tekstura da, ali ne želim boju drveta nego baš bijelu.Citiraj:
apricot prvotno napisa
šaljem ti pp
Printable View
tekstura da, ali ne želim boju drveta nego baš bijelu.Citiraj:
apricot prvotno napisa
šaljem ti pp
Parket se može bajcati skroz u bijelo ali to baš i nije neki štos - em što je riskantno obzirom na (ne)stručnost parketara em što je grehota staviti kvalitetan parket i onda ga "zatvoriti" bijelim bajcom jer se onda ne vidi tekstura drveta. A i cijela priča na kraju izgleda "plastično".
No, tko voli nek izvoli. Ja osobno ne bih nikada.
Nije bitna samo tvrdoća, nego i nervozitet parketa (i meni je bio smiješan termin dok nisam shvatila da je to stručan termin i da se odnosi na jako bitno svojstvo parketa). Grab spada među tvrde/tvrđe parkete, ali eto iz iskustva to ne znači baš puno.
Apropos bijelo bajcanog parketa, mi smo to željeli napraviti u kući na moru, ali tada prije 5 godina, nitko od majstora se toga nije htio primiti jer su imali jako loša iskustva. U međuvremenu stanje se nešto promijenilo, ima majstora koji su to radili, ali u pravilu rade nerado i upozore da ne preuzimaju nikakvu odgovornost za rezultat. Majstori koji su nam sada sanirali grabov parket imaju navodno iskustva s tim bajcanjem u bijelo, pa se javi u Kermek na Donjim Sveticama i pitaj za to.
Meni je isto tada bilo nejasno kaj ima loše ispasti, pa je MM išao u neki laboratorij kod neke inžinjerke koja mu je onda pojasnila zašto je to osjetljivo, pa mu je i pobajcala jednu hrastovu dasku za probu - doista nije bilo lijepo, onako kao da je netko prolio mlijeko po parketu, a problem je na većim površinama dobiti ravnomjernu boju. Velim, ima onih koji su u međuvremenu stekli neka iskustva, ali i dalje je to jako osjetljiv posao i nije za svakog majstora.
mama_još_malo može taj jasen biti još bjeliji,ali
jedini razlog zašto moj nije još bjeliji (iako neznam zašto mi je na fotkama ispao tak žučkast. nije baš točan ton). osim toga imamo bijeli namještaj i bijelu stolariju tako da bi to stvarno bilo previše.Citiraj:
mamasch prvotno napisa
broj majstora ti šaljem na pp