nemam pojma, ja gledam crtiće na onoj na kojoj nema durex reklama... :mrgreen: :P
Printable View
nemam pojma, ja gledam crtiće na onoj na kojoj nema durex reklama... :mrgreen: :P
uopće nije frka- ja sam jedina bila protiv, ostali su pristaše orgazma :mrgreen:Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
btw, radi se o HTV2, zato mi je i bilo čudno i zvučalo kao da se netko šali
meni je pak nevjerovatno da to gotovo nikome ne smeta :shock:
jos da se radi o nekoj komercijalnoj televiziji, ali na drzavnoj tv i to jos koju mi placamo!
kao da nije dovoljno to koliko malo kvalitetnog programa imaju, i koliko ionako previse reklama pustaju...
I na državnoj televiziji rade ljudi koji mogu pogriješiti. Zar nitko od vas nikad nije napravio nešto krivo na poslu?Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
(stajališta sam da je to bila ljudska ogreška, ne namjerno provociranje)
A kaj ti konkretno tu smeta??Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Slično kod nas... Dobro mi je došlo kao poticaj za razgovor.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Meni ne smeta. Ne bi li što prije trebali početi s edukacijom o sigurnom seksu? :P
Šalu na stranu, ako je nekim Pravilnikom određeno da se prezervativi ne smiju reklamirati prije 22h ili tako nešto, onda se TV tog treba držati, ali mene (a vjerujem da nisam sama u tome) fascinira da se uopće postavlja restrikcija reklamiranja takvih proizvoda, a recimo pivo se manje više reklamira sa skrivenim sloganom "Svaki pravi Hrvat pije pivo i živi za nogomet" i unatoč tome da imamo hrpu maloljetnika kojima je vikend=alkoholiziranje i alkoholičara općenito da nikom ne smeta da je svaka druga reklama na TV za pivo. Eto.
Eh, da.. moji još jako vole Čarobnu frulu i znaju tko je Kraljica noći, he he he...
Ali slažem se da je tv dužna postupiti kako treba i ako je bilo ugovoreno nakon 22 sata, nek tako i bude. Pogreške se događaju, ali treba paziti da ih bude što manje.
Btw. unatoč razgovorima o sigurnom seksu, moji dječaci i dalje nemaju što raditi u sobi s televizorom nakon 21 sat.
I treća stvar - slažem se da je ovaj cirkus s pivom daleko veća opasnost nego "O".
Pivo je prehrambeni proizvod - kako je meni (svisoka) jednom davno ukazao suradnik kojem sam rekla da ne smije prilagati račune za alkohol u dnevnicu.
ovo je najveća istina!Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Moja M. još uvijek ne gleda televiziju, rijetko pokaže lagani interes kad vidi neku životinju na televiziji, ne crtić, nego pravu.
I ono što mene smeta - Praščić Babe (moj omiljeni film :) ) ide u 21.00.
Glavno da u nedjeljno jutro možemo pogledati film o obiteljskom nasilju, gdje muž na kraju zatuče ženu nekakvom šipkom, i to pred djecom... Eto, sve to meni puno više smeta od nevinog Durexa i teta koje pjevaju :)
da, plus ono što je meni rekla dr. Hercigonja: djeca predškolske dobi ne bi trebala gledati TV više od 2 sata tjedno.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Cure, pa upalite crtiće na DVD-u kao ja i onda imaš kontrolu da dijete gleda nešto primjereno njeznoj/njegovoj dobi. Ja uopće tu reklamu nisam vidjela.
A što se tiče Uvoda u Anatomiju (gledam ja, moja već debelo spava tad): dr. McSteamy je popravio liku facu :D :D - eto, happy end.
XCitiraj:
apricot prvotno napisa
I ja se slažem, al djeca nisu samo predškolci koji su uvijek s nekim odraslim, djeca su i oni koji idu u prvi, drugi, treći razred koji su neko vrijeme i sami doma, a mogu u pol bijela dana vidjeti strašne stvari na TV-u. U kontekstu toga mene nikakav orgazam, golotinja ili Durex ne mogu sablazniti ni uplašiti. Zapravo mislim da je strašno da živimo u društvu gdje će se žuč proliti radi para sisa u nekom filmu, ali smo već odrvenili od mrtvih, krvi i nasilja od informativnog programa do serija koje su kakti za široko gledateljstvo.Citiraj:
AndrejaMa prvotno napisa
X ko kuća!Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
Dodala bi još samo da je meni prestrašno pola crtića na koje naletim, uglavnom u jutarnjem termninu. Ne gledamo to pa ne znam o kojima se točno radi, ali i tu bude mrtvih ko u priči. A to je kao baš namijenjeno djeci.
