuham, a ono sve rijedja i rijedja smjesa... nikako da se zgusne... Nakon 10 minuta uzaludnog mijesanja i iskuhavanja pukao mi je film i ugasila sam vatru, umijesala ostale sastojke, ulila u kalup od kuglofa i ubacila u frizider.
I tek onda sam bacila pogled na omot i ugledala da je trebalo uzeti SAMO hladno mlijeko i u njega umiksati prasak i staviti da se ohladi!!! Bez kuhanja!!! Mislim stvarno... :evil:
Naravno da se smjesa do ujutro nije stisnula i da ce se torta danas grabiti sefljom i jesti zlicama...
taj je za moju kuću!
Koje su to sad fore...Citiraj:
apricot prvotno napisa
Lutonjice, molim te, loginiraj se pod vlastitiom nickom, a ne pod Marelicinim.
Ma, mislila sam na način - krkanje kolača žlicom... moj omiljeni bon-ton.
Nego, registrirala se jedna marelica - sad pazite kojoj se obraćate.
Tipican simptom shizofrenicara...
Ta je sigurno dobra, draga i simpaticna...