Cure,gdje se nalazi lab di mogu vadit betu,od koliko rade i kad je nalaz gotov ? To sam inače uvijek radila u petrovoj pa odlučih to promijeniti :mrgreen:
Printable View
Cure,gdje se nalazi lab di mogu vadit betu,od koliko rade i kad je nalaz gotov ? To sam inače uvijek radila u petrovoj pa odlučih to promijeniti :mrgreen:
:cekam:
Joj, oprosti Miška, sad sam tek vidjela. :)
Za kolko ti je nalaz gotov, ne mogu ti reći, jer nisam nikad vadila betu na SD, al lab ti radi do 9.00 sati, mislim da od 7, nisam sigurna (nek neko potvrdi), a vrijeme čekanja ti je relativno. Postoji redomat i koji broj te zapadne. Ja sam primjerice zadnji put za prl i e2 čekala oko sat vremena da predam uputnicu i skoro još tolko da me prozovu na vađenje krvi. :roll:
Al trudnice imaju prednost, pa ćeš sigurno doći ranije na red! :)
Tinaka,hvala ti :* mislim da ću onda i dalje u petrovu,ne bi imala živaca tako dugo čekati :mrgreen:
Ne znam, možda se neko javi ko zna jel vadjenje bete ima prioritet i jel oni to shvaćaju ko trudnice da imaju prednost! Trudnice i djeca imaju prednost. :mrgreen:
Ja kad sam išla vaditi betu odmah su me zvali nisam ništa čekala :)
Danas sam obavila uzv, sve je ok, čekam M i krećemo s novim postupkom. I naravno s novom nadom. Već me hvata nervoza zbog pikanja....4 gonala odjednom :roll:
Drage rode koje imate iskustva sa AIH na Sv.Duhu molim vas da mi kažete kako izgleda taj postupak kad dođete baš na sam dan kada ste naručeni za AIH? Šta prolaze žene a šta muževi? Oprostite ako je glupo pitanje ali spremam se na postupak po prvi puta :oops: .
Jim, nije uopće glupo pitanje. Svi se tako osjećamo kad idemo prvi put i ne znamo što nas čeka. :)
Vjerojatno su ti rekli da dodješ u pola devet, morala bi biti natašte (tako su meni rekli, al ja sam bila gladna i pojela sam nekoliko fornetta :mrgreen: ).
- Kad dodješ, ti se javiš sestri i predaš joj uputnice koje su ti napisali i povijest bolesti, a TM pozvoni i javi se u laboratorij s uputnicom za spermiogram i čeka da ga prozoru i donesu mu kutijicu
- nakon toga ćete morati popuniti formulare o slaganju s rizicima i sl.
- Kad ćeš doći na red ne mogu ti reći, jer sve ovisi kolko je cura naručeno taj dan i kolika je gužva (ja sam prvi put došla na red u 11, drugi put u pola dvanaest). Stvarno sve ovisi o tome kakav je taj dan, jer prvo su na redu punkcije, pa transferi, a aih ide zadnji (mi smo se prvi put osjećali ko da su zaboravili za nas i čak dva puta sam to i išla sestru pitat, jer nije više u čekaonici bilo žive duše osim nas :mrgreen: ). S time da ima cura koje su došle samo na pregled i one upadaju u medjuvremenu.
Drugi put sam mislila doći kasnije, al dobro da nisam, jer je taj dan trebalo biti pet aih, al tri cure se nisu pojavile.
- Postupak se odvija u laboratoriju. Ne boli pretjerano, možda više malo neugodan osjećaj, al kratko traje i nakon toga ostaješ ležati pola sata na tom istom mjestu.
- Iz svojeg iskustva mogu ti predložiti da uzmeš sat ili mobitel na kojem ćeš moći pratiti vrijeme,jer u labosu ga nemaju pa ovisiš o tome jel će ti neko reći kolko ti je još vremena preostalo za mirovanje i kada možeš ustati.
- Kaput ili veću torbu ili ako imaš neke druge stvari predložila bih ti da ostaviš mužu u čekaonici jer tamo nemaš gdje odložiti
- Tamo nemaš prostoriju za presvlačenje pa ako ti je neugodno obuci odmah doma široku suknju, makar te oni kasnije pokriju plahtom
Eto, ako sam nešto zaboravila ili ako imaš još kakvih pitanja, javi se.
