Ja im također želim svu sreću, da budu skup sretni i da lijepo odgoje tu malu neočekivanu mrvu! :heart:
Printable View
Ja im također želim svu sreću, da budu skup sretni i da lijepo odgoje tu malu neočekivanu mrvu! :heart:
ma je, strka je, ja sam pitala zato što znam previše slučajeva kada se u ovakvoj situaciji potpuno zanemari te mlade ljude koji su se našli u ulogama koje možda nisu željeli i čije težine nisu svjesni, a ne da im se prilika ni da postanu svjesni jer neki drugi, odrasliji i pametniji (uvjetno rečeno) odlučuju o svemu. iskreno se nadam da ovdje to neće biti slučaj i želim mladj obitelji svu sreću da to stvarno postanu i ostanu, a bakam i dedama da uživaju u unučetu. :heart:Citiraj:
SpOOklica prvotno napisa
Evo me.
Nažalost, situacija je takva da cura cijelu trudnoću nije bila ni na kakvoj kontroli. Napravila je test, nakon toga je imala duže krvarenje pa kasnije sukrvicu i mislila je da je spontani, tek kasnije u višoj trudnoći su shvatili da je ipak i dalje trudna. Ni onda nije išla ginekologu, roditeljima kako kažu, nisu rekli jer su se bojali "da će ih ubiti" mislim u prenesenom smislu. I da ti isti roditelji (pogotovo njegovi) nisu već progutali više s**** od njih, još bi razumila takav strah, ali preko svačega su već prešli pa mi nije jasno odakle takvo razmišljanje. Srećom, rodila se savršeno zdrava beba, a kad pomislim šta je sve moglo biti.... a da ne govorim o njenom zdravlju.
S obzirom da nisu još svjesni, pogotovo ona, šta ih je snašlo, svi su se organizirali da im zasad olakšaju da maturiraju oboje, izgleda da če biti zajedno mladi roditelji, bez obzira kod koga, jer njegovi ne žele čuti za opciju da budu razdvojeni, prvo iz razloga da se njemu ne pruži prilika da se izvuče od obaveza i odgovornosti (a svaki tinejdžer koliko god bio zaljubljen to bi jedva dočekao), a drugo da njih dvoje imaju priliku razgovarati i dogovarati se šta i kako dalje. A da ne govorimo koliko je važno da se on veže za bebu sada dok je tako mali.
dobro sad, SpOOklica, sjetimo se da ima na forumu punoljetnih žena koje su odbile sve kontrole u trudnoći pri zdravoj pameti :mrgreen:
I iskreno, ja nisam baš sigurna da kontrola kod doktora baš toliko smanjuje rizike u trudnoći - eventualno kod trudničkog dijabetesa, povišenog tlaka...možda se ponekad otkrije neka srčana mana na vrijeme
Mislim ne bih htjela potezati raspravu ali mi se čini da je nekontroliranje trudnoće ovdje najmanji problem.
Još jedno pitanje je da li bi akteri ove priče voljeli da njihov slučaj razvlačimo po internetu :/ da se ne bi netko još prepoznao, ili da ih prepoznaju drugi, pa da te kuma pozove na informativni razgovor...
dobro, ne treba razvlačiti tu sad nekontroliranje trudnoće. ali, ona je imala krvarenje nakon kojeg je mislila da je pobacila i idalje nije otišla ginekologu. koliko bi žena u takvoj situaciji zanemarilo kontrole?
ja im samo želim da "dođu k sebi" njih dvoje i shvate da sad imaju i jedan mali život koji ovisi o njima i na koji utječu svojim odlukama.
Nemam ja problema s time što će netko misliti pročita li ovu temu na forumu, štoviše, mlada majka u natuknicama za dane koji slijede ima i web stranicu rode, pa neka čita. Mislim da ovo što može ovdje pročitati nije ništa u usporedbi sa komentarima koji će ih dočekati od starijih stanovnika i eventualno rodbine. Ovdje od svega napisanoga ja vidim samo brigu za to dvoje mladih ljudi i bebu, žešće ispiranje ušiju smo svi koliko mogu primjetiti ostavili njihovim roditeljima na dušu.
