Sretno!
Printable View
Sretno!
Puno, puno, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~! :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Što znače abnormalni rezultati
Liječnik često pacijentici rezultat nalaza zna opisati jednostavno kao abnormalan. Međutim, što to znači? Pacijentice su često zabrinute jer odmah pomišljaju na karcinom.
Stanice na površini vrata maternice i rodnice mogu biti abnormalne, a da nisu karcinomske. Abnormalna stanja ne postaju uvijek zloćudna, iako je za neke od njih veća vjerojatnost da će se razviti u tom smjeru.
Abnormalni rezultati obriska vrata maternice se mogu opisati s nekoliko naziva:
Displazija je naziv za promjene koje nisu karcinomske, ali se mogu razviti u karcinom. Displazija podrazumijeva promjene stanica vrata maternice, prije svega jezgara u izgledu, obliku, veličini i intenzitetu obojenosti, kao i smetnje u 'sazrijevanju' epitela. Stanice pod mikroskopom izgledaju promijenjene, ali ne šire se u okolno zdravo tkivo. Razlikuju se tri tipa displazije, blaga, umjerena i teška, ovisno o izgledu stanice pod mikroskopom, odnosno stupnju abnormalnosti. Displazije su prisutne u oko 2 - 5% žena. Njihov maligni potencijal (prijelaz u karcinom) iznosi 10-15%, a ako se radi o CIS 30 - 50%.
znam da sam dosadna, što mislite o ovom?
i u trudnoći s ovakvim papa testom??
sad me već pomalo strah?!!!
http://www.glaxosmithkline.hr/vasezd...epapatest.htmlCitiraj:
Ima mnogo uzroka upale vrata maternice koje dovode do abnormalnog nalaza stanica:
* nedavni spolni odnos
* ispiranje rodnice
* gljivice ili druge infekcije, npr. herpes
* trudnoća ili pobačaj
* neki lijekovi
* hormonalne promjene
* tipovi HPV-a koji uzrokuju genitalne bradavice
zašto ne ideš kod drugog ginekologa, na uzv, da budeš sigurna jeli s trudnoćom sve u redu?
što se tiče pape, za ponoviti taj test da bi potvrdila ili opovrgnula tu nejasnu dijagnozu, mislim da moraš čekati između 2 i 4 mjeseca, da se epitek oporavi.
u međuvremenu, znam da ima žena koje su s lošijim rezultatom pape od tvog imale sasvim urednu trudnoću.
xCitiraj:
anamar prvotno napisa
naglasak na drugo misljenje i drugi uzv, za tvoje
psihicko zdravlje, samim tim i zdravlje bebice :heart:
i još nešto....
što na papa testu znači ovo
V -
C+
E-
vagina-cervix-endometrij
SKUŽILA SAM
:oops:
dakle taj plus pored C bi značio da je uzorak uzet s Cevixa... ništa drugo, jel tako?
Po meni takav papa nalaz nije nista strasno, samo je upozorenje da se moras kontrolirati.
Takodjer mislim da trudnoca apsolutno nije vrijeme za nikakve invazivne zahvate I
Takodjer dajem savjet da sa ovim papa testom potrazis drugo misljenje kao I drugo misljenje UZV.
Odluka je tvoja, mirno I sretno
evo kratko izvješće....
lagano krvarenje
utrogestan 2x2...
prognoze doktorice i nisu baš neke :(
Ne razumijem, zasto nisu neke prognoze?
Pa beta je bila odlicna
zato što ni u četvrtak nije bilo ploda niti ŽV... BETA jest porasla ta dva dan, sutra ću opet ići vaditi da vidim kolika je... boli me trbuh nenormalno....
poludit ću
Pratim tvoju pricu pa znam da nije vidjela na uzv, to ne znaci da se nije i nece to promijeniti. Od kada te tako boli trbuh?
Mozda da odes na hitnu ako su tako jaki bolovi?
Ja sam prosla vanmaternicnu pa se jezim na spomen jakih bolova.
