Svejedno može oba recepta rado ću ih isprobat.Citiraj:
KayaR prvotno napisa
Printable View
Svejedno može oba recepta rado ću ih isprobat.Citiraj:
KayaR prvotno napisa
Ja sam sa cca 8-9 godina imala na papiriću napisano - 2 jaja, malo soli i 10 žlica brašna.
Ne pitajte za koliko je to palačinki, nisam ih davno u tom omjeru radila. A mlijeko i voda cca pola pola koliko treba da smjesa bude dovoljno rijetka za lijevanje u tavu.
Vodu bi zamijenila mineralnom ako bi je imala u kući.
I svaka palačinka - jedna malena žlićica ulja.
Ma i manje, ali ne bez masnoće. Od masnoće u zadnje vrijeme koristim samo ghi, a od "običnih" ulja za preporučiti je kikirikijevo jer se ne zadimi na visokim temperaturama. I svinjska mast je odličan medij za pečenje palačinki jer trpi visoke temperature, ali to ne koristim uopće.
jaja,evo :)
ne postoji nikakav precizan recept,ali otprilike ovako:
ispeces palacinke kao i inace,broj u zavisnosti od posude u koju ces ih slagati-treba da urolane budu jedna uz drugu ,da se ne preklapaju.
Pomesas mlevene orahe sa kristal secerom u jednakim omerima,i filujes svaku palacinku s jednom punom kasikom.Urolas cvrsto(da se ne razmotaju u mleku)i poslazes u posudu.
Mleko (odokativnu kolicinu,treba da ga bude dosta,jer palacinke upiju a fora je da kada se rashlade jos plivaju)prokuvati sa secerom i vanilin secerom i njime naliti palacinke da dobro ogreznu(ne vide se).
Pokriti alufolijom i malo zapeci u rerni,zapravo treba da prokuvaju u tom mleku a ne da se peku.
Zatim ih dobro ohladiti,i to je -to :D
Mozes sama podesiti slatkocu(i ja se jezim na toliki secer)
Prijatno :*
Ne stavljam ni ja baš punu žlićicu. Od kada pečem na teflon tavi, ulje stavim samo u smjesu, ništa u tavu.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ali puno su mi bile lipše palačinke iz "stare" tave i malo ulja na tavicu prije pečanje a u palačinke ni kap.
A po receptu moje mame, zagrije se malo više ulja u tavu i to toplo ulje se ulije u jednu šalicu. I onda žlićicom uzimaš ulje iz šalice za ulit u tavu.