Sretno! :)
tinaka, stvarno :naklon: za trud.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Ja bih samo napomenula a propos ležanja nakon punkcije -niti jednom od 4 punkcije koje sam gore odradila nisu mi rekli da moram ležati :/ Nisam ležala niti nakon transfera. Mislim da se leži samo ako je ispunktirano puno folikula.
Nisam morala biti na tašte, ali vjerovatno zato što mi nikada nisu nudili anesteziju.
Jim draga, sretno i želim ti da ti ovaj postupak bude dpbitni! :love:
Thaia, Jim je pitala za AIH. Ovo kaj sam gore napisala odnosi se na postupak inseminacije. :)
A nakon punkcije, ja sam ostala ležati, jer mi je pozlilo pa da sam i htjela nisam mogla ustati, jer bi me morali pobirati s poda s mišaflinom,čak su me htjeli malo i zadržati, al sam inzistirala da pozovu mm i da me čim prije odvede kući da me više niš ne podsjeća na ono kaj se dogodilo. ;)
ups :oops:
nadam se da joj ove info o punkciji neće niti trebati :)
:*
tinaka-puno ti hvala na trudu,baš si :saint: . Daj mi još samo kaži tko bude od liječnika i kako se ponašaju? Pozdrav svima koji su u mojoj situaciji :bye: .
Teško je reći ko će ti biti od doktora, ili dr.Bauman ili dr.Turudić, ovisi kako imaju posložen raspored za taj dan.
A o ponašanju?! To ti je sasvim subjektivan stav. Možda najbolje da pričekaš pa buš ti nama napisala svoje mišljenje! ;)
evo da se i ja javim!
na punkciji dobila 6 oocita, oplodilo se 5. vratili 3.
sad mirujem. betu vadim 01.06.
svim curama sretno!!! :love: :heart:
Mala2 :D držim fige
Kod mene počeo spotting znači sutra bi mogla procuriti. A onda u subotu kreće pikanje :roll:
Kako prolaze dani?!Citiraj:
mala2 prvotno napisa
Držimo fige za 01.06.! :D
Molim vas da li je koja koristila dexametazon? Jesu li to tablete ili ampule?
Ja. Nakon punkcije. Obične male bijele tabletice.Citiraj:
Jim prvotno napisa
Meni je dr.Bauman prepisao terapiju klomifen+dexametazon. Čemu služi dex.?
Iskreno, ne znam. Ja sam nakon punkcije nije znala za sebe pa nisam niti išla čitat i provjeravat. :/
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...sone&start=100Citiraj:
Jim prvotno napisa
kako prolaze dani!!!Citiraj:
tinaka prvotno napisa
teško. mislim da ću do 01.06. poluditi od brige.
kako tebi prolaze dani? :love: :heart:
Jim imaš PP
mala2 čekanje je grozno i mislim da je bolje opustiti se i misliti pozitivno tj. vjerovati u uspijeh što je duže moguće :mrgreen: drži se :love:
šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pozitivnu betu :heart:
hvala!!! :love: :heart:Citiraj:
Lambi prvotno napisa
Drage forumašice, veliki pozdrav od nove članice!
Već neko vrijem vas čitam i doista vam se divim. Koliko snage, pozitivne energije i međusobne podrške se ovdje može naći. U postupcima sam oko 2 godine, zadnjih godinu dana na SD. Stoga sam često posjećivala ovaj post, naučila puno toga od svih vas, veselila se i tugovala s vama.
Ovo mi je prvo kominiciranje forumom, pa je ovo, u stvari, test poruka, da vidim kaj će se dogoditi nakon nje.
Pozdrav svima!
Marta dobrodošla :D
Nadam se da ćeš uskoro s nama podijeliti samo lijepe vijesti :*
draga marta7 dobro došla :) na podforum koji meni osobno puno znaći ,baš kao i ti na samom poćetku otkrivanja rode bila u čudu od tolike hrabrosti,podrške i borbe divnih žena :heart: ,a sve to guralo me da dođem do svoje mrvice ,i dalje veselim se svakoj beti...
