Mi sve skupa 4 godine od, 4 duuugih godina....
Printable View
Mi sve skupa 4 godine od, 4 duuugih godina....
Ovo potpisujem!Citiraj:
Charlie prvotno napisa
Mdmah krenuli nakon vjenčanja doktorima, jer smo htjeli bebicu, a znali da neće ići tako lako..
- 1,5 god. homework, ciljani, pretrage, regulacija ciklusa, raznorazni lijekovi, izmišljanje tople vode, dubljenje na glavi, neuspjeli AIH
- nakon toga prvi uspjeh stim. IVF, izgubili našeg anđela :( pred kraj trudnoće
- 4 mj. oporavka i drugi uspjeh, stim IVF, čekamo našu zvjezdicu :D, još 13 tjedana
Odkad nam je želja u :heart: pa do zvjezdice u naručju :heart: proći će pune 3 god.
Godina i 3 mjeseca od skidanja s kontracepcije do pozitivne bete. Nakon 6 mjeseci neuspjeha u kućnoj radinosti krećemo s prvim pretragama. Rezultat: teška oligozoospermija, a ni moji premali folikuli nisu od pomoći. Nakon ponovljenog spermiograma dijagnoza ostaje nepromijenjena. U početku šok i nevjerica, no brzo shvaćamo da nemamo vremena za tugovanje i odlučujemo uzeti stvari u svoje ruke. Ako ne ide lakšim putem, neka pomogne medicina. Na VV brzo prolazimo obradu, preskačemo operaciju varikokele i dobivamo termin za stimulirani ivf u ožujku 2009. Dobro reagiram na stimulaciju i do trudnoće dolazimo iz prvog pokušaja. :D
No bez vaše pomoći put bi sigurno puno duže trajao i bio daleko teži. Hvala svima koji su mi pružali podršku kad mi je trebala, davali korisne savjete, informacije, nadu... :love:
1 godina aktivne kucne radinosti. Od prvog dana popraceno s mjerenjem BT.
2 godine "pretrage", od cega je po mom misljenju vecina vremena prosla u svrhu odugovlacenja s postupkom.
Sveukupno pune 3 godine do sada bezuspjesnog nastojanja za ostvarenjem trudnoce.
2,5 godine
Meni se ove racunice cine vrlo fleksibilne.Ja sam kliknula na 4 god. jer sam se prije toliko prvi put obratila dr. zbog sumnje da nam treba pomoc ali je taj dr rekao "s vama je sve ok, zatrudnit cete kada za to budete spremni, opustite se...." i tako prosla jos jedna godina u "opustanju".Dodem kod drugog dr. kod kojeg je bilo "pa gdje ste vi do sada????", odmah pretrage, laparoskopija, hsg, 3 AIH i 4 stim IVF.Buducnost nam je neizvjesna iako nemamo neku problematicnu dg ali zato su godine zbrisale u trenu i sada sve vise "smetaju".Kad se sjetim da sam u nekim ludim godinama cak 2 puta uzela onu tabletu za poslije u strahu od trudnoce s istim covjekom s kojim sada prolazim sve ovo pucala bih si u glavu.
Za bebača se borimo već 4 godine i znate cure moje drage uhvati me ponekad takva tuga kada pomislim Bože ko zna koliko još. A godine lete (sada imam punih 36,5 godina) i vrijeme više nije toliko na mojoj strani.
A sjećam se kada smo se prije 4 godine oženili ja sam do sada već sebe vidjela sa dvoje male dječice. A onda život te lupne tamo gdje najmanje sumnjaš. Ali šta je tu je, idemo dalje i borimo se.
Rosalija i taca70 kao da mi čitate misli, jednako se tako i ja osjećam i strah me je misliti kako će biti dalje ako ne uspije ni sljedeći put, nekad me uhvati očaj a nekad tuga a vrijeme ide :cry:
8 godina. S obzirom na dijagnozu s kojom se borim, nije ni čudo što sam zapravo još na početku...
8 god od dijagnoze.
8 godina otkad želimo dijete. ja sam se pregledala nakon cca 8 mjeseci, a MM nakon nekih 14 mjeseci. imamo iza sebe 2 ICSI-a, 1 prirodnjak operaciju varicocele, operaciju endometrioze. i oko milijun prirodnih pokušaja :mrgreen:
9 godina :roll: uh...
9 godina :roll: uh...
ja sam zbog mojih godina (35 - nisu visoke ali ne idu mi vise u prilog...) pocela sa pretragama prakticno paralelno sa otpocinjanjem pravljenja bebe...sto se mnogima (pa i meni samoj) cinilo malo pretjerano i streberski...ali eto slucaj je htio da smo odmah saznali da MM nema bas savrsen spermiogram, a i moj FSH upucuje na to da rezerve JC nisu neogranicene...
dakle, sto kaze moja ginekologinica - MM i ja smo kao par u 'sivoj zoni', nama trudnoca moze da se desi vec sutra, ali ne mora da se desi nikada...
pa sada guramo i medicinski - razmisljam da odradim 1-2 AIH preko ljeta a ako do zime ne bude nista, onda i full power MPO...
samo da dodam da se kod mene sve zasad odvija u okviru godinu dana.
