-
draga moja,pa sta su oni sa tebe napravili :? :?
I ja sam imala hitni carski rez (plodna voda otisla u roku od 5min,a :saint: se spustila nije)
Ja sam ti imala carski rez u beckoj AKH i jako sam zadovoljna.
Za vrime carskoga su mi stavili drenove se strane tj. dvije jako tanke cijevcice koje niti su me bolile niti su mi smetale,sav kao sav pa da se skoro i ne vidi koliko je to sve dobro napravito. A krvarila sam svega ni puna 2 tj jer su me dobro ocistili.
Ostala sam 5kg u plusu,a stomaka gotovo i nemam jer mi je mama stezala peskir oko stomaka :mrgreen: ono po starinski.
I toliko od mene za sada.
pozdrav i svako dobroooooooo :)
-
Dobro si rekla da je to od osobe do osobe. Jako je važno kako ne napravljen carski, meni treći najlakši i najbezbolniji. Baš sam čitala da možeš na više carskih ali je samo u svemu tome važno kako je napravljen!
-
da i ja sam to isto cula.
super taman bi opet mogla na carski,tako je najbolje i brzo se oporavis od svega.
pozdrav
p.s.-bajadera jesu te sijekli po istome savu :?
-
i ja sam imala 2 carska..i opet bi da mogu birati..jako brzo sam se oporavila..i sve super..kad se sjetim onih bolnih jakih trudova kod prvog poroda, definitvno glasam za carski..jer ionako imam jako usku zdjelicu, nema šanse da ja prirodno rodim..
-
mogla sam normlno funkcnirat 5 dan nakon operacije( normalno po stepenicama, nosila bebu). nažalost meni se vanjski šav zagnojio-upalio mi se dlačni folikul pa je konac potegnul gnoj-bilo je grdo(morala kod dr. na ispiranje). nakon 11 mj još me muči i nije mi estetski savršem zbog gnojenja :( .
-
ja sam imala carski prije 6 tjedana, i jos uvjek me boli...
tj. boli me koza na dodir iznad samog reza...
razlog moje boli je ta da sam skroz nespremna isla na carski (nakon 7 sati dripa, i nemogucnosti prirodnog poroda, nakon fizickog otvaranja rukama, pokusaja izvlacenja bebe...itd itd) poslali su me na carski...
3 dana sam se jedva ustajala u bolnici, svako ustajanje uslijedilo je sa par suza, ali nisam se dala, morala sam...
5.ti dan sam dobila temperaturu, ali doktori nista, tek 7.mi dan na vadenja savova su primjetili da sam krivo zasivena, i unutra i vani :evil:
doma su me poslali, da bi nedugo nakon toga opet zavrsila u bolnici sa teskom trbusnom upalom...gnojnom upalom unutarnjih savova...
grozno, ne zelim se ni prisjecat...
da ne odugovlacim, dugo sam se borila sa tom upalom, na antibioticima bila, nisam mogla hodati kako spada oko 3 tjedna...izgledala sam ko kvazimodo, a trbuh :shock: izgledala sam ko da sam u 7.mj trudnoce...UZAS!!!
bila sam uzasno natecena, rez me bolio u p.m...sopala sam se voltarenima ko bonbonima, primala koktele injekcija..uh kad se sjetim... :cry: i sve je to "trpila" moja ljepotica, kroz mlijeko... :(
a sada, nakon nepunih 7 tjedana nakon CR, ko leptiric sam... :D
prestala sam krvariti i imati lohije oko 5.tj...trbuh mi je skroz splasnuo, ali "viseci trbuh" je jos tu (no ne brinem se, tek je mjesec i pol proslo)....srecom pa sam neki dan isprobavala staru odjecu prije trudnoce, i uspjela sam uc u svoje uuuuuske traperice :D
sada je rez onako ljubicasto roz, nije bas ugodan oku (barem ne meni)...neprevilan je, nakrivo je, ali jako je nisko pa se nece ni vidjeti, i tak me zabole ... jos uvjek me boljka koza oko njega, a na vrijeme - issss itekako reagiram...veli mi MM da sam ko stara baka, dajem prognozu vremena za iducih 7 dana bez greske :lol:
-
Ja sam imala hitni carski nakon 21h trudova jer je mali zapeo, u LKH Graz. Prva tri dana su mi bila katastrofa, doma sam otisla cetvrti dan samovoljno i od tada nemam nikakvih problema. Sada je 4 tjedna i 4 dana od tada i nemam nikakvih problema i krvarenje je isto prestalo :)
-
Ja sam rodila prije 3 i po tjedna, a rana me prestala bolit nakon 4 dana u bolnici.
Valjda imam sreće.
-
Rodila prije tri tjedna, i tek prošli tjedan mi je rana počela malo kao sliniti.... Kao sukrvica u kominaciji sa još nečim nedefiniranim :-(
Jel ima još netko takvih iskustava? Na kontrolu svom dr. ili u bolnicu gdje je dijete rođeno?
-
ako možeš do svog dok, ok idi, ak ne onda u bolnicu ( tam na drugoj temi sam ti odgovorila). Inače meni je u bolnici doktorica rekla zakaj nisam išla kod svog, koja je inače bila na go.
-
-
Zanima me je li normalno krvariti 20 dana nakon carskog? Citam clanke i pise da bi nakon perioda obilnog krvarenja trebao biti samo iscjedak,koji smedji,zuti,a potom nestaje. Citam razne forume i zene imaju sve moguce kombinacije. Ja nakon perioda smedjenja,imam opet crvene krvave periode,nista obilno. Jel neka imala tako da je to bilo uredu. Ne znam da li da cekam onaj kontrolni pregled nakon 6 tjedana,il da se zaputim odmah kod gin? ( najvise mi je tlaka da ne mucim sa spremanjem i putom do gin bebu bzvze jer ne zivimo u gradu ).
-
Da li je normalno, ne znam :-). Kod mene je isto tako bilo, da sam čak kontala da sam dobila mjesečnicu. Prvo obilno krvarila, pa se smanjilo na smedjkasti trag i onda opet jako krvarenje. Na prvoj kontroli nakon 6 sedmica bilo sve ok.
-
to mi je dobro cut,fala ti j-la :)
po sebi imam filing da je sve ok,al me uplasili oni clanci na temu oporavka od carskog,a u rodilistu mi nisu nista rekli na sto da obratim pozornost
-
Nema na čemu :-).
Ja očito nisam čitala te članke koji govore o oporavku nakon carskog reza, pa se nisam nešto posebno ni brinula. Najveća mi je briga bila da su me lose usili pa da će se to sve raspasti :lool:.
-
Molim mali komentar...imala sam carski prije 2 god sad sam trudna 6 mj i povremeno osjetim kao bol u tom donjem dijelu gdje je bio rez...kako ja imam dugu pricu oko crijeva (zapetljaj crijeva u 1.trudnoci) onda automatski pomislim na crojeva no razmisljam bar je meni logicno da sad prilikom sirenja maternice bi taj rez i mogao boljeti?ne znam kakva su vasa iskustva?
-
Neznam na kakvu bol misliš, moja prva trudnoća je isto završila carskim rezom i u ostale dvije trudnoće sam isto povremeno na mjestu gdje je rez osjetila bol, u stvari neznam baš jel bi to opisala kao bol, možda više kao neki grč. To bi mi se posebno dogodilo npr. prilikom ustajanja iz kreveta, okretanja sa boka na bok ili kod kihanja.