Eto. Ne podnosim nogomet.
Valjda zato i bjezim van. :shock:
:lol:
Printable View
Eto. Ne podnosim nogomet.
Valjda zato i bjezim van. :shock:
:lol:
Litala :lol:
Fritulice-da, da, točno ono što misliš-pljune se u dlan pa onda protrlja komadić tijesta po dasci ;)
Zvuči strašno, ali nije, osim toga moja ih nona nikad tako ne radi, srećom :mrgreen:
Kaae-to ne znači da ti ne gine baseball, football i sl :mrgreen:
ne znam bas puno o nogometu, ali vise od MM koji ne zna nabrojati ni 5 nogometasa nase repke :mrgreen:
ne znam da li sam oikofob, ali imala sam priliku vise puta ici van, svaki put ostala. MM i danas razmislja o nekom usavrsavanju vani (takve smo struke da bi trebali ici van), ali sve mu je nesto tesko.
MM je dalmatinac i dio njegove familije je vani. otisli su bez da su pogledali iza sebe, a kad dodju u ST pocnu onu pricu ajme vidi lipo more, ajme koja aria i slicno. ali nikad nisam primjetila da se planiraju vratiti. samo pricaju kako je nama ovdje lakse a njima sirotim tesko u stranom svijetu :roll:
a inace sam primjetila da je diploma nasih ljudi koja nije iz HR puno vrjednija pri zaposljavanju od diplome bilo kojeg HR sveucilista. cak i kad se radio i o nekim relativno nepoznatim koledzima. to me svojevremeno ljutilo, ali me i to pustilo. naravno pri tome ne mislim na nase ljude koji su zavrsili i doktorirali vani i pri tome su cijenjeni u svojoj struci, a takvih ima. ima i onih koji su to napravili tu pa grade karijeru vani, jer su strucnjaci.
iskreno mislim da mi ne bi bilo tesko otici van i zivjeti vani, ali ovdje imam dobar zivot, rjeseno brdo pitanja koje vani trenutno nemam. zato sam ljena ici van.
a poslije se sve skuha :mrgreen: , cisto da ovim gadllivimi pomognemCitiraj:
Svimbalo prvotno napisa
da, ovaj dio priče i ja primjetih od mojih koji žive van zemlje.Citiraj:
spajalica prvotno napisa
Slažem se jednim djelom s autoricom ove teme, mislim da su Hrvati pola-pola, žalosno je samo što one koji vole sve Hrvatsko zovu desničarima, nacionalistima i nekim drugim ružnim nazivima, dok bi u Francuskoj, Italiji, takvog svog sunarodnjaka nazvali PATRIOTOM, a one koje veličaju tuđe ljevom strujom itd. drugo, isto tako one koje vole domaće obično se svrstava u manje obrazovane "s brda", a ove druge školovane, gradske, ljude koji su vidjeli Svijeta.....eto bez političkih konotavija ja to tako doživljavam u našoj Domovini.....
Ja sam definitivno patriot, koji voli sve svoje, isto tako zna pokuditi ono što kod nas ne valja, cijenim tuđe, vidjeh dosta Svijeta i nadam se da ću još.Taj Svijet je isto tako predivan, ja sam objektivna ali si dajem za pravo da ono što je moje, po ovom pitanju moja Domovina nije možda u svim segmentima lijepša, bolja, ali mi je normalno draža jer je moja-i to me ne sprječava u divljenju tuđini. Ako je netko u nečemu bolji mora mu se to priznat, ali to ne znači da onda naše ništa ne valja.
Tvoje vlastito djete uvijek če ti biti najljepše i najdraže, mada si svjestan činjenice da ima ljepše djece, ja na to tako gledam.
Stvarno ne volim kad ljudi oko ove teme generaliziraju tj. ne volim one koji nemaju sredinu, a ovom slučaju bi je trebali imati, i stvarno ne razumijem one koji pljuju sve domaće a ni one kojima je sve strano fuj.
Hrvati bi se trebali malo više poštivati kao narod, jer oni koji grozničavo zastupaju domaće( na to ne mislim na hranu) su puni kompleksa maloga naroda, a taj kompleks imaju i oni kojima je sve strano "Bog i batina", samo što oni još imaju kompleks manjka samopoštovanja.
Inače Hrvatski otoci su proglašenim najlijepšim otocima na Svijetu i Hrvatska je dobila u Španjolskoj "turistički Oscar".
Što nam stranici trebaju reći koliko imamo lijepu obalu da i mi počnemo tako razmišlajti i da se ne bojimo pljuvanja i ismijavanja????