Oko 2 i pol godine..
Mada smo u vezi 10 godina ( jedina zaštita coitus interruptus ili izbjegavanje plodnih dana ).
Znala sam se pitati; imamo li mi to problem ili se moj dragi stvarno dobro kontrolira.. :lol:
5 godina :(
5 godina za prvu bebu :cekam: , druga beba iz prvog pokušaja :mrgreen:
kliknula za 9 godina, iako će za koji mjesec biti punih 10 godina kako smo se počeli truditi napraviti bebu
od toga 8 godina s dijagnozom i u postupcima...
s prvim dijetetom uspjeli nakon dvije godine hodanja na VV, dakle prije 6 godina
nakon pauze dok je h. bila mala, evo nas opet na IVF putu već tri godine
2 godine - 1 u prirodnim pokušajima, 1 u postupcima
5 do naseg zlata...od tad vrijeme drukcije brojim :) , bez obzira sto se zelimo, probavamo, radimo, trudimo se za jos
Ja kliknula na 10 godina (jos malo vise od toga smo u braku), jer toliko dugo zelimo bebu. Prvo smo mislili uzivati malo sami, pa nismo "radili" na bebi, tj. cuvali smo se... :lol: Pa smo onda pokusavali prirodnim putem. I tek 2006. potrazili medicinsku pomoc, od tada do 2008. prosli 2 AIH, 2 prir. ivf-a i 2 stim. IVF-a (iz drugog trudnoca, ali zavrsila spontanim u 6. tj.) i nakon svega uspjeli prirodno - nase cudo stize za 2 mjeseca!
Da rezimiram, proslo je zapravo "samo" 2 godine od prvog postupka do prirodne trudnoce!
TwistedQ,e ovo je stvarno dobro:
Znala sam se pitati; imamo li mi to problem ili se moj dragi stvarno dobro kontrolira..
Tako je i kod nas, napunili smo 2 godine od prvog odlaska ginekologu,idiopati, nažalost(ovi ostali bar znaju šta im je činiti)
A ovo što gore citirah je baš tako, žali bože onih kondoma i prekinutih odnosa :lol:
Ma možda mi je i neplodnost od stresa. :?
Zasada vode 4.godine, tu su odmah 3 i 2 godine, i onda 10 i vise..... Zanimljivo....
2 godine kako smo se nadali da nemamo problem, pa 3 od kako smo potvrdili da imamo problem.... Je li to kraj na vidiku?! :?
3 i pol godine od prvog susreta sa VV do poroda! Prije toga još godinu dana neuspješnog pokušavanja!
Da zakljucimo - 4.godine je apsolutni pobjednik! A tako sam si nekako i mislila....
Baš me je ova anketa natjerala da zbrojim godine.....najprije 2 godine dok se nismo počeli pitati da li nešto ne štima :lol: , a sada već 5 godina po klinikama, dakle ukupno 7 godina ..... još sanjamo našu sreću.....
7 godina, od toga 2 godine kućne radinosti, a zatim slijedi 5 godina "teške" borbe (kraj sa sretnim završetkom još se ne nazire)
od toga 6 AIH, 3 prir. IVF-a i 4 stim. IVF-a ...
mi smo u braku 3 godine. a sama borba je počela odmah jer su krenili spontani... a sada nakon 3 spontana ( prirodnim putem) i jednom neuspjelom inseminacijom.....recimo neke 3 ipo godine. tko zna koliko ce to još proć vremena dok ne uspije
Mi se borimo 3 godine, 2 laparoskopije, 1 HSG, 1 IVF stimulirani,1 ET
Uskoro krećemo u drugi stimulirani...
Evo naše priče 9 mjeseci pokušavanja i ništa krećem na kontrolu sa mnom sve u redu, kreće moj dragi napraviti spermiogram i on je bio loš, i dr. ga pošalje urologu i ustanovi se dijagnoza tumor testisa s metastazama na limfne čvorove svi smo ostali u totalnom šoku!
Evo sada je taman prošlo godinu dana od njegove dijagnoze sve su mu to povadili i prošao je svašta ali hvala bogu on je sada dobro...ali posljedice su ostale prirodno ne možemo dobiti bebu.....ali na sve sreću smo zamrznuli spermu prije svih kemoterapija.....upravo čekamo M i krećemo s postupkom!
nakon godine dana kućne radinosti prva dijagnoza prije 6 god.onda malo oporavljanja od šoka pa ponavljanja nalaza i od 2006.krečemo s postupcima i tako se to lagano odužilo.
Pokušavamo već 8 god. još uvijek neuspješno. Ne znam kada će giti kraj.
5 godina.