Jos sam ti neki dan spomenula i drugo misljenje da mozda potrazis, ova dr. mi djeluje nekak...ne znam reci...ne zna sto je, uzv sumnjiv, beta velika a ona te naruci za 15 dana tek?
ma ne znam ni sama što bi više... al stvarno....
ona mi je inače dr već 15 godina i nikad me nije zeznula i uvijek je suvisla... zato joj i vjerujem....
vjerojatno bi trebala otići još negdje.... a nemam snage....
aj idem nazvati harni
srijeda, harni, 15 sati dr. Gudelj... jel to poznato ikome?
Puno, puno, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
ja sam inace bas kod dr. harni ( cini mi se malo povrsna u zadnje vrijeme.... ), mislim da je Gudelj ok.. sretno.
Je, je jako poznato, to ti je moja doktorica i odlična je, budeš vidla, stvarno je super, ima vremena za sva pitanja... ~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK!!!! :*
mlukacin drzi se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nadam se da su mali hahari dobro :love:
Mlukacin, želim ti samo kazati da ti bolovi ne moraju nužno značiti nešto loše. Meni se sa 5 ili čak 6 tjedana (po zadnjoj mengi) nije čulo srce i u to doba počelo je lagano krvarenje koje je utrogestan zaustavio (a možda bi i samo stalo) i jaki bolovi koji bi se javljli 4-5 puta u danu i trajali bi i do pola sata (kao neka vrsta jakih grčeva), od kojih bi mi falilo zraka i bilo muka. Rečeno mi je da je to od širenja maternice. Ti bolovi javljali su se jedno dva tjedna i prestali. Sve je na kraju bilo u redu.
:love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pregled danas
~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mlukacin, oprosti što ti uzurpiram temu, ali me isto muče te vrećice, pa se nadam nekoj utjehi. ZM 21.04. kasnija ovulacija bila 10.05. (igrom slučaja bila 08.05 na kontroli, pa mi je rekla gin da slijedi O). Ugl., danas sam bila na uzv i imam gestacijsku i žumančanu ali bez emrionalnog odjeka. Gin je rekla da je to uredan nalaz prema ovulaciji i da dođem drugi tjedan. Tako da je možda i tebi bila kasnija ovulacija. Cure što kažete na moju situaciju. Mislim da je rekla gestacijska vrećica 16 mm, malo sam se uplašila kad je rekla bez odjeka... mlukacin vibram za nas da bude sve OK.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za danas i dobre vijesti :heart:Citiraj:
mlukacin prvotno napisa
Marija držim fige da ipak sve bude u redu (bez obzira kolike su šanse, ne gubi nadu), pa da ćemo ipak zajedno šetati klince po Markuševcu.
Istina, ja još nisam bila kod doktora, idem tek 29-tog, ali isto se nadam da je sve ok.
Pozdrav,
Ana H.
mlukacin kako je prošlo? Javi nam se... mislim puno na tebe :*
Nikako da se javim....
dakle.... imamo 2,7mm i srce kuca....
moguće da su i blizanci, prema rastu hcg.... al vidjet ćemo za koji dan jer sam imala krvarenje....
trudnoća kao odgovara 5 tjednu pa eto.....
kaj vi mislite o svemu tome?
tek sad vidjeh....
Ana H.???? Samo mi jedna Ana pada na pamet al nisam baš sigurna
super :D :D :D i želim ti lijepu trudnoću, a sad malo odmaraj :love:
:D suuuuper na malom :heart:
Kaj je rekla doktorica?Jelmoraš mirovati?
Divno za :heart: , odmaraj :*
Jupiiiiii!!!!! :D
Ma rekla sam ti da ti je ovulacija kasnila, bas kao i meni...
Od srca ti zelim prekrasnu trudnocu :love:
:D :D
od :heart: se radujem tvome :heart:
:love: sad samo odmaraj i uživaj!
:D :D
Super! :D :D :D
:D :D :D :love: :*