Puno stvari igra ulogu kod odluke. Jedna od meni presudnih bi bila jacina djetetovog imuniteta, tj. da li je dijete dojeno ili nije. Mislim da to nikako ne treba smetnuti s uma. Poprilicno bitna stvar, a rijetko je se spominje u ovakvim situacijama.
Printable View
Puno stvari igra ulogu kod odluke. Jedna od meni presudnih bi bila jacina djetetovog imuniteta, tj. da li je dijete dojeno ili nije. Mislim da to nikako ne treba smetnuti s uma. Poprilicno bitna stvar, a rijetko je se spominje u ovakvim situacijama.
a prehrana je ključna kod imunitetaCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
sorry ali da sam ja na vrijeme znala za ovo cjepivo sigurno bi ga dobio već nakon 1 upale i poštedila ga narednim godinama 4 također vrlo bolne upale (sve uzročnik pneumokok), noćnih vrištanja zbog boli, klaićeve hitne službe između 02-05 ujutro, visoke temperature, antibiotika, bolnice, totalne narkoze (paracenteza) i jedno more suza od kojih se srce kida na pola :(
ok, moje dijete očito ima slabiji imunitet (neću sada ulaziti u detalje zašto je to tako) i činjenica jest da ga gotovo svaki respiratorni infekt doista teško pogodi radi čega ćemo definitivno potražiti pomoć homeopatije
no, za mene preventivna vakcinacija ipak nije crno-bijeli svijet :)
Ja bih svoju E vakcinisala. Od 2.-gog mjeseca ove god. do sada mi je popila vec 4 :shock: antib., izoliran joj je pneumokok, trenutno smo obe na antib. zbog istog. Pocne sa laringitisom, sutradan je već bronhitis i treci dan "malo je zahvatilo pluća" :cry: Kaže dr" ah, znate, taj vrtić :x "
Imamo mi i inhalator i sve, bla bla
Ali mi je vec dosta tih antibiotika i svega.7 dana bude zdrava i opet ispočetka. Napominjem, ima 3 god. i 4 mjeseca i još uvijek doji.
Zna li neko kako mi koji smo iz BiH mozemo cjepiti sa Pneumo 23 s obzirom da isti u nas ne postoji tj. nema ga za nabaviti jel te?¨
(OT joj joj drzave-dno dna :evil: )
I ja razmišljam o cijepljenju, moram priznati najviše radi moguće epidemije nove gripe.
nije valjda da razmišljaš o tzv. "svinjskoj" gripi?Citiraj:
Mima prvotno napisa
Imam li razlog da ne razmišljam?
pa u stvari ne želim ulaziti u tu raspravu jer postoji topic o tome u kojem si sudjelovala :mrgreen:
ja sam među onima koji potpisuju npr. MGrubi
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/v...jne-elite.html
Pa sve da i nosi neki potpis (u što naravno ne vjerujem), virus se poprilično proširio, pa imam razloga razmišljati o tome da će i kod nas izazvati epidemiju.
mi se cijepimo i prevenarom,u švic .,Usa i austriji ide pod obavezno cjepivo.
A vjerujem da će uskoro i kod nas
Novodno dogodine, koliko sam ja čula od dr.
:lol: ajmee sad sam vidjela nešto STVARNO smiješno na ovom topicu
nadam se da se ne referiraš na moj (ne)pravopis :mrgreen:
joj ne, ma bezveze što sam to napisala (zbrisala bi sad da mogu)
Ima tko kakva iskustva s Broncho-Vaxom u tu svrhu? Ima isti učinak kao cjepivo, a možda je manje "agresivno". Nisam probala, ali razmišljam o tome, pa ako netko zna više...
Evo linka: http://www.ompharma.com/broncho-vaxo...y-disease.html
Citiraj:
Broncho-Vaxom ® is an extract of different bacterial species frequently responsible of respiratory infections. It stimulates the immune system in order to increase the body’s natural defences against a wide spectrum of respiratory pathogens.
Broncho-Vaxom ® prevents and/or reduces the severity of acute attacks of chronic bronchitis and recurrent infections of the respiratory tract, in particular sinusitis, rhinopharyngitis and middle ear infection, in adults and children.