Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
Povod mojoj reakciji bilo je vec poslovicno patroniziranje, vezano za eventualni osjecaj krivnje kod zena koje su rodile carskim rezom. Na neciji prigovor kako nije u redu sugerirati da je zena sama kriva za CR uobicajeni odgovor glasi "ne moze se nikome nametnuti osjecaj krivnje ako to sama osoba ne dozvoli" i ono cesto "zena koja reagira tako na ove teme nije rascistila sama sa sobom".
Ja sam rodila tri puta carskim rezom i nikad nisam na ovom forumu naišla da me netko zbog toga patronizira, osuđuje ili mi nabija krivnju.
Osobno smatram da je carski rez najlošija opcija poroda i da se često puta dešava zbog okolnosti bolničkog pristupa rađanju koji na svaki porod gleda kao na bolest a na ženu kao pacijenticu.
Također, dosta bi se carskih rezova vjerojatno dalo izbeći da se žene bolje informiraju, da imaju više povjerenja u svoje tijelo a ne isklučivo u doktore.
Ova zadnja rečenica se odnosi i osobno na mene.
Ja sam sa sobom raščistila. Ne osjećam se krivom, ali smatram da je moglo biti sve drugačije da sam onda znala sve što znam sada.