eto i mene, s obzirom da se polako skuplja ekipa s onog nepresušnog topica, počet ću povezivat jedno s drugim :)
-ambrozija, grozno, bježim na more, jer se tijekom trudnoće i dojenja ništa efikasno ne smije uzimati. inače pomaže tafen nasal plus neke od tableta loratadina (npr. flonidan)
za trudnice i dojilje pomaže (malo) nasaleze, prah koji se rasprši u nos i smanjuje količinu alergena koji udišeš, s obzirom da se zalijepi na sluznicu i stvori nekakav film.
ja u doba tih travuljina i peluda jako pazim da ne sušim veš vani nego u kući, svi se presvlačimo u hodniku i ne unosimo tu odjeću u spavaću sobu, perem kosu svaku večer, zatvaram prozore koliko je moguće itd.
-nešto u svibnju, mislim breza ali nisam još sigurna, dišni putovi su mi se totalno suzili, jedva sam disala (bez ljekova, jelte, jer dojim)
ovo s prehranom me jako zanima, negdje sam našla da jedan od bitnih krivaca za pogoršanje alergija može biti kravlje mlijeko, a ja ga dosta pijem
preporučuju još nativni propolis, matičnu mliječ, čaj od koprive, kalcij...ali to ne mogu potvrditi iz osobnog iskustva, treba valjda malo duže uzimati
e da, imala sam i reakciju na sinersul, a navodno je to dosta česta pojava, pa vi koji ste alergični na druge stvari, pripazite i na to. ja sam išla na hitnu i dobila injekciju, ali su mi rekli da bi mi pomogle i moje tablete koje inače koristim za alergiju
već godinu i pol mi se sinusi ne oporavljaju, teško dišem čak i kad nisu ove travuljine u pitanju. u početku sam popila i antibiotik jer je bila i neka bakterija u pitanju ali se opet vratio problem. nije loše napraviti bris nosa, ne mora biti alergija. čini mi se da je sinuse dosta teško izliječiti, antibiotik obično propisuju na 14 dana. inače od kućnih metoda pomaže inhaliranje, fiziološka, tuširanje (da voda pada po licu), vruća juha i čajevi, akupresura (već pronađeš na kojim mjestima ti paše da pritisneš sinuse)
a bit će sve skupa da ne mogu "disat", ja više nemam objašnjenja zašto sve to