:) baš sam se vratila jer me svrbilo da dodam nešto o stepenicama - jer premda se dobro snalazi na stepenicama nedavno je razbila glavu na njima dok je odrasla osoba bila uz nju i pazila. Kako? MM uvijek ide za njom kad ide po stepenicama, i ona je vidjela da je hvata da ne padne pa mu se počela bacati na ruke. To joj je bilo zabavno. Ovaj put ju je pazio moj tata, bacila se prema naprijed a on to nije očekivao... Inače nikad ne pada na stepenicama, jako je oprezna.Citiraj:
pale prvotno napisa
Treba naći jako dobru ravnotežu. Za mene očito ljudi često misle da puštam dijete da ode u pogibelj, ali ja volim držati je na oku a da ona ima malo slobode. Recim kad mi bježi u po gradu ja je pratim izdaleka (naravno, to je mali grad i nema neke gužve i u pješačkoj smo zoni). Dogodi se da je zaustavljaju ljudi i gledaju gdje je majka. I mm misli da sam totalno nemarna. I ja često pijem kavu dok ona bježi, idem za njom tek kad mi izmakne iz vidnog polja, pa dok dođem netko ju zaustavi i čudi mi se. Ja više volim tako, da ona u kontroliranoj situaciji nauči snalaziti se sama. Možda se nešto dogodi pa ću biti nemajka, ali evo do sad se redovito događalo baš dok je netko stajao uz nju i pazio.
Za razliku od Ivane2 stekla sam ipak dojam da majka koja trči za svojim djetetom ne iskače od okoline. Evo i na ovom topicu su u većini. Neću reći da su ti ljudi kontrol frikovi (za to teba puno više), samo imamo različite stilove.
Moja prednost je i to što je imamo gdje pustiti u dvorištu gdje nema puno opasnosti, i tu može do mile volje trenirati slobodni pad i ostale ljepote, pa znam što sve može. A na dječjim igralištima je za sad ipak dosta pazim, jer tu kao da ima najviše opasnosti od svih mjesta na kojima se krećemo :) I svi ostali roditelji trče za svojom djecom, malo ih vidim koji uspiju odmoriti na klupici i ne mislim da su nemarni nego da se odmaraju :)