Isto tako to ne znači da je to najvažnija stvar u povijesti ovoga naroda, nego jedan dodatni poticaj da ulažemo u naše otoke, turizam stavimo na više grane, doselimo tamo ljude, škole......
O ukusima se ne raspravlja,,,uživajte u našoj predivnoj Domovini, i isto tako u cijelome Svijetu, jer različitosti su ono što obogačuje čovjeka....sve ostalo, hrana, škole zašto je vani bolje ili obrnuto pitanje je novca, politike, marketinga...a mi hvala Bogu više nismo zatvoreni u Jugi, sve nam je dostupno, sve nama na izbor, pa neka svatko odluči što je za njega bolje i lijepše i neka uživa i pusti one druge koji drukčije odluče da uživaju u svojoj odluci-bitno je da postanemo sretan i ispunjen narod kroz svoje osobne živote i sve ostalo biti će OK!!!!
Pusa svim!!!!!! :* :heart:
ivana zg, ja ne znam o čemu ti pišeš moje dijete je objektivno najljepše i Hrvatska je objektivno najljepša zemlja :lol: :lol:
Cure, mislim da je stvar u osjećaju: ovo je moj dom. Kad dođeš sa putovanja (a ja sam stvarno putovala) i uđeš kroz vrata svog doma nekako te obuzme jedan divan osjećaj mira i sreće zajedno. Kad sam došla doma nakon što sam godinu dana provela u SAD-u prvo sam poljubila hrvatsko tlo. Ovo bez zezancije, fakat sam to učinila. Meni je moja Hrvatska naj, naj, ali da bi išla za boljim životom - bi opet. I da bi se vratila - a i to bi vjerovatno i onda opet ljubila tlo :lol: :lol: valjda. Što reče Trina: moj svit, moja spiza, moje najljepše more i moje ulice koje znaju moje korake.
O.T. evo mene više smeta ono što sam ovaj tjedan gledala u većeri za 5, ona Dalmatinka i Zagorka, očito je kako svaka zastupa svoje da je bolje , i bockaju se, i to zločesto, ego im radi 100 na sat da se to ne može gledati.....umjesto da budu sretne što mogu probati kuhinju iz podneblja koju još nisu jele :roll: :evil:
To sam doživljela i u Italiji, isto se južnjaci i sjevernjaci, kontinetalci i ovi s mora nisu podnosili.
Ja sam odgojena tako da se Hrvati ne djele, a i imam rodbine i prijatelja po cijeloj Lijepom našom i mogu reći da ne mogu izdvojiti kraj u kojem se bolje jede i pije :lol:
Putavala sam s bendom i bilo nas je iz cijele RH i BiH, čak i iz Janjeva, i svi smo svake godine npr. inzistirali da idemo u Koprivnicu Podravinu na nastup jer se tamo super jelo poslije koncerta, žene su doma radile sve domaće....i ako mi se neka jela okusom nisu svidjela ja sam ih svake godine ponovo probavala da se naviknem na okus...a bilo je više onih koje nikada nisam probala a bila su mi fenomenala...možda mlađi ljudi cijene više dobru hranu bez obzira iz kojeg je kraja samo da se dobro jede, za razliku od ovih starijih "profinjenijih g..a"... :lol:
osobno mislim da će građani hrvatske, a i okolnih balkanskih zemalja biti u stanju pljuvat po svojoj zemlji i govorit kako tu ništa ne valja i rugat se i gradonačelniku i vladi koju amo izabrali/zaslužili al da dođe neki stranac pa da nas pita - ne bi bilo ljepše zemlje od Hrvatske, plemenitijih ljudi od Hrvata, nema što Hrvati nisu izmislili - struju, penkalu, kravatu, you name it, ko da bi John Malkovich bio talentiran glumac da nije Hrvat...
ja sam takva, svašta ću si dopustiti reći na račun Hrvata i Hrvatske (osobito moje male lokalpatriotske zajednice) ali ne bih dala nekom strancu da nas kritizira, odnosno njemu bih svoju zemlju oslikala na najljepši mogući način
tako trebaCitiraj:
betty blue prvotno napisa
:D :*
nisam gledala, međutim, ja od kontinentalne kuhinje (Zagorska i Slavnoska) doslovno dobijem napad gastritisa. Nije da nije fino, ali svakako prije nego krenem jesti tu kuhinju zdrmam jedan Controlock.Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
ma naravno svatko ima svoj ukus ali ako stvarno ne voliš puno namirnica tj. vrsta hrane onda se ne prijavljuješ na takvu emisiju ;)
inače vidilo se da je to prepucavanje sjever-jug, a kao zbog hrane-šteta :love:
ivana, volim jako klopati, samo ti kažem da je kontinentalna kuhinja puna masnoća i jakih začina koji meni inače teško sjedaju na želudac. Ali je fino - nema šanse da bi se odrekla užitka (zato su ljudi izmislili Controlock).
