Nisam sigurna može li nazadovati više nego što već je nazadan. Imam -10, -11.
Printable View
Nisam sigurna može li nazadovati više nego što već je nazadan. Imam -10, -11.
Vidiš, na jednom linku kojeg sam dala piše da nekim ženama se čak poboljšao vid nakon poroda. Probam razmišljat o tome i fakat je teško kad ti netko stavi crvić sumnje u tako nešto ozbiljno, i nekako je lakše razmišljati da će carski rez tu spasiti stvar. Ali je pitanje kako će oko reagirati na anesteziju, na to da mama možda ima reakciju od anestezije nakon carskog koji uzrokuje munjevito povraćanje, pad/rast krvnog tlaka...
Ne znam. Ne postoji laka (osobna) odluka iako je znanost / su dokazi tu prilično jednostrani. Držim ti fige kako god odlučila Žuta <3
Već sam se odlučila za prirodni. Osim ako doktori ne budu rekli da treba carski. Nadam se da neće.
Ovo je rizik, ali što ću.
Nažalost u ovakvoj situaciji sve treba staviti na vagu, nema jednostavnog odgovora. Ono što bi bilo možda dobro je da izbjegneš "puni paket" usluga, da imaš uz sebe osobu od povjerenja koja će ti pomoći da se maksimalno izbjegava ubrzavanje poroda, nalijeganje na trbuh i bilo što što bi moglo uzrokovati nepotreban napor. Šetanje i rađanje uz položaj koji ti je najudobniji bi isto bilo optimalno.
Gdje planiraš roditi? Možeš i na pp ako želiš.
U Merkuru. Nikakvo nalijeganje neću dozvoliti. Samo što mi užasno zvuči, a kamoli da mi to rade. Nisam znala da je ubrzavanje standardna praksa. Opet, tješim se s tim što imam visok prag boli pa bi sve trebalo ići glatko.
a možda i neće, i ja imam visoki prag boli, pa nisam skužila ni jedan trud
Moja dioptrija je puno manja, iako nije mala (skoro -5, tj. -4,75) a imam i povišen očni pritisak, prošla prvi vaginalni porođaj sa punim paketom "usluga", tj. naleganjem na stomak, drugi potpuno prirodan porođaj u čučnju, dioptrija mi se ni za mrvicu nije povećala, niti sam imala ikakve tegobe sa vidom, naprotiv.
Znam više žena sa velikom dioptrijom koje su se porodile vaginalno i nijednu koja je zbog toga imala problema sa očima.
Puno sreće, ogromne su ti šanse da će sve proći dobro!
Sad kolko je loše nisam ziher, ali u tri trudnoće nisam dkužila ni jedan trud a bili su intenzivni, meni je i prvi i drugi out presudio tlak koji je jako brzo naraso a treći put se moralo po difoltu na caraki, za razliku od mene moja sestra je skužila dvaki trud, i jedno dete rodila u pol truda u oredrađao.i