Kad kažem šta je sve moglo biti, mislim na eventualne posljedice tog spontanog, sepsa, na kraju krajeva ako je već tako bilo, postoji mogućnost da se i trudnoća održi a da nije u redu, zar ne? Kontrola kod liječnika ne može spriječiti komplikacije (uglavnom), ali može spasiti život trudnici, bebi. Ovako ni ne zna šta joj je činiti u slučaju bilo kakve komplikacije, niti ju prepoznati.
x. Ovo dosad mi bas i ne izgleda ohrabrujuce. Vise ko guranje glave u pijesak.Citiraj:
babyboys prvotno napisa
Zar bi nesto promijenilo da je bila,osim sto bi je sigurno nagovarali da abortira.I je li cura ikada uopce bila kod ginica nevezano za trudnocu?Citiraj:
SpOOklica prvotno napisa
Sorry SpOOklice,znam da si pod dojmom novonastale situacije ali ovo mi stvarno malo zvuci...uff.Pa nije ih snasla nikakva tragedija.Dobili su zdravo dijete koje su si sami napravili.A da li su do djeteta dosli zeljom,neznanjem ili nepaznjom,njihova osobna stvar.Citiraj:
S obzirom da nisu još svjesni, pogotovo ona, šta ih je snašlo...
Ja im cestitam na bebacu i zelim da uzivaju u roditeljstvu,i da ne dozvole da ih se proglasi mladim roditeljima koji nisu dorasli toj ulozi,pa da dijete umjesto mame i tate odgajaju bake i djedovi.
I ne zamjeram ni decku ni curi.Zamjeram njihovim roditeljima koji su ocito zakazali u toj ulozi,kad im se djeca devet mjeseci ne usudjuju doci pred oci i reci kakva je situacija.Mozda ih njihova djeca predobro poznaju pa su ih zato doveli pred gotov cin.
nekako mi se čitav taj dramski stav prema događaju čini kao najvjerojatniji uzrok skrivanja trudnoće. Vjerojatno ne i jedini, šta ja znam što se sve tu događalo. Ali ne znam čemu baš tolika priča oko te tinejđerske trudnoće - ni prva ni zadnja. Ne bih, naravno, voljela da se to dogodi mojoj djeci, pogotovo na taj način da mi ništa ne kažu, ne idu na kontrole i čekaju da trudnoća sama od sebe nestane. Ali ako je već došlo do toga, čijom već krivicom, jedino što mogu je prihvatiti nastalu situaciju bez puno drame i pomoći djetetu da izvuče najbolje iz toga. (Bar bih bila mlada baka, za što kako me je krenulo imam malo šanse :roll: )
XXXXCitiraj:
M&A prvotno napisa
Potpuno se slazem s tobom! Mislim da bi meni bilo jako tesko reci im da sam trudna, da nemamo odnos kakav imamo!
Citiraj:
melange prvotno napisa
to meni nejde nikako u glavu koliko puta sam znala procitati u novinama zbog jakih bolova otisla u bolnicu i rodila...
pa halooooooooooooo kakoooooooo se trudnoca nije primjetilaaaaaaaaaaaaaa?????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
ne bi vjerovala kako lako se to može : radim 8 h sa 6 kolegica u prostoru od nekih 100- tinjak m2, prije 10 g., kolegica (42g.) nam je rekla da za mjesec dana treba roditi, a mi smo sve pale u šok, žena nije ni pretjerano debela, a nije nosila ni pretjerano široku garderobu; ja sam osoba koja cmolji nad bebama, trudnicama i svemu što je blizu tome, uvijek mi se čini da je netko trudan (obično ne bude, ali nema veze :lol: ) , a nisam skužila ; tako da kad netko zaista želi - može to skriti, razlozi su potpuno nevažni, na kraju balade najvažnije je da su beba i mama ok, a sad je na bakama i djedovima da zajedno sa djecom okrenu novu stranicu i iz svega pokušaju izvući obitelj koja će imati budućnostCitiraj:
melange (napisa):
kako je mogla sakriti trudnoću, kako, kako, kakoooo???