slažem se s tobom za reklamu, iako je nisam vidjela, ali isto tako smatram da djeca ne trebaju nepotrebno gledati seksualizirano ponašanje, u što ne ubrajam maženje i poljupce, jer jednostavno njima nije s 5 god razvojno vrijeme za to , samo ih može zbunjivati i stvarati neke nejasne predodžbe, ili potaknuti na imitacijuCitiraj:
japanka prvotno napisa
ali za dio o obitelji sa zvonkom, mislim da smo mi takva obitelj i osjećam se sasvim ugodno s tim, a priča o pripremi za život - u vrtiću i ostalim soc. interakcijama se, po mom mišljenju, dijete dovoljno priprema za život
a stvari koje su najčešće na tv- u, opet po mom mišljenju, nisu podupiruće niti obogaćujuće za dječji razvoj
hoću reć, ako se ja ne zgražam nad činjenicom da netko dopušta djetetu da vidi seriju o krvavim zločinima, pliz, pustite zvonko - familije na miru
djeca zbog negledanja nasilnih sadržaja neće postati nekompetentna za život danas
npr moja kćer, iako ne gleda ništa nasilno, ima zdravu dozu agresivnosti - izboriti se za sebe i stati sebi u obranu- a nema niti strahova od mraka itd.
stvarno ne vidim kako smo joj naštetili ograničavanjem gledanja tv a na nama prihvatljive sadržaje, kojih je strašno malo
nisam se ni ja krvi i real worlda nagledala, pa nisam jadničkica koja se sveg boji, samo volim stvari koje me usrećuju i ispunjavaju, a to fakat nije tv program
većinom
volim i ja tv kad je ono što volim. jednom tjedno :mrgreen:
let zvonko s families live
Cure sjecate li se reklame za cigraete Partner? Dvoje sto se zvaljaju ispred jedne zgrade, cak pamtim da je cura imala haljinu u lila boji, a decko u sivo odjelo i imao je bradicu kratku rusu, ja sam tad bila nekih 5 -6 godina ali secam se svakog detalja od te reklame i znam da mi je bilo stid kad sam je gledala...mislim da do sad nisam vidjela vulgarniju reklamu od te doslovno samo sto se nisu pokeksali! :shock:
Mislim da televizije bas trebaju paziti sta i kad prikazuju!
Tjah, rasprava se bacila i na cigarete.
Čini se da je svima promaklo da je dječji program doslovno trinaesto prase i svaka šuša ga može micati i prekrajati kako hoće. Crtići su ili negdje oko svitanja ili nakon 21h, a čak i kada je sve najavljeno u programu - trpi izmjene, tipično uleti nekakav sport. Recimo jako važna utakmica između Donje Bebrine i Rastušja.
Jedna ovako maštovita reklama je samo simptom puno većeg problema.
Posve se slažem.Citiraj:
tandina prvotno napisa
I mi smo obitelj u kojoj se tv program gotovo uopće ne gleda - zapravo, ne gleda se dok su djeca budna. One imaju svoje crtiće na dvd-jevima i zaista mislim da im u dobi od 3 i 5 godina nisu potrebni pogledi na scene ubojstava, nasilja ili bilo čega sličnog, a na kraju krajeva, također mislim da nije zdravo stvarati naviku "upaljenog televizora".
Ovo se zove frustracija mog djetinjstva - bio je jedan crtić dnevno i onda bi ga izbacili zbog tekme, argh! :evil:Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ha, vidiš, mm uredno zove uredništvo i lijepo ih išamara na fino. Zadnji put je zcvao kad je između fili i boba uletio tip sa golom guzicom (reklama za Lacoste), pa su se ispričali da nisu primjetili... :evil:
A ja ću biti iskrena pa reći da imam osjećaj da neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla u životu. :/
Ja ni ne znam koja je to reklama...
Vikendom skoro sve crtiće prespavamo jer su prerano ujutro, a preko tjedna nas ujutro nema doma.
A i TV palimo tek predvečer, djeca u to vrijeme ionako idu na spavanje a prije toga se igraju.