želim i tebi bebicu što prije :love:
Ja sam jučer bila na folikulometriji, dr.B se pojavio u 7,20, bilo nas je 4 i ja sam totalno ostala :shock: ali sam zato danas ostala također :shock:
koliko nas je pak bilo.
Ja moram ponovo na uzv u nedjelju pa ćemo vidjeti što dalje.
Želim svima sreću :heart:
Višnja, ja sam jednom bila kad smo bile samo tri! Nisam mogla vjerovati!
E da, još sam došla prije 7 i bila sam negdje 8-9 na redu. Ma samo da bude uspješno pa makar čekala 3 dana :)
Naravno, čekanje uopće nije teško kada se zna što se čeka. MM ne može vjerovati kad ja mogu presjediti cijelo prijepodne u čekaonici i to mi je normalno. :mrgreen: Jednom sam na Rebru čekala ujutro od pola osam, da bi došla na red navečer u pola sedam, pa sad - ko nema živaca za čekanje :mrgreen:
Hvala vam na dobrodošlici i lijepim željama.
Danas sam bila na punkciji, rekli su da dođem oko 8-8.30. Iznenadila sam se da su sve do 8.30 trajale folikulometrije!? Zar on više ne ide na onaj sastanak u 8.00?!
Čujem da vas ima dosta i za nedjelju, zato samo strpljivo, kao i uvijek. U tim čekanjima na SD čak i MM ima strpljenja, a inače i na čekanja od 5 min. reagira ne baš lijepo.
Dakle, punkcija je bila žestoka, sa muškom navalom plavog, relativno novog, mladića izvana na trbuh, jer su folikuli (opet) bili na "lijepom" mjestu....inače, volim rečenicu dr.B: folikul je tu, samo kak da do njega dođem?
doobili smo 1 stanicu (terapija Femara 2+1), ali ne jako dobru. Čekam nedjelju 9.00 i zovem. Još mi to čekanje radnim danom nekako i prođe, od ludnice na poslu misli su mi zaposlene drugim stvarima, ali vikendom.....
Ne ide uvijek na sastanak, to prepušta doktorici. Samo sam se toga bojala da ne ode na sastanak baš kad uđem u kabinu :/
Marta držim fige da se isplati čekanje :*
marta7 ~~~~~~~~~~~~~za oplodnju~~~~~~~~~~~~~~
višnja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za folikuliće i dobre oocite
:love:
Tinaka ,kako si nam trudnice? :heart: :love:
Joj,ne znam kaj da ti velim! Prava čangrizava trudnica! Mislim da počinjem lagano shvaćati one trudnice koje se stalno žale da ih nešto boli. :mrgreen:Citiraj:
Lambi prvotno napisa
Ma, imam stalne bolove, 'rezanja' po jajnicima, umor... al već sam skužila kaj smijem, a kaj ne smijem raditi. Nema naprezanja, naglih pokreta...
Ali, kad se sjetim onog osjećaja kad sam vidjela pozitivnu i veliku betu, sve to lakše se podnosi, a i Ginger me ovdje utješila da će ti bolovi trajati jaaaako dugo. :mrgreen:
Za tjedan dana idemo na uzv da vidimo kak to sve skupa izgleda, da vidimo mrvicu(e) (mm živi u nadi da su dvije :heart: ) :love:
tinaka dobro ti je Ginger rekla :) stalno nekaj boli barem je tako kod mene ništa strašno ali svaka 2 tjedna nekaj drugo bolucka ,pika i steže onda kukam mužiću :mrgreen: ipak smo trudne i to je normalno :love: a pošto je to dugo iščekivana trudnoća pa je i strah lagano prisutan
uživaj i mazi bušu :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za dvije mrvice ;) :heart:
drage moje, čekanje se isplatilo, došlo je do oplodnje i danas mi je bio transfer 6stanične mrvice!
dobila sam brdo tabletica, pa čak i injekcije decapeptil i choragon - rekoše da s obzirom da smo nakon tako dugo vremena, napokon došli do transfera, da su mi dali sve što bi moglo povećati šanse.
višnja, hvala, osjećam da su tvoje vibre ovdje imale znatnog utjecaja!
vraćam istom mjerom, riječima, kad već znakiće ne znam tu smjestiti:-)) i nadam se da ćemo za koji dan dijeliti trenutke čekanja.