a ocito nisu. iako sam ja oduvijek vjerovala da je to izum kamenog doba...
Printable View
a ocito nisu. iako sam ja oduvijek vjerovala da je to izum kamenog doba...
kaj se tice karijesa, najveci problem je nehigijjena zubiju, karijes su ostecenja na zubima uzrokovane bakterijama koje normalno zive u ustime, i zbog nehigijene su lijepo nagrizle zubnu caklinu, karijes nije nikakva zarazna bolest...
ja, alternativa zvakanju je mier ii vilica, ali je meni zvakanje bilo prakticnije. znam da to nije nikakva uobicajena metoda u danasnje vrijeme u nasim podnebljima, ali tako se ljudi prezivjeli i tako se djeci daje hrana i u nekim drugim krajevima svijeta...
najnormalnije za majku da ponodi dojku djetetu ili kad dijete poodraste da mu pomogne oko zvakanja hrane...
a šta ćeš, meni je to bljaaaak :saint:
+ vjerujem da je izgnječena hrana em ukusnija, em ima više hranjivih sastojaka od prožvakane i ispljunute.
@ majoslava, nemoj se zivcirati
zivimo u mentalitetu di je normalno umatat djecu u pirate pelene pune gela, hranit ih kemijom pa je sve ono sto sisavci rade postalo bljak
mi se cesto hranimo u pokretu jer cesto trcimo po terapijama i na sve strane pa se jede i u autu i tamo di idemo
nosim sa sobom pripremljeni obrok, najcesce brokule ili karfiol ili voce. dajem ugkavnom vodu ili soja mlijeko, sokove ne pijemo (jedino svjeze iscjedjeni kod kuce)
smoki, kiflice, sladoled i ostali junk izbjegavamo