Re: "patnja" u spojenim grupama
Citiraj:
ivy prvotno napisa
danas mi je teta od A. u razgovoru o ljetu izjavila kako djeca u spojenim grupama pate, kako mi roditelji ne možemo razumjeti koliki je to stres biti među drugom djecom u drugoj sobi, da je to maltretiranje djeteta...
e, sad, jasno je meni da djeci nije svejedno, pogotovo u početku, ali da li je "patnja" možda preteška riječ?
odmah sam joj rekla da onoliko koliko će moje dijete u 8 mjesecu morati ići u vrtić, da će jednostavno morati jer da nemamo drugoga rješenja i da mi zato uopće nije ugodno slušati o tome koliko će mu biti grozno.
kakvo je vaše mišljenje ili iskustva?
(inače, nikada neću zaboraviti prošlo ljeto kada bismo krenuli ujutro u vrtić a on je govorio - Ja bih išao u onaj novi!, misleći na centralni gdje su bile te spojene grupe)
Ma ne mogu vjerovati :x i kod nas ista priča!
Ja sam rekla da će ići i sedmi i osmi.
Teta me pokušala uvjeriti da bi bilo bolje da ga netko čuva, jer se grupe spajaju i blablabla.
Ja sam joj rekla da mi je susjeda rekla da je njezina mala bila prošle godine u spojenoj grupi i da joj je baš bilo dobro.
Na to mi je teta rekla da je to iz gledišta roditelja, ali pitanje kako se to dijete stvarno osjećalo :?
Uglavnom kod nas su zvali roditelje i odgovarali da ostave djecu preko ljet u vrtiću.
Imam osjećaj da bi se riješili djece i otišli na godišnji....