nine prvotno napisa
ne da mi se čitat odgovore,dajem konkretan savjet iz svog slučaja.
dijete je "povjereno" meni,MBM ima uvjete o viđanju kakve ima na papiru ali smo mi funkcionirali po principu - dogovora.
u jednom dijelu mog života saznam da MBM ima curu koja je navodno s mojim djetetom umjesto njega,pokušavam razgovarat s njim o kome se radi-ništa,na kraju mi ona prijeti,šalje poruke,itd.
pročitam Obiteljski zakon (prokopaj malo sama-ne znam napamet) i lipo piše nešto u stilu da je roditelj dužan brinuti se o djetetu i na način da ga kako sam ja shvatila ne izlaže nepodobnim osobama,itd.
Po naški,prevedeno ako te muž vrijeđa ili namlati ispred djeteta,ne da možeš nego moraš reagirati jer si onda jednako kriva,isto vrijedi i ako smatraš da TBM izlaže dijete nepodobnim osobama dužna si reagirati.
ja nazovem CZSS,kaže teta da oni ne mogu reagirati već da prijavim policiji :( ili da pišem nekakav dopis/tužbu Općinskom sudu koliko se sjećam o mjenjanju uvjeta o susretima i druženju,pa tek onda CZSS dobiva od suda nalog za provjeru "stanja na terenu".
Srećom, ta cura je našla drugog,ostala trudna i pustila moje dijete na miru tako da ne znam točno kako bi priča završila da nije tako.
idem ti cititrati zakon
pozdrav