ubacila sam ih kad je puding već bio napola zgusnuo, tako da su se prokuhale minutu-dvije. kao sirove, samo malo mekše!
Printable View
ubacila sam ih kad je puding već bio napola zgusnuo, tako da su se prokuhale minutu-dvije. kao sirove, samo malo mekše!
Citiraj:
apricot prvotno napisa
hehehe da. to je jako bitno kad pojedeš sama pola tepsije
Pola?!
a poslije najviše paše kava s natrenom :lol:
nije valjda cijelu?! smajlic pada u nesvijest...Citiraj:
apricot prvotno napisa
dobro dobro...više od pola tepsije
cao.Eto,upravo se jošs jedan takav kolac kuhao veceras u Istri.Budem ga pustila preko noci da odstoji pa budemo vidjeli...I ja sam stavila dole red petit beurea i sve sam gledala oce li jedan sloj bit dovoljno,pa sam dodala i jos malo po rubovima...budemo vidjeli.....bas volim ovakve "komplicirane" receptice.javljajte ih jos!laku noc svima. :roll:
tražila sam za mimu onaj neki kolač s jabukama i izvukla ovaj topic! :shock:
UOPĆE se ne sjećam ovoga kolača; ni da sam ga jela, a kamoli da sam ga radila.
ali, dobra ideja nakon svih ovim puterastih, orašastih i kolačičastih...
Meni nesto sporet steka pa recept dosao ko narucen. :)
Kolač mi se čini super, Apri a jesi ti meni dobro? :mrgreen:
:P
petite pure
radis sa mljevenim keksima + maslac Apricot? koji omjer?
jeste - ovaj je kolac stvarno legendaran!
ja ga pravim sa cijelim keksima (red keksa, red jabuke-puding pa tako do kraja, zavrsavam naravno sa keksom i slagom...)
kod mene se ljudi vec u tri drzave i cetiri firme u kojima sam radila odusevljavaju sa ovim kolacom i uvijek me pamte po njemu...
Radila sam ga jucer, fantastican je..skoro ga i nema vise, odlican recept!
Thanks Apricot!!!!
šta "tenks"... :oops:
ja se fakat ne sjećam ni da sam ga jela ni da sam ga radila :shock:
ili sam lagala ili sam totalno posenilila :shock:
Citiraj:
apricot prvotno napisa
:lol: :*
Zvuči dobro, više mi se sviđa varijanta sa biskvitom dolje, idem probat
pa dobro jel kolač još fenomenalan ili ste sve lagale 8)
Ja se sjecam da sam ga ja radila, MM i Rina ga obožavaju!!!
Evo da javim kako je moj ispao - odlično :D . Doduše, stavila sam biskvit dolje i na njega debeli sloj jabuka, na to šlag i bio je odličan. Slijedeći put ću samo malo natopiti biskvit sa sokom od jabuka i to je to :*Citiraj:
kate prvotno napisa
ja neki dan radila sa višnjama i pudingom od čokolade,
s tim da sam u smjesu ubacila i red čokolade za kuhanje da pojača okus jer su višnje dosta kisele
i kod višanja je dobro dio soka zamijeniti vodom,
ne bude tako jako kiselo, a i bolje se zgusne
i otkad sam otkrila super recept za biskvit više ne koristim kekse
Podižem za sve one koji vole fine a brzinske kolače!!!
Prva dva puta sam radila s biskvitom, sad u petak s keksima.. Napravila sam još jedan kolač uz ovaj i sve mi je neugodno da smo nas četvero sve smazali do danas ujutro.. Brzo za napravit, a još brže za pojest :mljac:
prefinoooo
pravi li se taj puding s mlijekom ili vodom-mislim kako da ga napravim s vodom? prvo da ubacim breskve u vodu malo prokuham pa odna puding ili...ili help...nisam neki majstor za kolače, ustvari ni neznam jesam ili nisam jer ih ne pravim, samo ponekad ove koji se ne peku-;-)
Ma nije ti to neka filozofija: napraviš dva ili tri obična pudinga ( ja radim s dva i dovoljno mi je) prema mjerama s vrećice, možda malo manje mlijeka da bude gušći i da se ne razljeva.
Pred kraj kuhanja ubaciš voće narezano na kockice, pa slažeš red keksa, red ove kreme, jedan ili dva reda keksa, kako želiš.
Na kraju gore šlag i to ti je to.
Mora malo odstajati da keksi omekšaju.
Ovo je jedan od mojih omiljenih kolača jer nema pečenja.
Dobar tek.
Ja sam radila ovaj oriđiđi s jabukama tako da sam naribala jabuke, stavila ih u vodu, malo kuhala i dodala puding koji sam otopila u malo vode i miješala dok se ne zgusne i skuha.. i to je to.. stavljala sam red keksa/biskvit, na to taj puding, stavila da se malo ohladi i gore bacila šlag i posipala kakaom/naribala čokoladom..
Meni je prefin i osvježavajuć!!
znači mogu ga napraviti normalno s mlijekom a mogu i s vodom...inače obožavam puding i znam često raditi taj kolač s keksima i pudingom od vanilije....zato me je zanimalo kakav je to puding koji se pravi s vodom jel šta valja,ha,ha....puno hvala curke
pa bude kao neka želatina otprilike
obožavam taj kolač , ali moji ga ne vole
meni je super ovaj kolac, danas ga ponovo radim...
danas sam radila varijaciju na ovaj kolač
dobila sam staklenku moussa od jabuka, pa sam ga pomiješala s pudingom od vanilije, i naslagala na petit beurre kekse. premazala šlagom i sad čekam da se ohladi
Kuha se ustvari u kompotu od jabuke, ne u vodi.
Staviš onoliko vode koliko ide inače mlijeka za puding, i šećera isto tako. Onda prokuhaš jabuke par minuta( dosta je 5). Ja jabuke režem na ploškice, ali može kako hoćeš.
Prašak za puding pomiješaš sa žlicom šećera i malo vode da se razmuti i staviš u te kuhane jabuke. Neka malo zakuha. Ja slažem red petit keksa, red te kreme. Mi volimo više redova keksa, ali i to je po želji. Na vrh ova krema od jabuka i pudinga i kad se ohladi i stvrdne ukrasim šlagom.
Bilježim si temu.
Samo da dodam, može se pojesti pola pleha, jedna osoba, dokazala sam:-).
napravila sam danas ovaj kolač, prefini je!
Podižem ga iz pepela da oni koji nisu vidjeli vide jer ne znaju što propuštaju.
Uvijek fin i pojede se brže nego što se napravi.
Ovaj put sam ga u nedostatku šlaga napravila sa čokoladnom glazurom i mogu reć da mi je još finiji. trećinu sam pojela sama, ako ne i više..
:mljac:
Zvuci njam njam
bilježim ga
Moj zet ovaj kolač zove "puding pita".
ja radim ovako, red petita, 3 ribane jabuke + 3 banane i po želji mljeveni orasi ili bademi, gore puding od vanilije i preko svega šlag ili čokoladna glazura :)
sviđa mi se što je ovaj kolač brzo gotov pa bih to mogla isprobati sutra za goste :)