magda_ prvotno napisa
eh, i mi odnedavno spadamo ovdje :(
kada smo usvojili naseg A imao je 10 mjeseci, relativno brzo se navikao na sjedalicu i nije bilo problema sve do posljednjih mjesec dana, a sada su mu dvije godine. skoro je nemoguce staviti ga u nju, batrga se, izvija, vristi-to je manji problem, udara nas, a jak je ko zemlja. samo sto ga unesemo u auto on je vec potrbuske u sjedalici i muka kako ga okrenuti. pokusali smo pricati, cekati, ali on nikad ne bi sam sjeo u nju, briga njega hocemo li mi krenuti ili necemo, a jos bolje (za njega) ako kazemo: "van!":-D
uglavnom ga na silu vezemo, samo je vazno nekako ga pravilno postaviti u nju i sstaviti ruku medju nogice da ne moze izviti se, dok ga ne svezemo. za par minuta prestaje plakati i vozi se u 16. ali tako mi je zao na silu ga vezati, bojim se i da ga ne povrijedimo koliko se baca i izvija. ali za sada ne postoji drugi nacin. bas nam je to sada veliki problem.
mislim da smo mi napravili problem kada smo mu par puta pustili da izadje iz sjedalice, dok smo cekali jedno drugo duze vrijeme u autu, da se igra volanom ili par puta ispred kuce isto MM je sa njim sjeo u auto da se igra.
ovdje sam vidjela, a nije mi ranije naumpao, onaj volan za deckice, pa probacemo s tim. u medjuvremenu ima li ko kakav savjet?
i naravno, nema vise igre u autu!