Naravnoooo! :mrgreen: Ni ja nisam iznimka!Citiraj:
Moover prvotno napisa
Printable View
Naravnoooo! :mrgreen: Ni ja nisam iznimka!Citiraj:
Moover prvotno napisa
Dovoljno je da bude pametan, a možda je mutav samo zato jer uz mene ne može doći do riječi.
Moj DOSLOVNO ne moze uz mene doci do rijeci. Cesto. 8)Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
potpisujem Peterlin od rijeci do rijeci :mrgreen:
Samo sta kod mojeg nije u pitanju da je mutav pa nemoze doc do rijeci nego sam ja ta koja brblja ko navijena 0-24 :oops: Pa ko je onda tu mutav hm hm...
a što je s onom uzrečicom "s kim si, takav si"? :mrgreen:
To znači da se razumijemo, a ne da smo isti.Citiraj:
Moover prvotno napisa
To se odnosi na sustav vrijednosti, ne na karakterne osobine. Valjda... Jedino tako i možemo izdržati skupa. AKo nam se sustav vrijednosti jako razlikuje, odnos je neodrživ (svejedno da li se radi o braku, vezi, široj obitelji, prijateljstvu...).
Slazem se, mislim da se opcenito u ljudskim odnosima, bilo prijateljskim bilo ljubavnim ljudi upravo nalaze i povezuju po tome da imaju slicne sustave vrijednosti i stavove.
Nemogu rec ISTE jer bi po mom misljenju ljudima s identicnim stavovima i sustavima vrijednosti bilo jako dosadno u zivotu, nebi se imali oko cega svadati niti bi imali argumente da si medusobno dokazuju tko je "mutav" ;)
Ima par ljudi za koje bi mogla reći da nisu baš nešto inteligentni. A kako sam došla do te velevažne spoznaje..pa to su ljudi koji imaju vrlo usko znanje o svemu(manje mislim na nekakvo stručno znanje, više na opće životne činjenice) a uz takav kapacitet oni su uvjereni da su jako pametni, ne zaustavljaju se kad se granica nekakve teme debelo pomakne od njihovih mogućnosti, nametljivi su u isticanju tog njihovog umnog kapaciteta itd, itd. Postoje ljudi koji se ne snalaze najbolje verbalno pa na prvu ostave dojam nepametne osobe ali daleko su od toga. Iskusni su oni koji su svojom strukom, zanimanjem ili igrom okolnosti u životu jako dugo u nečemu pa su savladali tolike vještine i znanja da možeš reći da su iskusni i vjerovati im. Znalac-povezujem sa strukom najčešće mada ni iskustvo nije zanemarivo. Mutav-ljudi koji ili ne vole pričati ili se ne snalaze sa riječima. Ja spadam u mutave često puta. Jer nisam od onih koji vole pričati (ko bi rekao, puuuuno bolje mi ide i draže mi je pisanje). Lijen-to su oni koje vidiš kako se dižu iz sjedećeg položaju pa glasu uzdahnu :"Ajme majko, sve me boli" ili oni koji dva sata prije nekakvog posla kukaju kako su umorni ili im se neda, oni koji traže pomoć susjeda da im opere tri čaše..ima ih koliko oćeš. Radoholičar-mislim da je tu sve jasno. Pametni-ljudi koji posjeduju više vrsta inteligencije i znaju je upotrijebiti u pravom trenutku
U ovo sam sigurna...Citiraj:
gita75 prvotno napisa
Bar mislim da ja tako radim, dakle, netko je pametniji od mene, netko je gluplji, netko ljeniji...
evo potpuno nekompetentne osobe , a to su mi potpisali kompetentni s procjene osobnosti ( koje u sklopu ostalih procjena vrše nad nama svakih nekoliko godina- valjda da vide jesmo li zaglupili ili napredovali u firmama) ; uglavnom - dobila sam bezbroj epiteta ( s kojima se, naravno, slažem :mrgreen: ) i jedan koji me odmah "bocnuo" - lakovjerna ; mislim?! , na pragu četrdesetih, oni meni da sam lakovjerna :P , u prijevodu : ako mi kažeš da si pametna, ja mislim da si pametna :lol: , ali, s druge strane i za sebe mislim da sam pametna :lol: , toliko o mojoj procjeni i kompetenciji za istu :P
I jesi povjerovala u njihovu procjenu osobnosti?Citiraj:
mandy prvotno napisa
da i ne , svi mi imamo u većoj ili manjoj mjeri iste osobine, koje nas ovisno baš o toj mjeri karakteriziraju kao ovakve ili onakve; inače nisam pristalica takvih ocjena, jer su donesene na temelju odgovora na pitanja u datom trenutku, mislim da za procjenu nečijih karakternih osobina to nije dovoljno, za to bi trebalo osobu poznavatiCitiraj:
Moover prvotno napisa
Mislim da su te procjene osobnosti jako površne. Baš će netko mene procijeniti na osnovu nekoliko postavljenih pitanja,da ne bi...Uostalom, kako je ovdje već netko napisao( Peterlin,mislim)-zar je stvarno moguće izmjeriti nemjerljivo?
Slažem se sa svima koji su ovdje napisali da osobine, poput onih na početku nabrojanih, uglavnom procjenjujemo u usporedbi sa nama samima pa je tako npr. nekoj pričalici osoba koja nije baš takva pričalica-mutava.
Ja osobno smatram se kompetentnom procijeniti i prišiti neku osobinu samo bliskim ljudima koje jako dobro poznajem, a za sve ostale volim se suzdržati od komentara takve vrste.