Znači da ti sporan proizvod kojeg reklamiraju niti ne treba 8)Citiraj:
ana.m prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ovaj topic isplati se pratiti, baš je zabavno! ;)
Mi smo ti noćne ptice.Citiraj:
Davor prvotno napisa
:P
a ja čekam Fifi samo da poslije gledam golu guzu! :lol:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
bome mislim da smo i mi.Citiraj:
tandina prvotno napisa
dobro, ne samo zvonko, ali u toj relaciji: na tv-u se gledaju samo crtići koje sami odabiremo.
i još uvijek se slušaju samo dječje pjesmice.
nekako mislim da ima vremena za sve, neka što duže ostane dijete...
u pravu je davor.Citiraj:
Davor prvotno napisa
mi sad imamo jednog skolarca na ferju, i ja bih rado da na tv-u postoji bilo kakav program prikladan djeci. Crtici su samo za bebe, i zavrsavaju u 8. Nema dokumentaraca o zivotinjama, djecjih serija, edukativnog programa - pustos.
proslo ljeto pustali su npr. stare domace serije, pa je dijete gustalo u kapelskim krijesovima i gruntovcanima.
XCitiraj:
a zakaj prvotno napisa
nije li roditeljski forum pravo mjesto da se nešto pokuša poduzeti?
meni je, kao prvo, malkice žao što sam počela topic napadajući propust HTV-a kojeg ipak unatoč svemu smatram puno kvalitetnijom televizijom od komercijalnih konkurenata, ali upravo zato me i začudio propust. moj osobni negativni stav prema komercijalnim televizijama je vrlo loš i malo ih pratimo
ono što sam htjela reći je da poznavajući urednike dječjeg programa znam da su vrlo osjetljivi (u pozitivnom smislu) na inicijative i prijedloge. znam da su ljudi koji sve daju od sebe da bi program ličio na nešto i slobodno im možete pisati na kontakte, uvjerena sam da će svaki vaš prijedlog razmotriti
na žalost, mislim da je već kasno za ljetnu shemu jer je već složena
a što ćeš ti raditi za to vrijeme? :mrgreen:Citiraj:
ivy prvotno napisa
eh, kad već pitaš, pakiram se i odo u nedođiju na brčkanje :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
pa eto...
kad si već imala inicijativu otvaranja topica, pričekat ćemo te do jeseni.
kako si i sama rekla, za ovo ljeto je kasno.
ali nije za sljedeće i sva ona koja dolaze.
svakako ćemo te podržati :D
onda udrite sa prijedlozima :)
Novu ajde, gledam fazlinovića, :mrgreen: ali RTL kod nas nema prođe, sotonska televizija, totalno!
HTv je muž zvao i rekli su da damo prijedloge...Pa meni nije jasno šta dječji program radi neki penzić ili...pervertit?Neki dan su pustili onaj film o prostitutki u 9 ujutro?Pa stani malo, on veli slučajno je krenuo taj film, ne znam samo kako...
Ma neee, ja shvatila ovo s prijedlozima ovako:
Moji bi voljeli ponovno gledati Smogovce, Jelenka, filmove Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice i slično...
Još mi pada na pamet Salaš u Malom ritu (to nisu gledali, ali jesam ja u neka druga vremena...) ili Kapetan Mikula mali, bez obzira na to što pripadaju nekim drugim vremenima mislim da bi se dopali i mojoj djeci.
ajde da i ja od prve do zadnje potpišem davora, prvo citat iz nema-istina živa...
i činjenica je da na TVu nema ništa, osim sporta. Istina. Užas. Jedino šta dijete ima za pogledat je na OTVu na dječjoj TV ima zabavan dokumentarac za malene. Al za školarce nema nigdje ništa. :roll:
Fakat. Ciljana publika za takve filmove se budi nekoliko sati kasnije, tako da su fulali termin prikazivanja cca. 6 sati.Citiraj:
bajadera prvotno napisa
Sjećam se jutarnjeg programa kada sam ja bila mala: Kockica, Opstanak... :)
Dodajem Tutankhamonov Egipat, zbog kojeg sam bila u stanju prekinuti i najzanimljiviju igru u dvorištu i otići doma pred televizor. Naučila gledati na sat zbog toga... ;)
(Danas moj sin ima nešto slično na dvd-ima, ali trebalo bi biti toga više i na televiziji... iako su moji "dresirani" da ne gledaju tv kad nas nema, već polako izrastaju tu fazu, pa znaju pronjušiti dopodne što ima po kanalima... Joooj, našli su na Exploreru neki cirkus sa fizikalnim nakaradnim pokusima - spaljivanje kamp-kućice. Oduševilo ih je, ali ne i mene - tko zna na kakve ideje mogu doći...).
da.Citiraj:
piplica prvotno napisa
a nedjeljna prijepodneva, svaku nedjelju iz drugog studija.
ja najviše volila kad je bio studio bg i muzički tobogan :mrgreen:
ili ona emisija koju su vodili slavko štimac i zijah sokolović, ako me sjećanje ne vara.
i ono kolariću paniću. to je išlo preko tjedna.