Re: Krštenje djeteta nevjenčanih roditelja
Citiraj:
M&A prvotno napisa
Citiraj:
Tata! prvotno napisa
Prijatelj koji nikad nije stupio u bračnu zajednicu s majkom svog djeteta, u međuvremenu se i rastali, želio bi sada krstiti svoje dijete, međutim rečeno mu je u župnoj crkvi da prema crkvenom zakonu nema pravo krstiti dijete ukoliko nisu crkveno vjenčani.
Krstenje je sveti sakramenat,nije upis u plesnu skolu ili karate klub!
Crkva ima zakone koje pravi vjernici postivuju.
A ovaj tvoj ne samo da nije crkveno vjencan,nego nije nikako i jos su se i razisli!
Mozda...da majka zatrazi krstenje za dijete(ako je majka primila sve sakramente osim vjencanja),prije bi joj udovoljili,ali bi dijete bilo krsteno na majcino prezime,kao vanbracno.
ima pravo krstiti svoje dijete i to mu nemoze nitko uskratiti kao sto imaju pravo nevjenčane majke i to sa svojim prezimenom
a za ovo "Crkva ima zakone koje pravi vjernici postivuju" ,,si sigurna da iste zakone pošivaju svećenici??? ja tvrdim da ih pola nepoštiva i tu zavrsava priča o pravim vjernicima
Nisam vjenčana crkveno jer sam rastavljena od budale koja me maltretirala i sad zivim s drugim muzem u građanskom braku postivam Boga mozda puno vise od nekih bogomoljkih koje su u prvim redovima i mole se sa očeeeeeeeeeeeee nas (ovo razvlačenje jer im se vrat pri molitvi iskrivi da nepropuste svako ulazenje u crkvu )
trudna sam i svoje dijete ću krstiti pred Bogom a volila bih vidjeti tog svećenika koji će odbiti to krštenje
Alergična sam na podjele na prave i neprave vjernike