Da, i meni ta prepucavanja sjever-jug idu na živce. Ne znam da li voliš gledati one folk festivale (ne turbo folk što je shit nego prave i izvorne narodne plesove sa pjesmama). Na svakom festivalu se ljudi čude kad im se kaže da je sve to ista zemlja (ti su plesovi stvarno toliko različiti da nitko ne može doći sebi da se radi o istoj zemlji i to tako maloj). Umjesto da smo ponosni na tu različitost i bogatstvo, mi uvijek nekaj moramo pljuvati. Isto i sa kuhinjom. I to mi također, uz već spomenuto jambranje, ide na živce.
O.T.da kontinentalna kuhinja je puno teža, mediteranska definitivno lakša i zdravija, ali ja hvala Bogu nemam problema s želucom i volim sve jesti...inače dok spremam kontinentalnu hranu koristim maslinovo ulje, uglavnom kod mene je sve to neka kombinacija jela iz svih djelova Hrvatske, uglavnom, kuham tako da preferiram lešo i zeljenjavu, ribu bar jednom tjedno....volim ja i težu hranu-ali bez mastiCitiraj:
elin prvotno napisa
Hrvatski folklor, nošnje i pjevanje mi je preljepo i fascinatno, od Slavonije do Dalmatinskih otoka, od klapa, drmeša, bečarca, gange, zagorskih popevki, Like, Međimurja, Istre koja je specifična itd. ne mogu odabrati...
Plesala sam folkor u osnovnoj školi, Prigorje, Podravinu, Turopolje, Posavinu i malo Zagorja i Slavonije pošto živim u Zagrebu.
Naravno malo znam i Linđo, frendica je plesala u folklornom društvu.
Pošto sam Hercegovka po baki i didi jaka mi je želja naučiti gangu, ali propali su svi moji pokušaji, pošto to uopće nije tako lako kako zvuči. :lol:
čuj, jel' to ono kad nema niti muzike niti pjesme, samo plešu i lupaju nogama? Ako je to , vidjela na jednom festivalu i ostala :shock: -ma fenomenalno, nikada nisam ništa bolje vidjela. Ritam kao da bubnjaš, ali još bolje, super, super. Ako nije, znaš li kako se zove taj ples?Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Mislim da je to Linđo, ali nisam sigurna u Hercegovini se plešu trusa, trojanac, kolanje i tarabana-mislim da se jedna od tih upravo pleše bez glazbe,tj. plešu se samo uz zvuk dipli i udarce nogama!!!!
Inače hercegovci u svom folkloru koriste i gusle, pjevaju gangu( to ti je pjevanje dvoglasno/troglasno, jedan "recitira" a dvoje se "deru" gangaju dvoglasno na ;a,a,a tako nekako)i hercegovački bečarac.
Neka me netko ispravi ako sam pogriješila.
e to, super je. Inače gangu znam jer je svojstvena i Dalmatinskoj zagori od kuda su moji roditelji. Nije mi baš sjela :mrgreen:Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
mislim da smo mi hrvati nešto kao židovi po pitanju viceva na račun židova. što znači ako ih oni pričaju to je ok, ali ako ih netko drugi priča e onda to nije u redu.
takvi smo i mi, kad sami po sebi pljujemo onda je to u redu, a kad nas neko drugi kritizira onda se dižemo na zadnje noge.
no, mislim da to i nije neki porblem. naš je najveći porblem što većina hrvata živi u ovoj zemlji kao da nije naša, kao da smo tu samo došli malo - poharat, ukrast, zaradit na brzaka... to se najviše vidi u gospodarstvu i u poslovnom svijetu.
a što je najžalosniije mi nikako da uzmemo stvar u svoje ruke nego stalno od drugih (EU; Amerika, MMF...) očekujemo da riješe naše probleme.
židovi, hrvati, ameri, francuzi... nitko ne voli da ih netko drugi pljuje, sami mogu, ali drugima ne daju. Takvi su svi, nije to nešto što je svojstveno samo hrvatima.Citiraj:
bleeda prvotno napisa